Potrošnja vašeg ljubimca

Autor mossi, Siječanj 02, 2013, 19:14:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Moja F25 troši na 1500 obrtaja ispod 1 litre, a na punom gasu od 7,5-10L u zavisnosti od opterećenja, antialgina (alge, školjikice i sl)

Evo Yamahin zvaničan fajl sa potrošnjama pod opterećenjem 2 i 4 čoveka, motori od 8 - 350 konja, četvorotaktni rezultati za 2012!

maverick

selva 50 2t u papirima pise 14 litara na sat...na 4200 obrtaja trosi 11 l i shark ide oko 46 km nizvodu....jedan covjek u camcu ne smeta i potrosnja se ne mijenja...
yamaha 15 od 4 do 6.5 ali ovih dana budem bas izvagao da znam tocno  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Mossi dobri rezultati tako je na mojoj 30-tki :thumbsup:

Surikarn

Citat: maverick  u Siječanj 02, 2013, 19:20:08
selva 50 2t u papirima pise 14 litara na sat...na 4200 obrtaja trosi 11 l i shark ide oko 46 km nizvodu....jedan covjek u camcu ne smeta i potrosnja se ne mijenja...
yamaha 15 od 4 do 6.5 ali ovih dana budem bas izvagao da znam tocno  :thumbsup:

Imamo iste Yamahe i moja trosi u punom gasu od 7 do 7,5l dok na 70-80% gasa potrosnja ide dolje sigurno za 30% i vise... (tu sad dosta korito preuzima odgovornost za potrosnju)...
Uglavnom Zimska luka Osijek - Zuta zemlja (plus par promjena pozicija) i nazad cca.12,5-14l stime da se gotovo uvijek vozim sa 90% gasa....camac Orasje...

maverick

pa sigurno tako nekako...ja je nikad ne vozim puni gas...pola do tri cetvrtine... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Moj tohatsu je stara rospija , kad got je čaša puna gleda da je iskapi  :icon_biggrin: :icon_biggrin: .
Šala - kako got okrenem uvijek se vrtim oko 8-ice !

Retfalački mačak

Citat: TonyC  u Siječanj 02, 2013, 22:37:49
Moj tohatsu je stara rospija , kad got je čaša puna gleda da je iskapi  :icon_biggrin: :icon_biggrin: .
Koji je to tohatsu. Pitam zato što imam na tajmenu tohatsu 25/30 KS, dvotaktn,i koji ide odlično i sa trojicom, ali solidno troši. Potrošnju ću mu mjeriti na proljeće kada se spusti i luku. Sada je kod Brstila na zimovanju.

grga

jonson 25 ks na šarku oko 10 lit na sat :icon_cheers:

TonyC

Citat: Retfalački mačak  u Siječanj 03, 2013, 08:19:28
Citat: TonyC  u Siječanj 02, 2013, 22:37:49
Koji je to tohatsu. Pitam zato što imam na tajmenu tohatsu 25/30 KS, dvotaktn,i koji ide odlično i sa trojicom, ali solidno troši. Potrošnju ću mu mjeriti na proljeće kada se spusti i luku. Sada je kod Brstila na zimovanju.

30-tka - 2tak

Dr.Motte

Yamaha 30 ks dvotaktna i al. čamac 6 m, potroši 25 l Erdut - Rit - premještanje i nazad.

Retfalački mačak

Mercury 20,  4-takta ima potrošnju između 2 i 2,5 litara/sat.
Tohatsu 25/30, 2-taktni ima pino veću potrošnju. Ista će biti mjerena nakon ponovno0g ubacivanja čamca.

Greys

Ako sad griješim, ispravite me, ali pravilo je bilo, ugrubo, 2taktni motor koliko konja - pola litre po konju za pun gas.

Retfalački mačak

Grubo pravilo, da. Vrijedilo je da su SSSR i američki čak i malo više (tu je bio i tomos), a ostali 50% ili malo manje.

Greys