NO Action silikon, laste i slično

Autor mossi, Prosinac 07, 2017, 19:56:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Do sad sam bacao, vukao, vertikalisao sa NO Action silikoncima maksimalne veličine oko 15cm koje su bile namenjene basu,
pa posle pronašle svrhu i u lovu smudja.

Ali pre neki dan smo gledali one PELAGIC video snimke vertikale sa velikim NO ACTION silikoncima 20-25cm.
Nakon što sam naručio par komada tih 20cm danas sam malo vremena odvojio za probu.

Na žalost teren na kojem sam bio i vreme koliko sam imao nisu dozvolili valjan test ali ono što sam odmah skontao je sledeće:

Guma koja na suvo, a veličina 20cm ELPi Lasta izgledao OGROMNO u odnosu na 15cm, pogotovo u odnosu na 12cm,
na vodi na glavi od 50gr, sa Barbarian 6/0 i jednom trokrakom na 3-4cm od udice ... je TAMAN!

Jako se lepo ponaša u vodi, odlično se vodi jedino što danas nije bilo ni kvrca.. ali ajd vreme i teren nisu bili idealni.
Iako sam prešao preko par lepih riba ali nisu one htele ni drugo ponudjeno tako da ..  :tongue3: :rofl2:

Jedva čekam ponovni izlazak ali na bolje pozicije!  :icon_thumright: :hello2: :hi:

pajdo77

Kad vidim te kutije sa silikoncima na Njemačkim ili Američkim videima gdje šibaju vertikalu te laste zauzimaju bar 80% prostora a u bar toliko slučajeva ih i koriste,sigurno sa razlogom.

Hunter

Na Monarch Dok laste od 15 cm sam sasvim ljepo lovio i po danu sa obale ,a također iz čamca . Manje na vertikalu zbog plitke vode ,a više na klasično jiganje . Zanimljivo da na manje laste sam imo i puno manje uspjeha i više drkanja sa krupaticama i ostalim šarankesegama nego sa smuđem.veliku lastu su napadali i mali smuđarci te neizbježno štuke. drop shot,jig ili jika rig , sve funkcionira.

mlb

mossi

U nedostatku vremena, juče samo onu sedefbelu sa crnim tačkicama 20cm i vrlo kratko onu medenu 12cm.
Prošao dva puta teren od panjeva do marine, bez kvrca, sonar na dva mesta pokazao jako lepe komade ali teška pasiva.

Hunter

kockar

Skoro svuda, slicni  izvestaji sa vecine terena i onda na par lokacija zderu kao blesavi... al jbg, to je ribolov.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

mlb

Probaj kombinaciju zeleno bijelu, ili kričavo zelenu!! :icon_thumright: Čak izuzetno dobro radi na vertikalu zeleni tvister ali da je malo veći!

mossi

:icon_thumright: :hi:

Hvala za tip.
Radio sam ja vertikalu sa skoro svim vrstama varalica.

Trenutno u ponudi za LASTE tih veličina nije bilo zelene kombinacije.
Imao sam u ponudi onu zlatno žutu. Ali nisam imao vremena da prodjem teren još jednom.

Iskopaću ja i ostale dekore tih velikih lasta.  :icon_thumright:

mossi

DOK-ova paleta dekora, max veličina 15cm.