Odg: Ribolovnice za tekuću godinu!

Autor mlb, Siječanj 04, 2017, 13:06:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Jel netko zna što o onome što je napisao Dravski da će važiti dozvola na svim otvorenim vodama u Županiji?
Gledam web stranice društva Drava kod njih piše da se može pecati između ostalog i ovo
"REPROCITET na otvorenim tekućim vodama ZSRD-Osijek, D.Miholjac i Valpovo te Beli Manastir"
Jel potpisan taj reciprocitet jel to važeće ili ne, kupujem 10 godina dozvolu u Osijeku u Esekeru, možda bi promijenio ni sam ne znam al mi je ludost više da kupujem dvije dozvole kako bi mogao pecati na terenima kod mene i drugim terenima

šajzika

Koliko znam, reciprocitet nije potpisan.
Sta ce dalje biti ne znam. Svasta se prica, kao i svake godine
Audentes fortuna iuvat

maverick

Da...potpisano nije nista. Kupi tamo di pecas ako potpisu bit ce ok...ako ne ..boli te racku
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Riješeno, ove godine lijep poklon u društvu etui za dozvolu  :ok:

miha

reprocitet za rijeku dravu naj vjerojatnije da će biti usvojen .....za dunav se još ništa ne zna .....ovu sam informaciju dobio od jednog visoko pozicioniranog gospodina iz zajednice valpovo . oni se nadaju  pozitivnom dogovor do početka skupština .

maverick

To sam čuo i ja...samo Osijek ima i Dunav do Vukovara...pa mi onda ispada da ce opet biti dogovor Valpovo i Baranja....Ali svakako mi djeluje pomalo pederski praviti dogovore kad se vec pokupuju ribolovnice...Ne bi im pala kruna s glave da su se dogovorili prije izlaska ribolovnica u prodaju....Ali kako je bilo prošle godine valjda cemo sad pljeskati ako se dogovore bilo što
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

priča se da je rit otvoren za ribolov i veljaču.

šajzika

I ja sam nesto nacuo. Da ce ipak promjeniti odluku o zabrani i vratit na 1.3

Poslano sa mog SM-J330F koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Tu izgleda hebe lud zbunjenog i ne zna se tko pije a tko plaća počevši od ribolovnih društava koji godinama nikako da se dogovore oko toga da se jednom dozvolom može pecati na djelovima rijeka kojima gospodari neko društvo osim tvog matičnog pa do ovih u parku koji ne znaju a trebali bi kada počinje mrijest pa onda zabraniti ribolov a ne kalendarski. Toliko ljudi,toliko nesposobnih ljudi koji ili ne znaju ili se ne žele baviti poslom za koga su izabrani svijet vidio nije. Čast izuzetcima poput ovih iz "Drave" koji su i po školama počeli educirati mlade. Vjerovatno ima još svijetlih primjera za koje nisam čuo ali sve je to za sada kap u moru nasuprot tomu kakva su djela činili ljudi na rukovodećim mjestima počevši od zamračivanja ogromnih suma novca pa do pogodovanja pojedincima kako bi nesmetano krivolovili čak i tamo gdje je ribolov zabranjen. Ovim nisam otkrio toplu vodu,svi to znamo ali sporo to sve ide na bolje. Mladih više na vodi nema,mi stariji smo revoltirani ovakvim višegodišnjim ponašanjem odgovornih i gdje je tu perspektiva za ovaj hobi? Za koju godinu na vodi će ostati samo profi ribari dok se ne pomete ono što je ostalo a oni rijetki koji još budu imali volje za pecanjem će morati imati debeli novčanik pa ravno u Rumuniju npr pecati smuđa na jezeru. A sve bi moglo biti tako jednostavno,uvedi jedinstvenu ribolovnu dozvolu i stvar riješena,pa  i vozačka izdana u Slavoniji vrijedi za cijelu državu,zašto i ribolovnica ne bi vrijedila a ne da ti vrijedi svega par kilometara. Apsurd. Mlade,pametne,ljude koji imaju viziju staviti da upravljaju vodama a ove matorce koji su desetljećima tu a kur*em mrdnuli nisu nogom u dupe i bit će reda i bit će bolje  :hi:

mikac

@pajdo77...od jedinstvene dozvole na državnoj razini, definitivno ništa. Ostala je mogućnost zajedničke dozvole na županijskoj razini a to je prepušteno klubovima/društvima koji djeluju unutar županijskih zajednica.
Novi Zakon o slatkovodnom ribarstvu je u primjeni od 07/2019god. osim članaka 21;44;46 i 47 čija je primjena prolongirana na 01.siječanj 2021god.
Zašto nije prošao prijedlog o zajedničkoj dozvoli na cijeloj teritoriji RH..pretpostavljam da je u pitanju lova kao u većini slučajeva kod nas. Možda nije jedini razlog ali je vjerojatno najvažniji.

Mene "kopka"članak 24..stavak2
Citat:(2) Fizička osoba, fizička osoba – obrtnik ili pravna osoba stječe ribolovno pravo odlukom Ministarstva nakon provedenog javnog natječaja koji provodi Ministarstvo.

