Servis

Autor maverick, Ožujak 27, 2017, 20:03:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hrvojeOS

da,jesam,ali nisam dobio nikakav precizan odgovor,samo treba ovo,treba ono,cijenu vađenja čamca i cijenu radnog sata niko nije spominjao...zapravo sam došao samo zamijeniti impeler,servis nisam ni spominjao jer to radim sam već godinama....

majstor

Prema zakonu, izvođać radova ti je dužan izdati pismeni predračun prije nego radovi započnu, ako iznos posla i potrebnih dijelova prelazi 500,00 Kuna. Ako nije to napravio možeš ga tužiti inspekcijskim službama.  :hi:

smudjoslav

...Mnogo ste postali EU...O'ma inspekcija...A kada treba iz SR da se kupe cigarete, kafa, orke onda ne treba racun I predracun...  :stripii: :stripii: :stripii:
Msm da me neko pogresno ne shvati ali covek video da moze da zaradi I zaradio...Uvek ce biti ovaca I vune...
Bez ljutnje molim... :hi:

majstor

Nemoj da ti mi iz EU dođemo van EU na trošak za jelo i cugu i sami si kupimo Orke.  Sad si se poplašio.  :uf:
Sad ozbiljno. Ovaj zakon je donio netko ko ništa u životu nije radio i nema pojma o stvarnom životu, tkz. "Uhljeb". Da nije tužno - bilo bi smješno.  :takoje:  :hi:

baka

Citat: hrvojeOS  u Studeni 27, 2019, 09:50:41
...dakle,na svojoj Yamahi 25 f odlučio sam da mi se promijeni impeler,pa kad je već sve vani,i da se napravi godišnji servis u ovlaštenom servisu...inače to radim sam godinama i košta me oko 150 kn stim da nisam kupio ulje za mijenjač,ali nisam nikad skidao nogu i mijenjao impeler,pa ajde...uglavnom,to sve skupa me koštalo 2000 kn sa tim da sam donio svoje ulje i naravno bez PDV-a.Sa tom cifrom sam ostao šokiran,kao da sam dovezao Mercedesa AMG,te unatoč reklamaciji,serviser me uvjerava da je to cijena "za mene" i da za izmjenu impelera treba 3 radna  sata a jedan je 200,00 kn plus PDV.Dok se radio servis i izmjena impelera ja sam stajao pored i to sve skupa nije bilo ni sat vremena .Uglavnom,svaka škola se plaća,pa tako sam i ja naučio na teži način,ali sam odlučio to podijeliti sa ostalim nautičarima da ne bi prošli kao ja,jer to zbilja nije neka mudrost na tom malom motoru.Servisera neću imenovati,ali ga svi znate....

Slobodno napiši ime majstora, ne znam zašto to sakrivati! Preporuka zlata vrijedi!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

hrvojeOS

Citat: majstor  u Studeni 27, 2019, 11:34:02
Prema zakonu, izvođać radova ti je dužan izdati pismeni predračun prije nego radovi započnu, ako iznos posla i potrebnih dijelova prelazi 500,00 Kuna. Ako nije to napravio možeš ga tužiti inspekcijskim službama.  :hi:
Nisam ja dobio predračun,a račun nisam ni tražio inače bi ta ionako velika suma bila još uvećana za PDV...samo nekakav radni nalog ispisan rukom sa hrpom stavaka kao da sam promijenio pola motora :angry1:

Ivan Borojević

:hi: za moju jamahicu 9.9 4t sa 323 ccm2 impeler košta sa dostavom iz Unimara 150 kn. Nije problem promijenit impeler. To sam napravio prije mjesec dana. Problem je što nisam našao šoljicu u kojoj se impeler vrti a ona se sa vremenom istroši. Jel zna netko gdje je ima za kupiti?

