mahseer - mašer (novo korito)

Autor nele01, Studeni 14, 2016, 15:55:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nele01

Gledam i prepisujem, vidim da ljudima srednjih godina vise nisu vazne dimenzije 90/60/90, a ova mera je taman 40/60. :stripii:

ossa

Odlično, čestitke. Srećno ga koristio.
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

nele01

Danas pogledah na satove nove yamahice f40hetl (40/60), i stanje je sledeće:
10,2 radna sata, ukupno potrošeno: 77, 2 LT goriva, ukupno pređeno 270 km, sto bi znacilo:
potrošnja po radnom satu 7,72 Lt goriva,
potrošnja po jednom kilometru: 0,28 Lt goriva.
u 80% voznje sam vozio na nekih 4000-4500 obrtaja i tu mi je brzina cca. 42-43 km, krajnja brzina cca.61-62 km niz dunav, uz dunav 55-58 km.
maximalan broj obrtaja 5800, ali ima tu jos mesta za stelovanje jackplate, mislim da bih trebao podici jos koji cm.
camac se prelepo ponasa, ide ravno kao strela, sa jos 2 osobe se ponasa extra.
moram se zahvaliti  :red_indian:, alubel-u,  mossiju, smt, na savetima.
sve u svemu, ne zadovoljan, nego prezadovoljan, sa dobijenim, ali bez jack plate nista.

mossi

Odmah se vidi da sam te ja savetovao, imamo u dlaku iste performanse.

Al nas poglavica šiša za dva koplja..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Ma ja sad vozim opusteno...pedeset na sat nisam presao danima....A sto se tiče mashera...svakako lijep komplet i plovan  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Urađen servis na 20 sati, i evo rezultata. Ispada da trosi 7,6 Lt po radnom satu.
Sa 1 Lt goriva u pređe 3,3 km.
Iskreno nisam ocekivao ovakve rezltate, mislio sam da ce to biti mnogo veća potrošnja.
Kad idem na vodu (uz Dunav) onda je to uvek preko 5000 obrtaja i brzine su 50-60 km, a kad se vraćam noću (niz dunav), onda
obično vozim 4200-4500 obrtaja, i tu su brzine 40-45 km.
Maximalno mi izvrti 5800 obrtaja i otprilike to je i brzina uz dunav, niz dunav ide do 62 km.
Malo sam bio lenj, mrzilo me dizati jack plate jos koji cm, ali ima vremena.
Mnogo lepo se mahšer ponaša sa F40HETL. Pun pogodak, a jack plate je  :ok:

maverick

To je tu negdje...ja to više ni ne pratim...kad je prazan rez napunim....Što se tiče brojki komp pokazuje oko 4 km po litri...uzvodno manje ...nizvodno više...Kontam da se čovjek nakon nekog vremena opusti i ne zamara se s tim...tako sam mogao lijepo kupiti i stotku i sad bi se vec svi navikli na tu potrošnju  :stripii:

SMT

šajzika

Predivan komplet. Nalja ga baš digne.
Sto sam stariji to mi se sve vise i vise svidja konzola, volan i vjetrobran.
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

Lep...

Jel ovo neka vanstandardna konzola ?

:wave:

SMT

maverick

Ložio sam se na tu konzolu dok nisam skontao koliko košta  :uf: Ne znam kakva je priča za nabaviti u Srb...a mjerkam i neku foliju za proljetni outfit...ova je bas odlična...ima li neka cijena koliko košta taj dio