Cheburashka jig

Autor No, Studeni 15, 2017, 06:50:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

meni po opisu sistema na to ispada

No

Citat: maverick  u Studeni 15, 2017, 21:00:14
Glave su mi u camcu...obicne kugle...od 5 do 30 grama...kroz njih ide rupa i navucem ih na strunu. Stavim vrtilicu i ispod nje ide udice s najlonskim predvezom...kao kad pecas smudja stacionarno...samo sto umjesto smudjerskih udica koristim šaranske...udicu provucem kederu kroz usta...izadjem kroz skrgu i zakacim bocno u njega...Cim stignem na vodu poslikam. Zasto...zato sto moze i po najvecem krsu...zato sto u bilo kojem momentu mogu stati na koliko god vremena zelim i tad se to pretvara u stacionarno pecanje...Tako da prijelaz...ili panj...mogu odtaditi s duzim stajanjima i u gornjoj zoni i u donjoj...a predvez i rijecni tok ipak tom kederu daju jednu umirucu zivost koju nema keder na jig udici kad zastanas

:icon_thumright:

Citat: joker  u Studeni 15, 2017, 21:03:24
No puno slobodnije silikon tako radi i ima "neki" specificniji rad tj zanimljiviji

:icon_thumright:

Čini mi se da bi mi ovo poprilično pojednostavnilo ribolov. Nema druge nego naručiti i probati.  :uf:

pajdo77

No nećeš se zahebati,pojednostavnjuje to mjijenjanje a i sama guma bolje radi

joker

a gle isprobaj par tih glava pa vidis lako ti onda naruciti kalup.ja stavljam na glavu sto je cicok postavio split ring i onda kopcu i saltam kako mi treba.ima prednosti sto se meni svida brze tone manja gramaza i moze u krs.ne sekira me kud bacam jako rijetko zapnem i to pretezno na kamenu
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

Dravski...nesto slicno...ali s naglaskom pojednostavljeno...Ubi me ako moram imati sto dijelova da bih sastavio predvez. I ovako ako i zapinjes...kidas dio s najlonom i lako ga mijenjam jer ih imam naveazanih. I jos da bitno napomenem...sto sporija  voda to stavim duzi predvez..i 40 plus cm..Muvanje kao disciplina na jig udici uvijek je u pravilu povezano s lovom sitnijeg smudja dok ovako...mislim da ogranicenja nema. A stavljanjem vece udice mozete i ponuditi puno puno veci mamac od uobicajenog a to je pocesto i okidac za ozbiljniju ribu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:hi: Evo naručen kalup na osobit, lijep i pomalo nevjerojatan način.

Jedan od  mlađih PECAROŠA- OS.   živi i radi u Hamburgu,prati forum i sinoć mi se ponudio da mi naruči i donese kalup koji me zanima.

:notworthy:  :notworthy:

Neprocjenjivo, prepoznajete li u ovoj gesti obris moje zadnje priče, komad duše,komad obale i među nama naše nesavršene linije.

Uljepšao mi je čovjek veče i učinio taj kalup vrijednijim nego što je.

Harley

Pitao sam za njega, iz Našica je decko.
Living your dreams, do not dream the life

joker

i moj susjed radi u hamburgu ali dok ja njemu objasnim i dok on skuzi auuuu pa taj kalup strune  :whip2:
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

pajdo77

Jokeru slika govori više od tisuću riječi. Pošalji mu slikicu kalupa i reci "hoću to"

mossi

I ja naručio iz Apatina, Srdja  :icon_thumright: :icon_salut:

Biće gotov za 10-tak dana.
Još se stigne koristiti.  :icon_biggrin: :takoje: :uf:

10 rupa (6-8-10-13-16-20-25-30-40-50) - 40e

ČADA

Kolega radi topi olova i pravi glave. Raznih boja i dezena. Osijek Retvala. Mozete pogledati na
facebooku Jig, Carp, Art.

No

Kalup koji sam naručio košta 18 eura + 4 eura poštarine za njemačku i pokriva raspon od 11 do 31 gr.

urtelja

No, kod mene u madji se cheburashke koriste duze vreme, posebno na mirnoj, stajacoj vodi, a po meni smudj ulovljen na stajacici vredi bar dva sa tekucice, toliko je eben. Nije mu primena toliko zbog ostalih prednosti, koliko zbog lovnosti. Cesto bolje lovi od obicnog dziga, a vodi se manje vise isto. Imao sam nekoliko sitnih na montazu, pa ne mogu reci puno, ali kolega je prosle godine razvalio, posebno krupne do preko 8kg, tako da sigurno ima nesto u toj montazi. Citao sam jedan tekst da oni cheburashku koriste i na dunavu, posebno za krupnijeg smudja, ali nisam nesto dublje ulazio u to. Prosto, logika pecanja u madji i kod nas je nebo i zemlja, jbg njima su sedovi od 10-11cm veliki, a kod nas su u najmanju ruku prosek. Ali svakako radi, posebno u tehnikama kada dzig ne dizes instant sa zemlje, vec mu das zadrsku, a tu su plutajuci silikonci nenadjebivi! 

No

:uf: bemti nisam ni znao da sam mađar,(i ja volim sitniju gumu)... :stripii: :rofl2:

Šalu na stranu, meni se montaža svidjela ovako na prvu zbog toga što  daje mogućnost da gumu koju želim koristitI jednostavno prebacim na veću ili manju glavu,od zavisnosti što mi treba taj tren.
Sviđa mi se kalup i raspored težina na njemu 11,13,16,18,20,24,28,31.
Sviđa mi se način ljevanja tih glava.
Sviđa mi se i pomisao na pokretljivost +

Što se lovnosti tiče,tome ne pridajem osobitu pažnju kod nijednog sistema,jer smatram da onaj tko zabacuje,vodi i upravlja bilo kojim sistemom udahnjuje mu dušu i čini ga lovnim ili ne.

Otvorenost prema svemu što je novo,daje nam prostor da se unaprijeđujemo,da učimo.
Meni je svaka ta novost draga isto kao što mi je drag niz ljudi koje sam upoznao loveći ribe i pričajući o ribolovu.

Ovo o ribolovu smuđa na jezeru silikonom,potpisujem i čak bi rekao tri u jedan.

:occasion14:

mossi

Ovde imate još jednu mogućnost kad nemate drugo rešenje, a to je da kombinujete dve glave da bi dobili potrebnu težinu. Evo ja namerno nisam išao na težinu preko 50gr, a sa alkicom po potrebi mogu dodati još jednu glavu da bih dobio ono što mi je potrebno. Jedino tada sistem postaje "fixan" tj više ne možete menjati udicu bez rastavljanja celog sistema. Gumu i dalje možete skidati i nabadati novu.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk