štap za teži djig

Autor Darko, Siječanj 09, 2013, 19:38:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

turbler

Prvo pozdrav svima pošto je ovo moj prvi post na forumu.
Ja ću reći koju iz svog iskustva, pa tako za lov jigovima 50 i više grama koristim CTS S&S ili CTS EST (po CMW-u) 2,75m i 30 - 90gr, štap je vrlo specifičan, iznimno malog konusa (tanji je od CD BR 50gr) i vrlo debelih stjenki, a to za posljedicu ima iznimno brzu akciju, a opet kad je pod opterečenjem u pravilnoj paraboli je cijelom duljinom.
Jigovi mu najbolje pašu u rasponu od 30-65gr (bacao sam i 110gr na Ebru) i fenomenalno se osjete sve aktivnosti na dnu, a nesječam se niti nekih otpadanja u drilu.

Lovio sam njime par puta i na Dunavu na vašim terenima, na Savi, na Ebru a kod mene na Dravi mi koristi i za lov dubokoroncima tipa wigglewart u najačoj struji (kod nas je največi pad Drave - najbrži tok).

U svakom slučaju toplo preporučam, kupio sam blank u cmw-u http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Spinnruten-CTS-EST-Blanks-EST/

retfala

i mene zanma takav blank. koliko je težak?

DarioK

Teže jigove bacam sa Alpsom 2,75 m, 20-75 gr ali po mome jači je od 75 gr. i to debelo

ossa

xzoga 8' 100g čamac
pacifik 4oz 9' čamac obala (to je onaj maveriče što si onomad tresao kod mene u NS) Baca glave 80g iza leđa ladno.
Ima i low cost varijanta ET SB L&K 120g 2.7 ili 2.4m košta 50-60eur nov !
Naidju krize, drukcije grize...

Ervin

Low cost jeste, ali je ET težak u tri lepe. Na primer, ne može da se poredi sa Pacific-om od 1-4oz. koji je za svoju snagu izuzetno lagan štap...

Lomnica_city

Ossa ne znam za taj kraci ali sam sa 2,7m mlatio pre neki dan i ono je ljuta guja, nije ni mnogo tezak, odokativno 220-240gr, sa tom snagom nije van klase po tezini, probao sam ga sa BA 940 na njemu i fali mu jos malo tezine za odlican balans, znaci bar 350-ak grama masinica...

ossa

pa slemer i to je to,
ervine jeste tako moj prvi 4oz je bio lagan, ali ovaj drugi što mi je limanac pravio bio je skororo 300g zbog balansa, nije mi odgovarao... No to zavisi od prohteva ;)

Ervin

I moj je sa Limana, ali meni ne smeta ako je štap malo teži ukoliko je to cena dobrog balansa!
Čak i sa balans tegom PB je lakši, a i bolje izbalansiran od ET-a...

ossa

prvi mi je rađen u sr. karlovcima i bio je težak 205g, ali je imao malo karika...

Lomnica_city

Kad pominjete Karlovac, jel Ljubisa stvarno pravi od jednodelaca dvodelce sa trnom, video sam dosta PB-ova i svi su na put-over, a drug kupio Tradition II sa trnom, 8,6ft 3/4-3oz, mnoooogo dobar stap, jos ga drug za bagatelu uzeo, odlicno stanje za 90€...

ossa

Turbler da li si video elite sd sličnih karakteristika i da li možeš da ga uporediš sa EST-om, i da li si možda video taj EST- 45-90g na 8' ?
pozdrav

Greys

Maverick, jel si to lomio obicni Lesath ili Lesath Monster seriju? I razlog lomljave?

maverick

lesath ax...razlog lomljave ....žena sputila garazna vrata  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

Ja sam sebi našao štap za teži jig :hello2:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

KvacakZu