štap za teži djig

Autor Darko, Siječanj 09, 2013, 19:38:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alexdja

Ne valja ni jedan... :icon_biggrin:

Jedan mi dobro kači, a slabo amortizuje (tvrd), a drugi dobro amortizuje, a slabo kači (elastičan)...  :dontknow:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Retfalački mačak

Prošetaj do MG servisa. Naći ćeš sigurno štap (štapove)  koji zadovoljava.  :takoje:

alexdja

U pa ima jedan što mi se baš sviđa, imaju ga Bole i Srco, nisam pecao, malo probao, ali nažalost mi je trenutno van domašaja... :angry3:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Piše čini mi se 21-56, ali kako sam razumeo, pogrešno su ga deklarisali ili tako nešto, možda Srco napiše više...

srco

...pisao sam već o tome Alex...malo smo se igrali konstruktora,i ispade dobro:)
...nego jedini trenutno problem je koliko ce stici u ovoj turi takvih blankova,trenutno je jedan kod Mujovica, dva kod Boleta i jedan kod mene( prvi medju jednakima :))), i mislim da je peti u Mg u... Ja se skoro dve sezone ne razdvajam i trend je isti,nego cekam Boleta da istestira malo pa da sednemo malo da prodiskutujemo,da ne kenjam sam ja mnogo,dvojica su pametnija od jednog...

Lomnica_city

Citat: TopMix  u Svibanj 19, 2014, 20:15:51
S druge strane, mana prekrutih stapova je sto sa njih lako spada riba koja je plitko zakacena

Zato sam i napisao da ne verujem da za teski dzig postoji prekrut stap, jer nije isto kad vodis 20gr glavu stapom i zakucas plitko, ili sitnu, ribu nego kad vodis 70gr glavu pa se stap ma kako krut vec i pod tom tezinom, i zbog otpora vode gabaritima tolike glave, savija ionako...

Lomnica_city

Citat: alexdja  u Svibanj 19, 2014, 21:33:48
Piše čini mi se 21-56, ali kako sam razumeo, pogrešno su ga deklarisali ili tako nešto, možda Srco napiše više...

Nisu ga pogresno deklarisali, to je Elite MG, odnosno MG je trazio za nase trziste da nabudze Elite SD 45gr model ako se dobro secam price, pisano je vec negde po netu sta i kako je bilo...

alexdja

Ma sećam se i ja priče taman toliko koliko i ti...

Jedino što znam (u stvari ni to ne znam nego mislim) to je da na Boletovom ne piše 56 već 70(i možda kusur)...

alexdja

Citat: srco  u Svibanj 19, 2014, 22:38:42
...nego jedini trenutno problem je koliko ce stici u ovoj turi takvih blankova,trenutno je jedan kod Mujovica, dva kod Boleta i jedan kod mene( prvi medju jednakima :))), i mislim da je peti u Mg u... Ja se skoro dve sezone ne razdvajam i trend je isti,nego cekam Boleta da istestira malo pa da sednemo malo da prodiskutujemo,da ne kenjam sam ja mnogo,dvojica su pametnija od jednog...

Pre ću ja taj stići da istestiram nego on...

Ne stigne da peca od jurcanja za strujarošima i raznom bagrom po Dunavu...

Onda kad smo se sreli ti i ja na vodi, kad sam bio s Lalom je trebalo da mi donese br 50 i ovaj da ne poredim po sećanju... ;D

rj

ako bi uporedio CD BR 50 gr - CTS 56gr oba u 270cm ja ti mogu pomoć ....
radi se o vrlo sličnim štapovima ...krutost...brzina ...osjetljivost ...CTS je jaći za nijansu ..nekih 10%
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Retfalački mačak

CTS 9'0"     35-75g   je jači otprilike 25%, od slabijeg  56 gr, ali jako dobro osjeti i glave 20 gr na 15lb struni. Procjenjujem da pokriva sigurno 80% potreba na Dunavu gdje mi zalazimo. Kada prođe lovostaj i dopusti voda, organizirati ću usporedbu CD-a, Alpsa, Daiwe i CTS-a.

srco

Citat: alexdja  u Svibanj 20, 2014, 00:07:50
Citat: srco  u Svibanj 19, 2014, 22:38:42

Pre ću ja taj stići da istestiram nego on...

Ne stigne da peca od jurcanja za strujarošima i raznom bagrom po Dunavu...

Onda kad smo se sreli ti i ja na vodi, kad sam bio s Lalom je trebalo da mi donese br 50 i ovaj da ne poredim po sećanju... ;D

...kada prođe ovaj božiji usud  :pirate: :veryangry: , idemo malo ti i ja na vodu pa će biti objektivne analize :icon_thumright:

...inače ,da otklonim nedoumicu još jednom :baba: : cts 21-56(elite mg) je pojačani 45gramac...a posle godinu dana testiranja uradili smo što bi rekli ,fino podešavanje...praktično, još malo ojačali i malo promenili konus ( ovaj blank je mg nazvao invictus ). štap sam namenio širem rasponu glava na  teškim Dunavskim terenima(gde i pecam) i tu kao takav ima najveću upotrebnu vrednost...
Pošto sam ja idejni tvorac i test majstor( a ne smatram sebe nešto bogom dat, niti se profesionalno bavim ovom vrstom posla),neću da bude ono kao : svaki cigo svoga konja hvali... i iz tog razloga objektivniji sud o ovom blanku kada otpecamo Alex i ja jednu turu :takoje: :bye:

maverick

Jeli to onaj stap sto je imao premijeru za siru javnost na sajmu u Bg ...kod Muje na štandu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Citat: alexdja  u Svibanj 19, 2014, 23:56:02
Ma sećam se i ja priče taman toliko koliko i ti...

Jedino što znam (u stvari ni to ne znam nego mislim) to je da na Boletovom ne piše 56 već 70(i možda kusur)...
Postoji Elite SD od 75gr, ima ga moj prijatelj, samo sto je njegov 9,10ft ili tako nesto, meni se vise svidja 9,6ft, ali kad se nema love cutim i trpim...