savage gear Custom Predator Fast Shad

Autor genjura, Studeni 06, 2016, 16:16:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TopMix

To bi mogao biti onaj tzv univerzalac, za pecanje smudja na Dunavu sa nesto tezim glavama, al ako udari neko somce od par desetina kg, nema da ti se tresu ruke od straha. Plus napr.pp 15lb, adekvatan predvez, pristojna kopca i pouzdana jig udica...lepa kompozicija

mossi

Upravo to čika Tope. Baš mi je takav štap falio.. jedino mi žena ne veruje ..  :rofl2: :tongue3:

pajdo77

Prije svega čestitke na kupovini Mossi :icon_thumright:. Možda će biti blesavo pitanje ali gledam taj štap,gledam kakav ljuska planira kupiti i oduvjek me kopka jedna stvar a nikako da skontam u čemu je kvaka,naime svi ti štapovi imaju te ja ih zovem "ćelave" ručke,malo ima te plute pa onda malo golog blanka,onda opet malo pluta. Jel to napravljeno sa nekim razlogom? Mislim si možda zbog balansa ili smanjenja težine ili zbog izgleda. Ne vidim drugi razlog zbog čega se sada prave ručke takvog izgleda a prije je bilo pluto cijelom dužinom a ovako su štapovi izgledali jedino kad ti miševi ulete u futrolu. :hi:

Sg.Pepper

Cestitke Mossi, mjerkam taj stap vec duze! Sto se drske tice, po meni nova moda, a i ovako znas tj vidis da nije stekovan stap! Prije su mislim neke daiwe iz viseg cjenovnog ranga bile stekovane pod plutom al se nije vidilo a nije ni smetalo iskreno! Mo meni je to ok za neke ul stapove mada sto ih vise gledam sve mi se vise svidja! A sto se tice ustede tezine tice mislim da to i nije bas toliko puno, fali komad plute al imas prstena dva pa konca pa laka a na kraju krajeva i vise posla!
dec d vej aj lajk it....

ossa

Pa dobro za štap tih performansi lagan je fino. Ipak je to najjači model u paleti a nema ni 190g .  :ok:
za stare napaćene kosti prava mera  :stripii: kvalitetan blank pre svega!
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Hvala pajdo, pepperu.

Te ručke ni ja ne volim previše. Više volim plutu celom dužinom i da sam ga sam pravio bio bi takav ceo.
Ne znam zašto ih takve rade, moda valda.

kockar

Cestitke mossi na izboru, cekamo iskustva sa vode!

Sto se rukohvata tice, to je produkt teznje da se izbace viskovi,
pluta-evsta god na sredini rukohvata gotovo nikad nije u ruci,
e sad ukusi su sasvim druga kategorija, tu rasprave nema.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

mossi

mossi

Ali danas sam ipak nešto uradio, kad već nisam bio na vodi.
Taj TP 4000RB je 400gr i stalno sam imao utisak da je pretežak.
Danas sam ga zamenio mašinicom od 350gr. 
Drastično lepše leži u ruci.  :takoje: :ok:

mossi

Evo ovako današnji dan:

Prvo mi prokliže struna na špulni, pri dotezanju kočnice rukom proverim i  :eek:
Ajd ispusti 200+ metara strune i preveži špulnu ispočetka ..  :tongue3: :BangHead: :glasses9:

Posle toga dodjem do somaroško vertikalske pozicije i naravno odradim prvu probu  :tongue3:

VERTIKALA GLAVINJAROM (urtelja smo za tebe)  :rofl2:

Štap je za to napravljen !  :ok: :clap2:  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Glavinjare od 30-60 grama svih oblika vodi .. extra, nosi extra..

U prvom prolazu dobijem ozbiljnog soma (99% potkačen  :uf:) pošto sam prevuko preko ribe i dok sam podizao glavinjaru
ona je zapela .. znači bez namere, bez kontre, riba je bila na udici (Velika riba!) kratko .. par sekundi i otkačila se ..  :ok:  :hi:

Posle toga malo jigovanja iz toka po prelazu  ... dubina sa 13  na 5m .. glave 60-50-40-30gr nema teških.
Dno se oseti kao igla na gramofonu ..

Posle odlazim na panjeve (urtelja zna).
Dubina 6m srednji protok, može da se spusti glava od 30gr sa manjim silikoncem.
Preskače grane kao jarić, to Antares nije mogao, ni Bercley...
Tu sam imao smudjarče ispod mere .. još udaraca po glavi i jedno 3-4 udaraca neke bezzube ribe, dobri udarci!

Pošto sam efektivno na vodi bio oko 4 sata test nije kompletan, ali evo neki rezime:

Štap je EXTRA FAST za moje pojmove.
Voli glave od 30-50gr idealno
Rad sa glavama 10-25 grama baš ako nemaš drugi štap.. prejak. (ne gluv)
Podnosi glave do 90gr probano!
Ručka uopšte nije kratka, taman!
Milion karika (vodilica), ništa ne smeta, izbacuje ko metak sa nanofilom od 0.23mm
Bacao sam i vobler od max 12gr leti 30m!  :icon_thumright:

8.6 (258cm) je divna mera, radna dužina kao ona XZoga jap 274cm.

Preporuka za štap iz čamca za srednje teško varaličarenje!
Može da bude osnovni štap jer pokriva sve od 20-70gr, glavinjare, vertikalu, vobler.

Bravo za Savage Gear i Toray blank. Vredi svih 165e!

Da i kad bih ga uporedio sa mojim CD BR 1-3 u 3 metra,
SG ima lepšu radnu dužinu, bolji balans, veću primenu, ugodniji rad.
Po brzini su tu negde, po snazi SG možda čak i jači (davno sam prodao CD-a).
Po ceni 165 na prema 300 .. ne treba ni komentarisati.  :angry3:

SG CS 65 gr je na nevidjeno mladji brat koji sigurno pokriva donji segment 10-50.
I ozbiljno sam se napalio da napravim kompletić   :tongue3: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: koja luda..  :uf:

:occasion14:

rj

uozbilji se  :baba:

258 cm i 300 cm

usporedba neumjesna
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

nele01

Odmah prodaj "prva riba spala" ili jos veceras skidaj urok.( sinoc u filmu Dzejms Bond ga skinuo sa 2 prelepe cigancice). Jako interesantan stapic, nek te sluzi lepo, a ti nam priusti jos koji opis kad budes imao par ulovljenih riba sa njim. Ili jos bolje imas otvoren poziv da dodjes kod mene do bp.

maverick

Nele uozbilji se malo molim te  :stripii: mossi ima toliko godina da bi ga dvije koštale infarkata  :stripii: A zanimljivo mi djeluje stap...bar po opisu....mada nema ni mjesta u šoški  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ah .. nele, prva nije spala jer nije ni bila ujela.
Smudjarak se lepo upecao al ga nisam slikao .. možda bez veze jer ipak je to prvenac.
Nadao sam se lepšoj ribi koja eto nije došla.
Inače .. mene neki ozbiljan maler tera već jedno mesec dana (u vezi fatanja riba).

Tako da dal tu dve pomažu ne znam.. ?!

A što se mavericka tiče, samo da ti napomenem sledeće, moji su po dugoživosti
i sexualnom nagonu ko pokojni Pantelija!  :rofl2: :stripii: :stripii:

Riba je danas po sonaru, bila sva u toku i na panjevima koji su na 6+ metara dubine.