habanero

Autor maverick, Siječanj 09, 2013, 00:18:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

No

Ljutaaaaa 

Upravo probao jednu iz vlastitog uzgoja.   :ok:

maverick

Ljuta kad ulazi...ljuta kad izlazi ... :uf: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Pa nije kao obične ljute paprike ili feferonke. Uzeo sam žuti sos habanero paprika od Lonewolfa i crveni , koji je po ljutoći 5/5 , jeste ljuta ali nemam problema sa žiletima kada ide vanka, i slično kao ranije od ovih domaćih zelenih ljutih paprika.  :nono:
Naidju krize, drukcije grize...

No

:uf: Problema imam s izlazom, samo ako jedem  ljute feferone iz trgovine.

mossi

Citat: No  u Srpanj 06, 2018, 10:04:17
Ljutaaaaa 

Upravo probao jednu iz vlastitog uzgoja.   :ok:

:ok: :occasion14: :hi:

mossi

Bašta!  :icon_thumright: :ok:

Čokoladni habanero, prošlogodišnja prezimela biljka!

Madame Jeanette, prošlogodišnja prezimela biljka!

I još nešto ukrasno jestivih, što prošlogodišnjih što ovogodišnjih iz sopstvenog semena.

E sad tu ima problem, pošto pčele opraše sve paprike koje su u blizini, dobijaju se neki jako čudni miksovi.
A to smo već iskusili upravo ove godine drugo pa šućmuruć.
Miksovi su za sada zanimljivi ..  :idea1: :idea1: :idea1:
Ali definitivno neke sorte su izgubile svoje karakterne osobine.
Mix Bolivian Rainbow i Black Pearl, ispala je da ni jedna ni druga ne liče na original.
BR je postala malo deblja i dalje špicasta na vrhu, ali za sada je ljubičasta tamno i ne menja boju (a treba da varira od svetlo ljubičaste, bele, žute, narandžaste i na kraju crvene).

Ostale sorte su se takodje izmešale .. ali one dolaze kasnije pa ćemo da vidimo šta će od toga da ispadne.  :sha: :eek: :sha: :eek: :glasses9:

No

Mossi to je već proizvodnja   :occasion14:

Gospođa koja mi je dala sjeme od papričica mi je rekla da ako budu rasle blizu jedna do druge da će se pomješati.
Meni to nije nešto važno, nek se mješaju. Glavno mi je da su ljute i da ih ima dovoljno za mene  :ok:
Paprike su kao i ljudi čim su blizu mješaju se  :stripii:

Zagor

Mossi prekrasan vrt  :hi:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

šajzika

I fini proizvodi iz vrta.
Pravi neki ljuti sos koji se u sve mjesa, kao margarin :stripii: vrh :hi:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Znas...vrt je divan...pedantno kako mosiju i dolikuje..No mozda znate..mozda ne...ja kad sam covjeka upoznao prije xy godian..bio momak..mudonja..i te fore...ni traga hortikulturi...povrtlarstvu .... :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

a između te dve situacije se bavio biciklizmom  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

mossi

ha ha.. ha ha   :glasses9:

Da da ... moj prvi bicikli mi je bio crven, al tada još nije bilo dlaka međ nogama..  :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

Inače, baštica je u sred voćnjaka odmah do jedne česme,
Namontirao sam sistem za navodnjavanje kap po kap i automatiku da zaliva kad ja nisam na vikendici.

Veličina je 2.7x5.5m, 5 redova uzduž.
Moja prva bašta. 2 reda paradajza, 3 reda papričica i 3 kućice krastavaca.
Sledeće godine će verovatno biti malo izmena ali ništa bitno.

Navodnjavanje i zasena protivgradnom mrežicom su tu odradile 85% posla!
Jednoj 2-3 članoj porodici ne treba veća baštica za svoje potrebe.

Posla oko nje skoro da i nema, malo trave tamo u 3-5 nedelji i sad više ni ne raste.
Najteže je bilo odraditi formiranje bašte, ubiti korov, prekopati livadu i zabiti stubove.

Krastavaca ne mogu pojesti, ima ih za deliti što i činim.
Na svaka 2-3 dana bude 5-6 komada, 2-3 u kilu.

Paradajz jedem već 15 dana, a bašta mi je "kasnila" u odnosu na druge taman tako jedno 15 dana.
Paradajz je ukusan, domaći. Ono sranje iz dućana nije ni za qrc. To videlo paradajza nije.

Sve u svemu jako dobra stvar, ne zauzima puno mesta, a vraća u zadovoljstvu i zdravoj hrani!

:hi:

Mudri

Još ti samo dole fali crna folija,i onda nećeš morati ni da tjeraš sirotu suprugicu da okopava a ti da se fališ kako to ljepo izgleda  :stripii: :stripii: