Strujarosi na Dunavu i Dravi

Autor baka, Siječanj 02, 2017, 21:03:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

baka

Pričam danas s kolegom što ide pecati nizvodno od Dalja i kaže bio jučer popodne i normalno da nije imao ni čvoke. Ali se zato iz prvog reda nagledao deverika i bijele ribe, a bilo je nešto i smuđeva, kako ih voda ošamućene nosi. Mrak mu pao na oči te se odmah pokupio i otišao kući  :veryangry:

Ja idem danima na Dunav oko Aljmaša i ne pamtim ovakvu pušionu. Čujem da je gore uzvodno isto tako, totalna pušiona i to je tako već, ne danima nego tjednima.
Svi pričaju kako kreteni rade sa strujom, kako su oni rastjerali ribu i rasturili sva mjesta, da rade cijeli Dunav i uzvodno i nizvodno. Ne znam, ne mogu reći da li je to istina i da li je to razlog zašto je ova sezona tako loša jer nisam ništa konkretno vidio, ali iskustvo mi govori da se nešto dogodilo, tj. da se nešto događa  :sha:.

Znam da nije svaka godina ista i da jako puno faktora utiče na to da li riba grize ili ne, ali ne pamtim da je ikada do sada baš ovako loše bilo, i to na gotovo cijelom potezu Dunava na kojem i najviše pecamo  :BangHead:.

Da se razumijemo, uspijem ja još i iščačkati tu i tamo kojeg smuđa i to je mizerija, ali kad gledam sve ove oko mene, pa to je katastrofa!

Ovo sam napisao najviše zbog toga što bih volio da me netko razuvjeri da nisam u pravu u ovim nekim mojim razmišljanjima, jer previše volim pecanje, a polako se počinjem osjećati stvarno k'o konj!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

mossi

Citat: baka  u Siječanj 02, 2017, 21:03:11
Ovo sam napisao najviše zbog toga što bih volio da me netko razuvjeri da nisam u pravu u ovim nekim mojim razmišljanjima, jer previše volim pecanje, a polako se počinjem osjećati stvarno k'o konj!

+1  :hi:

grga

mlb

Baka i gore još uvijek ima uginule ribe po granju koju voda još nije odnijela! Majsori su odradili pošteno posao!!

Sg.Pepper

Spojio bi im ja taj stroj na jaja da ih trese struja, stoka prokleta!
dec d vej aj lajk it....

alex7777

nek odredjeni rade i bogate se a mi obicni .rkarosi tj PECAROSI  nek vadimo dozvole i pecamo a neki nek udaraju do mile volje i to je to, nevrijedi se bost sa rogatima , tako kazu  :hi:

Ive

Neki dan vidim dva lika kako rade sa strujom u panjevima u Dalju..prijavim sve policiji i ovi naprave zapisnik,dam im broj čamca i sve.
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

rj

šta ti vredi kad su i policajci u talu (ne svi) radi se točno u određenim "smjenama" ili kad nema policije ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Ive

Ma tamo je milina za strujaroše policija uopće nema čamac..
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

rj

policija ima kontrolu na cjelom plovnom putu dunava, ne brini....
nešta drugo sam primjetio , kad je "ekipa" na vodi policije nema... to nam govori da imaju točan plan i program rada policije za taj dan, kako su došli do te informacije, ko im ju daje?
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Baka...ova godina je bila teska za smudja ali tko se posvetio samo tome..lovio je...sto se tice struje...na terenima gdje ih nema...smudj se lovi sasvim normalno kao i svake godine...nema nekih velikih oscilacija od prijasnjih godina. Dunav...ne znam za terene oko Batine ali na ostatku rade ozbiljne grupacije..lopova naravno...E sad zasto se to nemoze promjeniti...razloga je milion
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Mozemo spominjati kobca...čuvare...ili cijelu zajednicu...Nazalost problem je jako dubok i osobno sam imao par ideja kako bi se to rijesilo...no zapelo je gdje god može...Od sustava do ljudi koji ga čine, do službi...i tako s tim problemom jurimo u krug i pomalo se dostižemo gdje cemo svi skupa početi sami sebe gristi za guzicu. Dok sam s Zrinkom obavljao...odnosno pomogao u poslovima ribočuvarske sluzbe stvar je funkcionirala dok sam to sam financirao...jer novaca za to nije nikad bilo a bilo je za sve ono na sto se u zajednici trosilo...No u jednom momentu sam odlucio da volim Dravu, volim pecanje i da tamo idem samo iz tog razloga i ne zelim se sukobljavati s budalama za ništa...I danas, na mom...našem...dijelu drave....pravila su jasna...Zrinko je ribočuvar i nemam nekih kontakta po pitanju što se odradjuje ali mi ostali se ponašamo vrlo jednostavno...ako se odlučiš da kradeš ribu...dobiješ po tamburi bez obzira na institucije...nadjem mrezu ....očistim ...i odem kuci...
Za Dunav tako nesto nije ni moguce....ali priča s tim lopovima...koje svi poznaju...iskreno ni ne osudjujem ih previše..osudjujem sustav koji im je to dopustio...sve te silne restorane koje nitko ne kontrolira...odakle im riba bez racuna...gdje je zapela ta hebena fiskalizacija...i opet dodjemo u onaj isti krug gdje sami sebe vatamo za dupe...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

ljuska

ajde da i ja nešto napišem o ovoj temi kao prvo u otprilike 25 godina imao sam samo 5 kontrola od stane riboćuvara i policije, tri puta riboćuvarska služba,a dva puta me kontrolirala policija od toga riboćuvar na savi dva puta te jednom na dravi te policija dva puta na dunavu s time  da mi uopće nisu kontrolirali ribolovnicu toliko o kontrolama, a sada o ribokradicama kada zateknete takvo ponašanje na vodi ne zovete lokalnu policiju nego prijavite direktno u ravnateljtvo policije ili  okrenete pozivni za zagreb pa prijavite operativnom dežurnom policijske uprave zagrebačeke i kažete da ste već zvali svoju policiju ali da nitko ne reagira druga solucija je da zovete policiju i prijavite ali ne spominjite struju mreže ribokrađu nego kažite da gledate dvogledom i mislite da dotićni imaju oružje i da sumnjate da su u krivolovu vjerujte tada će postupiti

kobac

al ga sad iskomplicira...diće zbog toga zvat ravnateljstvo i pu zagrebačku...neka zovu pu osječko-baranjsku a ovi će zvati postaju...pa tako par puta i valjda će se netko pitati..