catch and release

Autor Lui, Veljača 10, 2017, 00:38:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lui

Pozdrav
bas me zanima kako je to kodvas ili kako vi to radite svak zase ?
mene cudi to puno :dontknow: citam ovde da puno znaju koliok je riba teska ? jeli vi sve sta ulovite od ribe ubijate i izmirite ? il pustite opet ? ja sve sta ulovim uvik pustim da pliva ,samo mirim ako je velika i napravim sliku odnje za uspomenu :icon_thumright:  unda pustim da pliva svak svojim put bas velike puscam sto oni naj vise se mestriu nego male od 65cm to me bas zanima kao je to ovde unas ? i imali nekve zakone od koloik cm smi se ponit Riba ?

alex7777

relativan pojam kako ko neko pusti sve neko nista neko ponese kolko mu treba neko se drzi zakona eto ti je u suštini to
:takoje:

DJ17

kod nas je to licna odluka... ribu ispod mere pustam ili ako slucajno uvatim ribu koja je trenutno u lovostaju... ponesem ribu kuci, ne previse nekad je odma pripremamo, nekad u zamrzivac i tu ne stoji dugo( sve zavisi koliko cesto stignem na pecanje), nesto se pokloni i tako...Svako od nas ko ima dozvolu i pridrzava se zakona, ima pravo svoju ribu pustiti ili poneti kuci a sta ce on s tom ribom nije moje da odredjujem...

Lomnica_city

Ja pustam sve pastrmke ispod 300-400gr, smudjeve ispod kilo, somove ispod 3kg, nekad i vece kad je recimo nekoliko nedelja do mresta a vidi se da je zenka, uglavnom ponesem godisnje nekoliko desetina riba najvise...

Inace, temu si nazvao "uhvati i shvati"!  ;)

šajzika

Vidite da covjek nije sa balkanskog govornog podrucja. Treba mu objasniti da imamo minimalne mjere za sve  ulove plemenite ribe.
Cak i lovostaj iako pojedinci neznaju.

Ostalo ako nije u lovostaju i riba je u mjeri ovisi od ribolovca
Audentes fortuna iuvat

maverick

Prije sam postivao minimalnu mjeru...i nisam nikakav pobornik c/r pokreta...ali zadnje dvije godine pustim dosta ribe ...ali ne znam ni sam iz kojeg razloga...nekad cisto zato sto sam lijen da nosim i čistim...nekad mi se pusta jer mi se cini ok...Ustvari htio sam reci da se mijenjam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

YUGO BOSS

Bravo Maverice :D
Iskreno neki vrhunski varalicar itekako moze da narusi fond ribe
Ja sam proslu sezonu imao 50ak izlazaka bilo je i smudja stuke i bucova i somova ciljno ponet smudj izmedju 4 i 5 kila i jedan bucov slucajno upala glavinjara u skrge. Uglavnom nekako mi draze da su u vodi i samo pracenje nekih tendencija nego pokolj :D

Lui

Citat: Lomnica_city  u Veljača 10, 2017, 16:27:15
Ja pustam sve pastrmke ispod 300-400gr, smudjeve ispod kilo, somove ispod 3kg, nekad i vece kad je recimo nekoliko nedelja do mresta a vidi se da je zenka, uglavnom ponesem godisnje nekoliko desetina riba najvise...

Inace, temu si nazvao "uhvati i shvati"!  ;)
ma sta znaci to ?? ako sam nesto pogresio izvinite

maverick

Ma nisi sve je ok... :icon_thumright: neki imaju malo drukčiji smisao za humor  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lui

Citat: šajzika  u Veljača 10, 2017, 17:26:40
Vidite da covjek nije sa balkanskog govornog podrucja. Treba mu objasniti da imamo minimalne mjere za sve  ulove plemenite ribe.
Cak i lovostaj iako pojedinci neznaju.

Ostalo ako nije u lovostaju i riba je u mjeri ovisi od ribolovca
vala ti sajzika tocno ja sam iz Njemacke

Lui

bas mi je drago cut da ima ljudi ko i vraca ribu :icon_thumright: ja i znam koji uloviju 8 komada od 88cm i nekoliko i bilo blizu 75cm i cetri nisu imali 45cm to je zame glupost i zalestno da i male ubija i tako sam puno puta to video u njemackoj imaju zakon i sad su puno poceli da i vracaju ribu sto je polako nestaje
i sta jam uvjek radim, velike ribe uvik vracam sto oni najvise jaja produciraju i tako birze raste nova generacia

i izvinite sto slabo pisem  :hi: sta me stvarno interesira di se moze unas ? ili u kojo Rjeki ima smudeve ? kad budem drugi put kuci isao da znam di mogu loviti ili ako ima neko da otidemo skupa da zabacimo  :headbang:

nele01

Moj princip je da vracam ribu ako vidim da ima ikru ili mlecac, nekad i mesec dva pre lovostaja, uglavnom vracam smudjeve ispod 1 kg, somove ispod 3-4 kg, uvek pustim prvu i zadnju ribu u toj lovnoj doini, pa kako se zalomi, nekad se zna desiti da vratim po 5-6 riba po jednom pecanju. Ribu koju ponesem rado i poklonim prijateljima, ali ribu obozavam jesti i to sledecim redosledom (bela riba pecena, peceni saran, a som i smudj bas ako nema nista drugo) kuvanu ribu obozavam. Svako po svojoj savesti.

Lui

ovde u njemackoj je to tek prije 5 do 6 godina pocelo da ljudi tako misliu, niko nece se ljutiti ako se ponese ribe ali ja mislim da nije bas dobro sve da se ubija ,un niderzemsku ima dane kad lovim sa brodom ulovim sa kolegon preko 100 komada kodnji smis se samo za dan 2 komada ponit zato idu puno njemci priko vikenda gori lovit sta mislis da se sve ubija niko nebi gori dosao i trosio kodnjih pare i to je turizam evo da pokazem link
kan smo lovili od obale to je kanal od moga vrlog dobrog Prijatelj Ado dobar ribolovac taj debeli sa desne strane sam ja  :stripii:

TopMix

Ponekad kad naletim na smudja da bas radi, upecam dva komada i pomerim se smesta, da ne bi izlovio ostale koji se tu nalaze. To je mozda jos bolje po ribu od c&r, da se koliko-toliko postedi... Nesto malo se ponese od ulova, ne razhebem dobru poziciju, a kad je smudj aktivan, to je najbolja prilika da se otkrije jos po neko dobro mesto. I da se memorise, naravno..., kao i ono prvo.
Nije mi zadovoljstvo da ponesem gomilu smudjeva, iako su to retke prilike. Sto sam stariji sve vise nekako uzivam u samom pretrazivanju i nadmudrivanju sa smudjem, i kao sto rekoh, ne zadrzavam se previse tamo gde sam ga nasao, nego idem dalje, tako da zbog takvog pristupa nisam nesto opsednut sa c&r, niti sebe dozivljavam kao nekog istrebljivaca smudjeva.
Pravi momenat za razmisljanje o  c&r je kad se na udicu ubesi matica puna ikre, napr. u januaru ili februaru, dok jos nije u zabrani...

Ive

99,9% C&R Prošle godine samo jednu ribu uzeo,poklonio je prijatelju..Uspio sam neke hard core prodavatelje ribe preobratiti na c&r. :takoje:
Ono što me ne ubije..ja probam opet!