AluVu by Greys

Autor im84, Ožujak 09, 2017, 17:04:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

im84

Kako sam se i ja, nakon dugo vremena, odlučio za aluminijsku varijantu čamca, ovdje sam otvorio temu, u kojoj ću po fazama kako čamac bude se radio, prikazivati tijek gradnje i uređenje čamca.

Čamac radi firma AluVu iz Vukovara, gospodin Kale, koji je zadužen za dizajn i sve ideje koje ću imati oko čamca.

Moja prva ideja, zamisao, koja se polako i ostvaruje, jest imati čamac, dovoljno velik, a opet u skladu sa onime za što će mi služiti. Cijeli smisao mog ribolova svodi se na jigg, vertikalu, i bučkanje. Preko 90% svog vremena u čamcu provodim sam, ali će biti dimenzija da ipak mogu ubacit ekipu za ljetna kupanja, i druženja. Sa čamcem ovih dimenzija sam se susreo, i isprobao ga, te sam ostao ugodno iznenađen voznim osobinama, i onim što me jako veseli, stabilnošću čamca.

Nešto o dimenzijama čamca, koje su slijedeće: dužina 550m, širina u podu 140cm, gornja širina 190cm, visina stranice 55cm. Stranice kao i dno rađeni su iz komada. Za dno i zrcalo ide Almg4 - 3mm, dok ostalo ide Almg3 - 2mm. Pod i palube su zamišljeni od protukliznog Almg3 - 2/3.5mm. Čamac je zamišljen da ima veliku prednju komoru, bočnu komoru (ili dvije - još razmišljam), konzolu, te zadnju veliku komoru.

Evo nekoliko slika za sami početak gradnje čamca:

#foxrage
#fox_rage_fishing

mossi

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

mossi

im84

To mi je neka duga želja, a budući sam probao taj čamac istih dimenzija sa drugačijim motorom, koji me oduševio, mislim da sam ovim E-Tecom može samo još biti bolje. S druge strane prijatelj ima čamac koji je uži za 5cm (ili 10-ak, sad točno neznam), i ima novi Tohatsu 30ks, kao što su uzimali Maverick, Darko, i mogu reći da čamac ide jako fino. Ovaj je širi, pa sukladno tome, i jači motor ide gore.
#foxrage
#fox_rage_fishing

kawasaki

Brzi od Bolena.

kawasaki

Je ima nesto poput tog tvog a da je u podu barem 180-200 i koje su mu mane? Duzina do 5.5-6 m
Brzi od Bolena.

maverick

Nece to biti samo za sta si naveo...s tim mozes i u lov na kokice  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

:clap2:...valjda će biti neki pohani sir za ovo .... :stripii:

mlb

maverick

Gledao sam par sličnih uradaka, majstor je dosta pedantan...tu malo šminke i čamac ce biti vrhunski...I veliko je to plovilo...plus 50 ks...ozbiljna igračka u svakom slučaju...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

Citat: kawasaki  u Ožujak 09, 2017, 17:57:27
Je ima nesto poput tog tvog a da je u podu barem 180-200 i koje su mu mane? Duzina do 5.5-6 m

...i kakva cijena  :mt1032:
.. :baba:

No

:hi: Lijep čamac. Prava lađa. :ok:

Kad bi ja gradio takav čamac, obukao bi ga s vanjske strane u 2 do tri sloja platno + epoxi.
Unutra samo jedan sloj, na koji bi bacio kvarcni pjesak.
Ovo s vanjske strane da drži taj lim na okupu,čuva varove,spriječi udubljenja nastala od razno raznih udaraca i zadrži ravninu ploha.
Unutra na pod bih ubacio pijesak kao protukliznu površinu i zaštitu od topline ljeti.

:uf: Ne vjerujem da ću ikad radit takav čamac,jer naprosto nemam potrebe,i ne znam jel to netko tako radi, al da ga nekim čudom radim, napravio bi ga upravo ovako.  :ok:

:hi:   Oprosti što glasno razmišljam na tvojoj temi,ali eto nisam odolio.  :occasion14:

mossi

Moj

5.5m 142cm u tabanu, 187 u najširem delu, visina stranice 50 i koji cm.
Dole i krmena daska od 3mm, patos 2na3 rebrasti, ostalo 2mm, plus prohrom i tvrdi krov.
Da to je to, kopija mog čamca  :stripii: :tongue3:
Samo sa eTec 50hp to će biti pun pogodak.  :notworthy:

Sve računice pokazuju da ispod 40hp je da motor radi u max obrtajima,
a sa 40 i 50hp će biti rasterećen, na 2/3 gasa, a po potrebi ludilo!
Ujedno će se povećati iskoristivost na teretu, pa će lepo ići i sa 4-5 osoba.  :takoje:

Bravo još jednom. Za sada sve 5!

:ok:

TonyC

Pjesak kao protukliz , na tako velikoj povrsini camca nikako nebi preporucio .
Imamo ga na flosu , šmirgl papir mu nije ravan .
O pranju i čišćenju netreba ni govorit , samo se snjeg moze izlopatat i to je to . 
Radna guma , tepison itd .. sve je puno bolje od ovoga po meni .