Cheburashka jig

Autor No, Studeni 15, 2017, 06:50:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Blade i ja ljevamo na ovaj kalup koji je on stavio na forum tj. flexi glave. Jedini problem je što mislim ne šalju u Hrvatsku pa treba imat nekog u Njemačkoj da primi i pošalje

mossi

1mm prohromska žica za varenje, baš me interesuje koja je sila potrebna da se to isčupa.

pajdo77

Vjerovatno su i ove što se naručuju prošle nekakav test,valjda znaju za čega ljudima treba. Na kraju uvjek postoji solucija kako Mossi kaže pa savijati sam samo ne znam koja debljina žice prolazi kroz samu olovnu glavu

ĆIĆOK

Ja ne savijam nista nikakve karafeke ima kalupa u kapitalcu.
https://ibb.co/jJcZJR

šajzika

Citat: šajzika  u Rujan 02, 2017, 09:40:21

pogledaj samo ovaj dio , to prebcis u ovo na slici ispod i onda on odmah ubaci na forum

Audentes fortuna iuvat

No

Citat: ĆIĆOK  u Studeni 15, 2017, 16:45:45
upravo zbog mogućnosti rastavljanja kopče
Ne razumijem kakvo rastavljanje kopče molim pojašnjenje! :eek:

mossi

Bravo No, nego gde ima taj kalup za kupiti?  :rofl2: :BangHead:

maverick

Ja sam to apsolutno pojednostavio...napravio mi je Srdjan kalupe za kugle. Jednostavna izrada...a puno kvalitetnije pecanje...najvise ga koristim dok muvam s kederom...ali preporodio sam se po pitanju ucinkovitosti ali i samog stila pecanja koje daje puno vise prostora za kreativnost nego do sad sto je bilo s jig udicom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

"Ludo"mi je što ovaj sistem nudi da namontiranu gumu prebacim na manju ili veću glavu a da je ne svlačim i ne nabadam ponovo,tj da namontiranu gumu koja mi zbog težine glave u nekom trenutku ne odgovara,ne moram odložit u kofer kako bi drugu istu takvu stavio na veću ili manju glavu.

Kao prednost mi djeluje i pokrivenost gramaža koje najčešće koristim 11-31 gr u jednom kalupu

Privlači me i samo ljevanje kod kojeg nema namještanja udica,stavi se lim uzduž i ljeva olovo. Lim se poslije izvuče i gotovo.
Žicu od koje se radi konektor lako se može dimenzionirat tako da se ne može provuć na drugu stranu.

Više nego interesantno,jedino što bih volio da imam mogućnost,da tako namontiranu gumu stavitm u vodu i vidim kako to izgleda u stvarnosti.

dravski pecaros

koje udice koristite u toj prezentaciji... :sha:

No

Citat: maverick  u Studeni 15, 2017, 20:37:49
Ja sam to apsolutno pojednostavio...napravio mi je Srdjan kalupe za kugle. Jednostavna izrada...a puno kvalitetnije pecanje...najvise ga koristim dok muvam s kederom...ali preporodio sam se po pitanju ucinkovitosti ali i samog stila pecanja koje daje puno vise prostora za kreativnost nego do sad sto je bilo s jig udicom

Dali bi mogao stavit sliku tog kalupa ili izlivene olovne glave,ako nije problem?

maverick

Glave su mi u camcu...obicne kugle...od 5 do 30 grama...kroz njih ide rupa i navucem ih na strunu. Stavim vrtilicu i ispod nje ide udice s najlonskim predvezom...kao kad pecas smudja stacionarno...samo sto umjesto smudjerskih udica koristim šaranske...udicu provucem kederu kroz usta...izadjem kroz skrgu i zakacim bocno u njega...Cim stignem na vodu poslikam. Zasto...zato sto moze i po najvecem krsu...zato sto u bilo kojem momentu mogu stati na koliko god vremena zelim i tad se to pretvara u stacionarno pecanje...Tako da prijelaz...ili panj...mogu odtaditi s duzim stajanjima i u gornjoj zoni i u donjoj...a predvez i rijecni tok ipak tom kederu daju jednu umirucu zivost koju nema keder na jig udici kad zastanas
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

joker

No puno slobodnije silikon tako radi i ima "neki" specificniji rad tj zanimljiviji
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

dravski pecaros

Citat: maverick  u Studeni 15, 2017, 21:00:14
Glave su mi u camcu...obicne kugle...od 5 do 30 grama...kroz njih ide rupa i navucem ih na strunu. Stavim vrtilicu i ispod nje ide udice s najlonskim predvezom...kao kad pecas smudja stacionarno...samo sto umjesto smudjerskih udica koristim šaranske...udicu provucem kederu kroz usta...izadjem kroz skrgu i zakacim bocno u njega...Cim stignem na vodu poslikam. Zasto...zato sto moze i po najvecem krsu...zato sto u bilo kojem momentu mogu stati na koliko god vremena zelim i tad se to pretvara u stacionarno pecanje...Tako da prijelaz...ili panj...mogu odtaditi s duzim stajanjima i u gornjoj zoni i u donjoj...a predvez i rijecni tok ipak tom kederu daju jednu umirucu zivost koju nema keder na jig udici kad zastanas

to što ti koristiš je carolina rig u basovskom ribolovu... samo ti koristiš okruglo olovo ...