Pomoc oko sredjivanja Tiger sharka

Autor Dzeg, Studeni 07, 2017, 15:52:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dzeg

Šajzika objasnio, hvala za savet. 😀

Dzeg

Voleo bih kad bi neko od forumasa okacio jos po koju slicicu otvaranja poda i menjanja greda, uz malo objasnjenje zatvaranja istog. 😀 Spreman sam da zrtvujem sharka i da probam da zamenim sam te gredu uz vasu moralnu podrsku. 😀

Dzeg

Hvala puno na slikama od velike su pomoci. Jos samo informacija sta si stavljao na aluminijumske profile? Jel to  neki stirodur?

šajzika

pogledaj samo ovaj dio , to prebcis u ovo na slici ispod i onda on odmah ubaci na forum

Audentes fortuna iuvat

hrvojeOS

da,xps da izravnam podlogu da ploča može lijepo sjesti i premazao ga sa smolom...razlika prije i poslije pojačivanja dna sa istim motorom yamaha 25 4F...prije v.max nizvodno 28,poslije 42 km/h...svakako preporučujem ovaj zahvat...

mossi

Ajd malo pojasnite u čemu je kvaka da se brzina sa 25 podigne na 42km/h poravnavanjem dna iznutra?
Jel ima neki kontrašvanc (uvijanje od sila) koji pravi problem, a poravnanjem se to ne dešava ili?!

Darkobozuric

Čuo sam da ga neko pojača samo dno odozdo u par slojeva mate???

hrvojeOS

...vanjski dio dna je toliko oslabio(postao mekan i uvijao se)od potiska motora da se priliom vožnje stvorio džep u kojem je vrtložila voda i drastično usporavala plovilo...sa umetanjem profila stvorila se ukruta i izbjeglo se to uvijanje,dno je ravno i sam čamac je plovan...probao sam prvobitno da bih izbjegao rezanje sa dodavanjem sloja platna i smole sa vanjske strane dna,efekat je bio nikakav,i dalje se uvijalo  i morao sam to skinuti...ovo je jedini način da se popravi plovnost i produži vijek trajanja na tiger sharku...moj je 85.g. proizvodnje...razlika prije i poslije je drastična,kako u krajnjoj brzini,tako i u potrošnji...30% manja

Darkobozuric

Dzeg

Mozda neko zaje..a ali meni je ova informacija dobro dosla. 😀Definitivno otvaram pod, samo jos da uhvatim slobodan dan i da navalim. Jel ima neka temperatura za rad sa smolom ispod koje ne bi trebalo raditi? Da li je ispod 10° hladno za rad ili moram cekati toplije vreme. Pitam posto radim u komsijinoj garazi koja je jos u izgradnji pa nemam vrata i grejanje 😀

hrvojeOS

...ima...sa plastikom se ne radi kad je hladno,bilo bi idealno 20+...cijeli postupak je trajao tjedan dana jer se radi dio po dio,potrošio sam 5-6 kistova i isto toliko valjaka,otišlo 7-8 kila smole,platna se ne sjećam...ali se isplati :takoje:
kad zatopli trebamo raditi isto to na jednom sharku sa malim izmjenama gdje sam ja pogriješio..taj shark je bio dosta brži od mene,nakon ovoga zahvata mi gleda u krijestu jedno vrijeme a onda čak ni to...

maverick

Tvrdo dno je brz camac...pogotovo kod camaca poput sharka..Ja bih samo obratio pozornost na trenutak kad cijev nasijeda na staro korito...bilo kakva vibracija ce tu kasnije prozuljati camac...Pozeljno bi bilo..na tu staru plastiku staviti istovremeno dva sloja platna i dok je jos mokro staviti tu cijev...da ce cijelim dijelom nasjedati i prenositi silu...Inace ovo sto je Hrvoje radio jako je lijepo odradjeno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

• ..vanjski dio dna je toliko oslabio(postao mekan i uvijao se)
  • Tvrdo dno je brz camac...pogotovo kod camaca poput sharka

:icon_salut: :hi:

Dzeg

Ovaj forum je malo blago, toliko covek moze da nauci od vas da zasluzujete diplome profesora. Treba moderator da promeni zvanja i mesto kederasa i stukolovaca da budu djaci, nastavnici i profesori. 😀 Ja sam u predskolskom ili vrticu. 🙃 Drustvo ja cu kaciti slike cim krenem sa radom, danas sam cackao oko camca ali nisam otvorio dno jer nisam nasao odgovarajucu alatku za secenje ali nadam se uskoro.