Pomoc oko sredjivanja Tiger sharka

Autor Dzeg, Studeni 07, 2017, 15:52:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Multi skill , mislim da se tako zove alat , probaj s njim , najmanje prasi . Obavezno masku .

maverick

Ako nemaš to, mala brusilica i inox rezna šajba od milimetra širine...i reži plitko , ustvari koliko je potrebno a da ne odes preduboko i oštetiš samo dno....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

hrvojeOS

..sa tim sam ja radio,ostane najmanji rez pa je bolje kad se ploča vrati i rez zalije sa smolom...a što se tiče profila,stavio sam dva sloja platna preko cijelog dna  i premazao smolom i tako dobio deblje dno,i na njih profile...sam postupak je jako spor jer se radi u etapama dio po dio,ali,kako sam rekao,kad zaploviš to je drugi čamac pa se na taj posao brzo zaboravi...

Dzeg

Materijal porucen, dolazi u sredu. Za vikend otvaram dno pa neka mi je Bog u pomoci, ako on ne pomogne vi cete. 😀😀

Dzeg

Pod je otvoren. Na moje iznenadjenje ispod se u opste nisu nalazile drvene grede, nego neki materijal kao pur pena koji je slabašno presvucen poliesterom i to samo po sredini camca.isti taj materijal se nalazi i ispod kabine duz celog čamca. Jel to normalno ili?

maverick

Da normalno je...to mozes i sam staviti samo puno bolje plastificirati...jer plastika nosi a ostalo sluzi samo kao kalup preko kojeg se nanosi plastika
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dzeg

Ovo meni ne deluje u opste cvrsto, pod pritiskom prsta popusta staklo plastika. Sad kad sam vec otvorio sve ide van i radim kako treba. Hrvoje je odradio vrhunski, pokusacu da ga kopiram 😀

maverick

Na tom mjestu dno radi i plastika je popustila...i cijev koju stavljamo na toj duzini radi...cvrstinu daje stakloplastika koja cini tunel  ....

Dzeg

Eto meni posla, ako uspem da zavrsim do ovog leta ja sam na konju. A lepo mi ljudi kazu ne cimaj se, spusti ga u vodu i uzivaj, a meni djavo ne da mira. Sad kad sam krenuo moram da ga uradim kako treba.

maverick

Ako imas mogucnosti...sredi ga kako treba i uzivati ces i vise znajuci da si to sam uradio...

Dzeg

Ja uzivam i u ovim radovima, jeste da ide sporije posto sam radim ali mi u opste ne pretstavlja problem. Samo da ubacim neku pećku da ugrejem garazu i da mogu da radim sa smolom da bih stigao do aprila da ga spustim u vodu.

hrvojeOS

....kad sam svoga otvorio,izgledalo je i gore od ovoga,sav taj XPS ili šta god da su stavili sam izrezao i izbacio,bilo je toga dvije vreće,sve izbrusio sa kutnom brusilicom sa lamelnim diskom,te onda dobro očistio i krenuo sa pojačavanjem cijelog dna u dva sloja grubog platna i poliesterske smole....kad se steglo,uzdužna pojačanja...jedino,nisam izrezao okolo one posude za cijeđenje vode na dnu već ispred nje,što manje ćoškova,manja mogućnost pucanja kada se vrati ploča...inače,sve je bilo gotovo za tjedan dana,sa završnim bojanjem

Dzeg

Hrvoje kazs da si ravnao pod pre laminiranja. Meni deluje pod dosta ravan, ovaj camac je vozen sa manjim motorima i ne verujem da je pretrpeo neko vece krivljenje. Kako da znam da li je pod ravan ili nije? Eto ja bih samo zalio grede i bio ubedjen da sam odradio posao kako valja.  :uf:

hrvojeOS

..nisam ravnao nego pojačivao jer je dno bilo toliko mekano da sam mislio da ću propasti...a i dobije se deblji sloj plastike ispod uzdužnih greda i manja mogućnost nekih oštećenja,a utrošak materijala neznatan....

Dzeg

Spomenuo si mi u PP ravnanje gredom i auto dizalicom , pa sam mislio na to ravnanje. Razmisljam cak da prvo zalijem bocne grede pa tek onda da skinem ovu sredisnju da se ne bi pod malo pokrivio, ovako ga ona drzi za sad cvrstim. Pa na kraju da odradim tu sredisnju. A planirao sam i da dno presvucem u dva sloja kao sto si spomenuo.