maverick

Imas kupiti bilo gdje na netu tipa e bay...imas naruciti kod Ikice...Brstila...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

alex7777

Citat: hrvojeOS  u Studeni 27, 2019, 11:11:13
da,jesam,ali nisam dobio nikakav precizan odgovor,samo treba ovo,treba ono,cijenu vađenja čamca i cijenu radnog sata niko nije spominjao...zapravo sam došao samo zamijeniti impeler,servis nisam ni spominjao jer to radim sam već godinama....
Da neispadne da branim doticnog !! pa nije ti trebo radit osim impelera ostalo ako ti se nisi slozio stim nekuzim te TI  si gazda i TI  si trebo reci sta treba napravit a sta ne , nemoj ljutis  drugo di ti je palo napamet da ti ON vadi camac nisi ni pitao kolko taj sport kosta kod njega i redom jbg sad si se opurio i neces vise  valjda , usput bio sam bas slucajno kod njega jucer pa mi je reko sljedece vodena pumpa kosta kod njega u trgovini kakogod 800kn a ti si reko pa na ebay-u je 30 dolara , pa znam situaciju al o tom potom ja sam si kupio sve di sam nasao jeftinije i mir u domu nemojmo samo tako pljuvat po ljudima a za neke stvari u biti budemo sami krivi  :hi:

Ivan Borojević

Ja po struci nisam mehaničar ali prilika natjera ljude da budu. Neznam osvježiti motor sa karikama i tako neke kompliciranije stvari ali promijeniti filter, ulje u peti, motoru, svjećice, semering u peti i tako to znam. Prije mjesec dana sam naučio i impeler mijenjati. Nije to sveto pismo. Jedino bih volio još da naučim kako od 9.9ks 4t 323ccm2 napravit 15 KS jel netko zna kako se to radi. Ili moram kod Brstila i koliko to otprilike dođe?

maverick

Ako je stari moedl kupiš karburator i zamjeniš...pitaj Alexa odakle je on narucio...par stotina kuna....Što se tiče servisa i cijena...nezahvalno je govoriti o tome pogotovo kad je ukljuceno vađenje i spustanje. Mnogi su se opekli na taj nacin jer nisu pitali koliko kosta unaprijed. Dok su cijene kod ovlaštenih takve i mi neovlasteni imamo nesto prostora  :rofl2: A puno puta sam mnogima i koji su tu na forumu objasnio i pokazao kako se radi osnovni servis bez da bace novce. Isto tako kazem da nakon dva tri samostalna servisa treba dati nekom to zna malo vise da se napravi kompletan servis koji ukljucuje sva bitna podmazivanja i čišćenje karburatora....Mada...tko ima malo vremena i volje vecina se moze naci na netu...youtube je cudo....nesto malo alata koji nije skup i teraj. Noviji motori s direktnim ubrizgavanjem ipak moraju na servis....trebali bi se spojiti na neku dijagnostiku , pobrisati greske i vidjeti uopce sta je dovelo do njihove pojave....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Jovice ne pretjeruj sa snagom. Ja imam Yamahu 9,9 i čisto mi je dosta. Istina, imam jednu 4 konja, jednu 5 konja, a sam sam stara konjina, malo oštećena, pa računam 0,9 - ukupno 9,9 konja.   :takoje: :uf:
Imaš ranije post od Aleksa gdje naručiti karburator.  :hi:

rj

vađenje čamca ...prevoz do servisa i vračanje u vodu cc 700 kn ...to je neka okvirna cijena + servis i tu si negdje u cifti od 2000kn ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Rap

Citat: rj  u Studeni 28, 2019, 08:27:31
vađenje čamca ...prevoz do servisa i vračanje u vodu cc 700 kn ...to je neka okvirna cijena + servis i tu si negdje u cifti od 2000kn ..
Puno je to 700 kn.Cijena za čamac 8 m i težine 1700 kg dizanje iz vode na kamion i spuštanje na mjesto udaljeno 15 km 250 kn, znači 500 sa vraćanjem u vodu.