Dozvola za prolaz kroz Mađarsku

Autor Hunter, Veljača 07, 2017, 16:32:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

baka

Evo tu je sve.

Brojevi telefona i faxa policije na koji se treba javiti su:
048/656-433
048/656-499

Pokušavam staviti zahtjev i dozvolu za plovidbu, ali ne mogu nikako. Kako se stavlja Wordov dokument?

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

šajzika

Stavi na google disk pa tu link za download
Audentes fortuna iuvat

Zoran Š.

Ime prezime
adresa
grad
Email:
Mob. :

HRVATSKO IZASLANSTVO
                     U LOKALNOJ MJEŠOVITOJ KOMISIJI
                     ZA III GRANIČNI SEKTOR

Predmet: Zahtjev za povidbenu dozvolu za 2017. Godinu

Poštovani,
Molim da mi se odobri plovidba rijekom Dravom na dionici od Legrada do Podravskih Podgajaca sa plovilom reg. Oznaka OK-xxxx, marke xxxxx, pogonskom mašinom xxxxxxx te do tri (4-5 koliko po papirima ide) sudionika uz moje vodstvo.
Unaprijed zahvaljujem,      

Ime prezime
                               ...............................

Prilog:
1.   Kopija osobne iskaznice
2.   Kopija dozvole za plovidbu čamca
3.   Kopija dozvole voditelja čamca
4.   Kopija odobrenja za plovidbu za 2016. godinu
5.   Biljezi 20kn

Zoran Š.

svake godine to pošaljem i dobijem bez ikakvih problema.
mađari i naši kad na dravi zaustave to traže prvo. pogledaju i bok.
ništa mimo toga niti me traže niti su rekli da moram imat, normalno uz plovidbenu, osobnu, papiri od čamca i ribolovnu.

baka

Citat: Zoran Š.  u Veljača 08, 2017, 19:29:46

Prilog:
1.   Kopija osobne iskaznice
2.   Kopija dozvole za plovidbu čamca
3.   Kopija dozvole voditelja čamca
4.   Kopija odobrenja za plovidbu za 2016. godinu
5.   Biljezi 20kn

Nikad nisam to sve slao niti mi je itko to tražio. Samo zahtjev i 20kn, ali nebitno.

Šajzi, nema teorije da ja ono stavim preko onog diska. Ne znam, a uostalom i nema veze.

Kome bude trebao zahtjev pošaljem e-mailom.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Ivan Borojević

:hi: Sad sam pricao telefonski sa gospodjom iz policijske uprave Koprivnicko- Krizevacke, sluzbe za granicu, na gornji broj telefona sto ga je Baka stavio a na dolnji je broj faksa na koji se salje kad se ispuni na papiru A4 format prijava na nacin kako ju je Zoran napisao. Novost je da se biljezi vise neplacaju, znaci potpuno je besplatna. Hvala Baki i Zoranu na informacijama i bistro.  :hi:

majstor

Ako šta zapne, slučajno znam u PS Kc neke ljude, pa ćemo probati pomoći.  :bye: :takoje:

Dukulele

Ja sam dobio neki drugaciji format te zamolbe, od kpt.  Novaka.

Samo ne znam kud da to saljem i na koji nacin sad vise ...

@majstor, imas neki info?
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

davor99

Nemoj slučajno da nemaš i Madjarsku zastavicu sa sobom i nesmiješ stati na njihovu obalu
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Ajd malo vise detalja o toj dozvoli...i mene zanima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukulele

Citat: davor99  u Travanj 03, 2018, 19:28:47
Nemoj slučajno da nemaš i Madjarsku zastavicu sa sobom i nesmiješ stati na njihovu obalu

Kolega moze malo vise informacija?  Nisam cuo za zastavicu, OK, stajanje na njihovoj obali me niti ne zanima, imam ja svoju neku planiranu rutu.  Ali  volio bih znati:

sto se smije
sto se ne smije
sto se mora
sto se ne mora.

Kao sto Maverick veli, ajmo skupiti relevantne informacije na jedno mjesto da posluzi ljudima jer kontam da nisam jedini koji pici gore-dole simo-tamo.
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

davor99

Znači dozvola sluzi da s njom mozes proci i sa madjarske strane tj Drava je ovdi u Podravini na mjestima i cjelim tokom u Madjarskoj sa sobom moraš imati osobnu koja mora biti valjana i treba ti pogranična dozvola to je dokument koji izdaje PP i koštala je 20 ili 25 kn i vrijedi god dana
Znači nema ribolova i stajanja na madjarskoj strani i treba ti i madjarska zastavica uz hrvatsku naravno plovilo mora biti registrirano i ti imati valjanu dozvolu voditelja brodice
Još ču sutra provjeriti sve kod kolege koji vozi ćamac granicne policije pa vas detaljno budem informirao
Vodite ljubav, a ne psa

Dukson

Ttreba u prilogu kopija obje strane osobne iskaznice, kopija obje strane dozvole za plovidbu camca i kopija obje strane iskaznice voditelja camca.

Primjer dokumenta za zahtjev ti se nalazi ovdje: 

To sve skupis,  odes u PU Osijek i na unutarnjoj porti kazes da trebas gospodju iz urudzbenog da zaprimi zahtjev za plovidbu (jer obicno ekipa na porti ne zna kud bi te poslala). Dodje gospodja, pregleda dokumente i lupi stambilj i to je to, ne placa se nista.

Neki su vec isli pa su lutali od saltera do saltera, evo oznake na koji ulazi uci.

Ako se prvi put vadi dozvola, dodje ti jos jedan policajac u sigurnosnu provjeru i nakon toga postom dobijes odobrenje. Nakon prve sigurnosne provjere stvar ide daleko brze, odobrenje se dobije kroz par dana i bez obzira na predane dokumente - vrijedi do kraja tekuce godine.

PS:

I da, cisto da se mozda i to stavi tamo.
Klasicno nema pristajanja na madjarsku obalu (stupcima oznacena na obali HU-HR), nema pecanja na madjarskom komadu Drave i nema plovidbe nocu po madjarskom dijelu Drave. Madjarski rangeri su izuzetno rigorozni oko obale i plovidbe, pa ne preporucam ni stajanje za pisanje jer cete sljedeci put pisati u pritvoru u Pecuhu kao neki momci :) Nekad je ekipa imala i madjarske zastavice uz HR zastavice, ja vec trecu godinu imam samo HR zastavicu i jos me nitko nije poganjao - ali eto u taj podatak nisam siguran kako smo sad u EU.

maverick

Odlično...dozvolu vadim za sebe ili za sve one koji plove samnom u čamcu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

E da, dozvolu vadis samo za sebe i taj papir moras imati u sebe, a svi ostali putnici trebaju imati samo osobne iskaznice.