Galerija Štuka Varalica 2017

Autor maverick, Siječanj 01, 2017, 21:14:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

velimir_z

Prva ove godine nakon što je počela sezona  :glasses9: Negdje oko 55 cm., nakon fotkanja puštena. Na EL&Pi shada od 12 cm.  :icon_salut:

Plut

Što me ne ubije to me ojača

Plut

Što me ne ubije to me ojača

Dukulele

A evo i moje od proslog vikenda onda:)
Drava D. Miholjac,   Sestilovac.
Na mepssa jedinicu. 
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

dravski pecaros

velimir_z

Današnja kolaterala na SG black savage dropshota od 5 - 18 gr. Ovaj štap uglavnom koristim za lagane glave za jezerskog smuđa tj. pokušavam, i grgeča  :headbang: C&R, nije mjerena niti vagana

tutnja

Vidim da galerija ove godine i nije baš prepuna, pa evo da dodam par od prošlog i ovog mjeseca...
Najveća 99 cm, 8.5kg, ostatak 2.5-4+ naravno, puštene sve i veselo plivaju i rastu dalje

Bilo je toga još ove godine, najveća preko metra ali lakša za kilu od ove, finih borbi i zabave, napada sitnarije.. ali to možda nekom drugom prilikom.

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

tutnja

Evo i moj trenutni PB, ulovljena ove godine u Njemačkoj, jedna od rijetkih na silikonca, vobleri i "heavy metal" su se pokazali puno bolje..

100+ cm, 7.5 kg

tutnja

Danas ništa konkretno, samo jedna sitna na slikanju, ali zabave nije falilo
Čačkao spinnerbaitom po trski, 4-5 promašaja/otkačivanja u pola sata.. Udarale odmah po padu varalice, jedva da prebacim preklopnik i na još labavu strunu opleti Okačim kašikicu 15 g, izbačaj pod trsku, štopanje strune i preklop prije pada varke u vodu.. Trenutni udarac na površini i malo zabave, slikanje pa nazad.

64 cm, nešto jača od 2 kg, narašće ona meni, samo nek dobro papa

Do kraja još par bandarića veličine varalice i mrvu veći i smijeh pred kraj.. ženi doprati "krokodil" varku do pred obalu, onako polako i kad je zinula da zgrabi ova od straha trgne varalicu na obalu samoubojstvo od smijeha, slobodna procjena 5-6 kg, možda čak i jača..

tutnja

Evo još par od ljetos.. Drugi kraj Nizozemske, prije selidbe na sjever.

Štap MC Basspara 702ML 2.10m, 3-10 g, Daiwa Exceler 2500A, Kastking mega8 10 lb.

4 lijepe na istom mjestu, 4-4.5 kg, dvije na Salmo slidera 6s i dvije na Bearkingovu kopiju Orbita 80. Na veće varke ništa, jedna gloca na Slidera 10f, otkačila se sama nakon par sekundi

tutnja

Jedna od meni najdražih ove godine
Ništa posebno, 3.5 kg ali prekrasna borba, za pamćenje i osmijeh na licu svaki put kad pogledam galeriju..
Zabačaj na 30-ak metara uz samo granje paralelno s obalom, 2-3 okretaja ručice uz lagano cimanje i udarac, kontra, voda kuha i torpedo kreće ali ne u granje nego van na vodu.. Siguran da je dobro zakačena, puštam je da "divlja" i uživam u bravurama. Nagli zaokreti, bjegovi, 4-5 iskakanja, pravi borac!
Pred kraj uzimam mob i jednom rukom snimam kraj borbe, drugom držim štap, smijem se i guštam
Privođenje, poziranje i naravno povratak u vodu uz želju da još dugo poživi!

P.S. Ulovljena na jezeru u kojem "nema štuke" po tvrdnjama domaćih Tih dana je pao i moj PB i jedna od 4,5 kg na toj istoj vodi

tutnja

'Ajd da upišem i ja jednu današnju nakon par izlazaka bez trkca
Udarila bukvalno u zadnjem zabačaju prija pakiranja kući i uljepšala dan jer sam pola sata prije toga popušio jednu krasnu..

74cm, 3 kg+

Štap Dragon Viper HD Pike 8'6" 10-35g
Rola Dragon Fishmaker FD 1130 Ti
Kastking Superkast 9-nitni 20 lb
Jaxon lomljena kašika 25g

tutnja

Za vikend olujni vjetar i kiša, nemoguća misija za ribolov.. Srećom produženi vikend zbog praznika, a danas popustilo i gas na vodu

Povremeni pljuskovi, 10°C i "ugodni" sjeverozapadnjak nas nisu omeli u uživanju, a ni štuke u ručku..
Žena otvara dan jednom lijepom 2.5-3 kg ali opet joj se otkačila pod nogama, a ja upao do koljena u vodu pokušavajući ju dohvatiti haha!

Nema veze, nastavljamo dalje uz dobru najavu..

Par čvrkova, udaraca i promašaja na obje strane i nekih pola sata kasnije stavljam kašiku favorita, prvi zabačaj i udarac na 30-40 m..

Riba ništa posebno ali borba vrhunska, do zadnjeg atoma snage!
Uživanje u drilu uz "strogi nadzor" našeg sad već redovnog gosta sa susjedne farme

Kratko poziranje, mjerenje i nazad u vodu.
72 cm, 3 kg, uhranjena i u vrhunskoj kondiciji, par ožiljaka na glavi od prije i besplatni "piercing" u ustima od danas