Da li je ovo mogućnost da se "mala vrata" privatizira javno dobro(vode)??. Ako se nevaram,  nadležni ministar mora u roku od 2god. od datuma stupanja na snagu ovog Zakona, donijeti Pravilnik o športskom ribolovu.Ostaje nam za vidjeti kakve će sve krasote biti u njemu.
Ideja da se sa nivo klubova/društava i županijskim zajednica pritisne HŠRS(vodstvo) kako bi se u suradnji sa nadležnim ministarstvom isposlovalo priznavanje našeg ribolovnog ispita barem u zemljama EU pa i šire, ne čini mi se loša

Hodam polako, ali nikada unatrag.

maverick

Pod izlikom da se vode ne privatiziraju smo do sad htjeli ili ne htjeli volili ribolovnu zajednicu....S obzirom da se ona ne brine o otvorenim vodama osim represivnim mjerama po pitanju pecanja bez dozvole ne vidim ni lošu ideju da to netko privatizira...gore ne moze...Ali postoji koncesija koja vrijedi do tad i tad i sto se tiče otvorene vode poput Drave tu se nece promjeniti nista....bar taj period.
Što se tiče zatvorenih voda....više manje su u vlasništvu nekolicine ljudi koji se toliko koliko brinu o tome...pa svidjalo nam se to ili ne lokalni ..ne znam ni kako bih ih nazvao...ali gledajuci ove svoje domace...mozda bi primjerena riječ bila paraziti( da malim slovima...i to najsitnijim) e sad kad sva ta drustva prodaju dozvole onda ce uslijediti neki dogovor kako mi mozemo pecati prije nego li se stoka sitnog zuba medjusobno posvadjala...
Ovdje bih izdvojio Dravu kao klub koji ima tih par ozbiljnih momaka i vrte neku svoju pricu...skrecu vodu na svoj mlin i jednostavno ovom gradu pokusavaju pokazati da biti pecaroš je privilegija i da uče tu djecu da jednom mozda ako požele budu sportski ribolovci....Jos jednom svaka im čast na tom trudu..
Što se tiče dozvole i priznanja u EU...nama to bas nista ne znači, osim ovim koji su se odselili pa ce ovdje ako vec nemaju za saku piva dobiti ribolovnicu kojom ce mahati po Njemačkoj.....mada zemlje koje nas trebaju za trece razredne poslove vec su imale doticaja s sličnim ološem te traze da se kod polaganja dozvole pozna zakon i jezik....Tako da ono nesto naših sad vec gastarbajterskih mocnika na pecanje odlaze u blizu im Nigdjezemsku jer tamo samo platiš 50 eura za godisnju dozvolu i pecas bez obzira znas li ili ne znas jezik...zakon...itd itd itd...

Debeli šef

hehe... dnevna doza sekiracije.  :bye:
sve bi u ovoj državi bilo ok samo da fuknkcionira pravosuđe, da ulovljeni u kriminalu budu primjereno kažnjeni. umjesto da  složimo šatore na livadi ispred ministarstva pravosuđa mi se glođemo i trošimo energiju oko beznačajnih stvari i kosti koje nam bacaju.
a suci od jučer šalju u zatvore i lijepe debele kazne recidivistima u prometu. zašto se sad može? zato jer je pritisak javnosti bio prejak.
za ribu i ribolovce nikog nije briga. jer, mi smo na pecanju a kad se vratimo u civilizaciju postajemo trgovci, vozači, umirovljenici, poštari, veterinari... kao ribolovci, nismo značajna  interesna skupina a ima nas poprilično!? trebali bi se ugledati na lovce. oni su pronašli način približiti se vlasti ili su oni tip ljudi koji pretendiraju vlasti, za razliku od nas kojima je dosta kantica glisti i da nas se ostavi na miru.
ne, stvarno, znate li i jednog našeg moćnog političara koji - ide pecati?

Rap

miha

Citat: Debeli šef  u Siječanj 10, 2020, 08:43:50
hehe... dnevna doza sekiracije.  :bye:
sve bi u ovoj državi bilo ok samo da fuknkcionira pravosuđe, da ulovljeni u kriminalu budu primjereno kažnjeni. umjesto da  složimo šatore na livadi ispred ministarstva pravosuđa mi se glođemo i trošimo energiju oko beznačajnih stvari i kosti koje nam bacaju.
a suci od jučer šalju u zatvore i lijepe debele kazne recidivistima u prometu. zašto se sad može? zato jer je pritisak javnosti bio prejak.
za ribu i ribolovce nikog nije briga. jer, mi smo na pecanju a kad se vratimo u civilizaciju postajemo trgovci, vozači, umirovljenici, poštari, veterinari... kao ribolovci, nismo značajna  interesna skupina a ima nas poprilično!? trebali bi se ugledati na lovce. oni su pronašli način približiti se vlasti ili su oni tip ljudi koji pretendiraju vlasti, za razliku od nas kojima je dosta kantica glisti i da nas se ostavi na miru.
ne, stvarno, znate li i jednog našeg moćnog političara koji - ide pecati?
... oružje je u pitanju ...oni drču od svega od odlaska doktoru ....svađe sa ženom ...čvrknuti klinca kad napravi neko sranje....jer ako neko prijavi odoše puške....a kontrole su im solidne imaju inspektore lovstva koji dolaze u nadzor lovačkih društava ako neštimaju knjige nema lova .....a političari love u privatnim lovištima i po africi itd ...