štap za teži djig

Autor Darko, Siječanj 09, 2013, 19:38:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

srco

Mozda bi trebalo preformulisati temu u stap za tezak jig. I onda bi to bilo po meni preko 50 grama( samo glava). Ne znam koliko nas se bavi često ili konstantno ovom rabotom , ali je verujem da su to dosta retke situacije koje niko od nas ne prizeljkuje cesto. Ako je ovo tacno( nemam nista protiv da me nešto ili neko prosvetli , pa da jurim kapitalne retko vidjene ribe na sred Dunava kad voda piči ko luda u najgorem kršu i dubinčini ) , znaci ako uzmemo gorepomenutu tvrdnju kao tačnu, mišljenja sam da nam treba alatka za retke situacije , i sa tim u skladu mislim da ne treba ulagati velike novce u takav alat i samim tim ne očekivati supersonicne performanse... takodje mislim da ljudi koji praktikuju ( kada treba) ovakav vid ribolova imaju mnogo iskustva i da ce se snaci sa iole prosecnim jakim stapom ( u kontekstu: " u rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita"). A ruka i plecka bole pa bole jbg.

mossi

Ne postoji VRHUNSKI auto za 10.000 eura, pa ni vrhunski štap za 65e. ende

Ima dobrih, kao što sam i sam napisao, ali to nema veze sa vrhunskim.
Vrhunski štap je od VRHUNSKIH materijala, STRUČNO složen, da ga je uradio poznati majstor ili proizvodjač.

Pa to brate košta hrpu para.  :glasses9:

Po meni teži džig u našim uslovima je 80+
Danas sam morao da radim sa 80gr i posle sat vremena preseo mi dan ..  :veryangry: :uf:

ossa

Omekshao si kume od T-riga i widlesa. Treba ti jedna taka-pi kao poglavicina.
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Hebiga kad je konfor pecati sa štapom od 2.1m, a lovi i ribe 3-7kg!  :icon_thumright:

rj

za 70g-80g-100g-120g koristim xzogu mastery 150g 300cm
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Batica

rj

okrugle do 80g 110 i 150 riblja glava

Batica

Batali te okrugle. Ja sam nabavio riblju glavu 60-70g. Ali bas riblja glava, dugacka uska, mali otpor. Okrugle 70-80g prelio u 30-35g. Veliki otpor prave.

rj

nekad baš trebam taj "otpor" ni rovanje dna nije uvijek rješenje

Batica

Ne roves uopste. Nego umesto 80g okrugle bacas 60g riblju glavu. Jedino sto je potrebno udica za br veca, tj sa duzim vratom.

Hunter

svako je mjesto vrlo specificno,a i svaki ribolovac.tako da oblici glava + korisnik donose zanimljive rezultate.
osobno nikad ne bi koristio okruglu kad jigam .tu je mjesto eire,stand up,triangle shad,jika rig i drop shot, di se vozi guma tj.swimbait je neprejebena banana shad pa onda par varijanti pa tek okrugla.

kakogod,u trgovini ljudi samo oće okrugle!(a ja krele nakupovo sviju kalupa ko da če sudnj dan brzo!)

maverick

Erie 99 posto slucajeva...poslije vikenda na Dunavu...ako je smuđ na 50 plus grama necu ga ni loviti...ramena se raspadaju tako da nemože se vise baviti teskim fizickim aktivnostima....samo finjak...tako da ni štap mi ne treba....nek lovi tko može  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

50 je normalna radna temperatura  :stripii:

maverick

Ma nemogu ni u kom slučaju...popio sam više brufena nego je Ćava pojeo slanine...prebacicu se na UL varaličarenje  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Najbolje bi bilo da dodjes na gostovanje  kod mene na Tisu. Tu je 14gr u vecini slucajeva plafon, a najcesce rade 7 i 10gr, cak i na dubinama od desetak metara! :takoje: