Servis

Autor maverick, Ožujak 27, 2017, 20:03:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Sve fino za one koji žele sami...od provjere semeriga na peti pa na dalje  :ok:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Bakara

Interesuje me interval zamene svecica na vanbrodskom motoru. Imam Yamahu 20hp, autolube, i radila je 100h od poslednjeg servisa i zamena svecica. Kakva su vasa iskustva, posle koliko radnih sati se preporucuje zamena?

Inace sve radi odlicno, samo sam hteo da ih menjam za svaki slucaj, pa ako je interval zamene na 200-300h, onda necu nista da diram.
:occasion14:

Bakara

Zaboravih da napisem, promenjene su pre godinu i par meseci.

maverick

Neki preporucaju 200 sati ili dvije godine starosti do slijedece izmjene, neki preporucaju i na 300, ali kod dvotaktnih motora svjecica je stavka koja moze poprilično utjecati na potrosnju motora i tu bih ih mijenjao svakako jednom godisnje jer nisu neka pretjerano skupa stavka...Iznimno je bitan njihov kvalitet, prije je na trzistu bilo svakakvog srota, pa se bolje bilo drzati orginalnih, danas neke marke poput NGK su doista odlične i često na njih nailazimo i kod prvih ugradnja....a dostupne su nam svima po trgovinama auto dijelova
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

NGK dve svecice 50€

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Bakara

Hvala Maverick  :icon_thumright:

A ovih 50e za dve svecice NGK, mora da su iridijumske? Za mene je to dosta manji trosak, oko 6-7e za par

majstor

Pošalji mi šifru sa kutije - mislim da je pretjerano 50 e za dvije svijećice.  :uf: :hi:
Ja ih prodajem 25 godina i nisam imao tako skupe, osim kad treba za plin.  :laughing7:

pajdo77

Za moj johnson,doduše dvotaktni dvije dođu nekih 50 ali kuna,također NGK

Batica

NKG Iridijumske kostaju od 20-25€.
Za moje etec idu Iridijumske svecice.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

pajdo77

Mjenjaj ti dečko motor a ne svjećice  :rofl2:

maverick

Nisam nikad naišao na taj antikorozivni sprej....  :sha:

hrvojeOS

...dakle,na svojoj Yamahi 25 f odlučio sam da mi se promijeni impeler,pa kad je već sve vani,i da se napravi godišnji servis u ovlaštenom servisu...inače to radim sam godinama i košta me oko 150 kn stim da nisam kupio ulje za mijenjač,ali nisam nikad skidao nogu i mijenjao impeler,pa ajde...uglavnom,to sve skupa me koštalo 2000 kn sa tim da sam donio svoje ulje i naravno bez PDV-a.Sa tom cifrom sam ostao šokiran,kao da sam dovezao Mercedesa AMG,te unatoč reklamaciji,serviser me uvjerava da je to cijena "za mene" i da za izmjenu impelera treba 3 radna  sata a jedan je 200,00 kn plus PDV.Dok se radio servis i izmjena impelera ja sam stajao pored i to sve skupa nije bilo ni sat vremena .Uglavnom,svaka škola se plaća,pa tako sam i ja naučio na teži način,ali sam odlučio to podijeliti sa ostalim nautičarima da ne bi prošli kao ja,jer to zbilja nije neka mudrost na tom malom motoru.Servisera neću imenovati,ali ga svi znate....

majstor

Majstori i trgovci - nema gorih.  :no: :stripii: :stripii:
Gora je samo kombinacija, i jedno i drugo. :smjeh:
A najgori su oni kojima je majstor i prezime.  :rofl2: :rofl2:

Rap

Zar nisi pitao unaprijed koliko košta taj servis?