savage gear Custom Predator Fast Shad

Autor genjura, Studeni 06, 2016, 16:16:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

E da nele, hvala na pozivu!
Možda se i uspemo organizovati imam par dobrih drugara u BP.  :hello2: :occasion14:

mossi

Danas uhvatio konačno malo više od dva sata da izletim na Dunav po najlepšem danu ... tj po mom ukusu.

Tih dva sata nisam se pomerio sa mesta..  :rofl2: stao sam na poziciju sa koje gadjam 3 prelaza, plus jedan tišak.
Od jakog do slabog toka. Znači jedno mesto za testiranje dva štapa od dva sata.

Pošto je 90 gramac već prošao solidno testiranje, sad može samo upoređivanje sa slabijim bratom.

65 gramac, u gornjoj sekciji lakši 8 grama, ceo 10 grama, boljeg balansa "mekšeg a opet oštrog vrha"!
Struna koja je bila na štapu je došla sa TP4000FB, malo kratka al dobro .. debljina 10-15lb solidna oštra struna koja jako lepo seče vodu.
Štap je izuzetno osetljiv, u ovoj kombinaciji strune i štapa najamnje duplo bolje čita dno od jačeg brata!  :icon_thumright:
Bacao sam glave od 10 do 50gr. 50gr su još uvek upotrebljive glave ali ne i preporučljive za stalno maltretiranje.
Jako lepo radi sa glavama od 10-40gr. Probao sam neke lake voblere i njih izbaci 15-20m otprilike,
ali to nisu japanci nego laki površinci koji nisu za daleke izbačaje i tu se ponaša jako jako lepo!
65 gramac definitivno štap za jig sa dušom, i lepom rezervom snage.

Kada ga uporedim sa 90gramcem dobije se upravo komplementarni skup
lepih osobina i pokrivenost jiga od 7-60grama (nije testirana gornja granica).
90 gramac 50gr jig cimne u "borbenom" potezu savijajući se samo do druge/treće karike
od jedanaest! Što znači da je brutalan upravo u tom gornjem segmentu težina.

Za tih 300e koliko otprilike koštaju oba štapa dobio sam jako puno muzike.
258cm 180 i 190gr štapovi koji pokrivaju 7-70+ grama, odličnog rukohvata, haltera.
Jako lepog izbačaja, oštri, a ne pretvrdi. 90gramac malo vuče napred ali .. nije smak sveta.

Dva sata drndanja ... tri prevlačenja preko nečega i nekoliko čvrkova verovatno bele ribe.

Temp vode 1.5C, vazduha 9C.

A posle kod Lale na mezetluk i druženje!

No

:uf: ova zadnja slika ti je lijek za oko  :notworthy:  :notworthy:

mossi

DIDAPATAK

.. :notworthy: :clap2: :icon_thumright:
.. :baba:
..p.s. sreća pa sam karakter pa sam samo malo zavidan  :uf: :stripii:
..p.s.s. na zadnjoj slici  :takoje:

mossi

Da, da - zadnja fotka pa ispod fus nota: žurio na mezetluk i alkohol!  :rofl2: :uf:

grrrr

Pozdrav moze mala pomoc kolega...
Lomim se izmedju ovog stapa u varijanti 65 gr i magnetika na 2,7 10-50..
Koji je jaci,brzi,minimum i maksimum u dzigovanju i tako..
Hvala unapred

mossi

Nemam iskustva sa onim drugim štapom, pa ih ne mogu uporedjivati.  :icon_scratch: :no:

grrrr

a npr uporedo sa cd br 2,7 15-50 isplati li se razlika u ceni,i koji je brzi i jaci.

mossi

Vidi CD 15-50 se uglavnom radi po narudžbini, pa je sve onako kako si sam smislio.
Razlika je duplo. Da li vredi tih para ne znam, to je jako individualno.
Najviše volim direktnu usporedbu štapova, jedan do drugog u istoj situaciji,
pošto to nemamo u ovoj situaciji .. nezahvalno je deliti savete.

Osim toga taj 65gr imam nepunih mesec dana, i samo par pecanja.
A taj CD je legendarni štap i to se plaća.  :takoje:

Ono što sam rekao za FS 65 gr je da sa njim možeš raditi u toku sa glavama od 10-45(50)gr i da je poprilično brz to stoji.
Za sve ostalo odeš u Carpologiju i sam prodrmaš.

grrrr

Ok druze hvala na pomoci,imam nekoliko opcija u vezi stapova pa se lomim koji uzeti..

Alibaba

Pozdrav kolege. Došlo vreme da se uzima novi komplet, pa mi je ovaj štap privukao pažnju. Dvoumim se između 65 i 90g. Mossi kakva su tvoja iskustva sa ovim štapom posle toliko vremena? Pecam na Dunavu u srednjem do brzom toku najčešće sa obale ali katkad i iz čamca. Koristim glave od 20 do 40g. Hteo bih da uparim štap sa simanovom stradic 4000fl mašinom. Koje su tvoje preporuke za štap da li uzeti jači ili slabiji za glave od 20 do 40g. Hvala unapred na odgovoru

mossi

Bojim se da nijedan od ta dva nije za tu namenu..

65 gramac je ipak do 25gr + guma, a 90grmac za 30-35 do 50gr... tako da imaš rupu.. pogotovo iz čamca u srednje jakoj vodi..

Ta dva štapa su potpuno različita i jako ih je teško svrstati u jednu kategoriju, imam oba i opet fali taj neki srednji ..
65 gramac je savršen za vaertikalu sa lakim glavama do 25gr, za rad uz obalu i lakšu vodu sa voblerom i jigom svejedno.
Ima mnogo mekši vrh od 90gramca, pa je kontra iz čamca na daleko sa glavama 30+ grama sa ozbilnjim kašnjenjem..

90 gramac je opaka močuga.. voli manje somove, jaku vodu krupnog bucova u najjačoj vodi... skroz druga priča...

Probaj probati Akilasa 60gramca u toj dimenziji i njih imam dva 100gramca i 25-80gramca..
I opet mislim da mi fali taj 60gramac ..  :glasses9: :BangHead: :rofl2:
100gramac som, glavinjare od 50-120gr.. brutal sa dušom ... somovi svih kategorija lete van.. osim možda orijaša..
ali ovi do 50kg..  :bye: :bye: :icon_thumright:
Akilas 25-80... prebrz štap opet druga priča jig u jakoj vodi 20-40gr.. možda bi ti on više odgovarao..
ali je baš brz i pomalo krut štap.. pa nije po mom ukusu.. ali možda tebi baš takav treba..  :sha: :ok:

Eto opet dilema.. svaki volim ali svaki ima svoju priču u isvoju namenu.. i naravno svoju mašincu, pa i dve ..  :rofl2: :uf:

kajman

Mossi ja kupio 65 gramca i Okuma Inspira ISX-40 FD :takoje:

Sa Okumom malo vuce napred sto je sasvim O.K. posto je pretezno namenjen spinningu. Mnogima tu nesto oko spinninga i jigginga nije jasno, ali dobro.

Sa Twinom 3000 F bolji jigging, ali ne smeta nista ni sa Okumom.

mossi