Blood worm,ver de vase ili larva komarca

Autor pajdo77, Ožujak 04, 2017, 20:01:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Zanima me ima li netko više informacija gdje i kada bi se moglo nagrecati ovih vrhunskih mamaca za svu bijelu ribu? Znam da ih ima po kanalima,kraj farmi sa domaćim životinjama ali ne znam kad se ide u potragu za njima tj kada je njihova sezona pa ako ima netko tko je upućen neka napiše koju riječ. :hi:

dravski pecaros

ja sam ji našao slučajno jednom u kanalu negdje polovina  4 mjeseca je bila

pajdo77

To Dravski,to me zanima :ok:. Eto mene sredinom četvrtog kod tebe pa da čeprkam na tom kanalu. To je mamac i prihrana za bijelu ali slabo se ljudi maltretiraju time. Prljav posao pa radije kupe za pecanje koliko im treba

No

:hi: Svojevremeno dok sam na Orljavi češće vadio durbahere, viđao sam crvene ličinke na mulju i u mulju.
U plićim dijelovima vode i uvalicama gdje je voda mirnija.
Ne sjećam se točno vremena, al mislim da je u pitanju peti- šesti mjesec ako se ne varam.

pajdo77

Tamo se i nalaze No,u plićim slojevima mulja,kad drugi put naletiš onda si nakupi i u novine ili vlažnu krpu i na vodu pa da vidiš pecanja

No

U zadnjih par godina durbahere gotovo da i ne iskopavam. Nakopam si pedesetak-sto komada za bućkanje i to je to.  Prošle godine nisam ni toliko.
Ne da mi se Pajdo durbahere kopat a neću garant prosijavat mulj i kupit ove male "trakavice", bez obzira koliko bile dobre za pecanje.
Ako vidim javim ti pa dođi pokupit.  :ok:

pajdo77

Samo se ti No sjeti kada vidiš da ih ima pa javi,onda ih odprilike ima i po kanalima bliže meni,valjda ih ima u isto doba godine mada bi i temperatura same vode po kanalima i barama mogla praviti neku razliku u njihovom pojavljivanju,bar bi bilo logično

madmax

Jel netko kupovao larve(van der vas) na području Osijeka? Ako je kolika je cijena pol kilograma, kilogram?

dravski pecaros

pajdo77

Dravski to ti je vrhunski mamac za ribolov bijele ribe. Trebalo bi biti tih larvi po kanalima u mulju kako sam gledao gdje ih traže. Jedino ako sad tretiraju komarce tim ledenim granulama onda bi to mogao biti problem.

dravski pecaros

Ma znam ja šta je to ali to većinom za takmičenja koriste...

madmax

Bio ja to tražio po mulju, al nisam našao.
Htio bi probat malo, čista radoznalost. :laughing7:

ĆIĆOK

Citat: madmax  u Veljača 28, 2021, 09:27:25
Jel netko kupovao larve(van der vas) na području Osijeka? Ako je kolika je cijena pol kilograma, kilogram?
Ima ih u Interlandu i oni snabdjevaju cijelu HR tako da najmanje jedan put tjedno idu podravskom magistralom VŽ-OS-VU. Snabdjevaju trgovine sa crvićima i dr.

IvanOs

Citat: dravski pecaros  u Veljača 28, 2021, 11:51:30
Ma znam ja šta je to ali to većinom za takmičenja koriste...

Odličan mamac za dravske peševe. :stripii: :stripii:
kada bi pametniji uvijek popuštali budale bi vladale svijetom !