fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Ma znam da znate.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

nekinho

Ja bih rekao... Za tih tvojih 8 ljudi, računaš ribe 4kg, pa kad ju očistiš i skuhaš bude to taman, još i ostane ako je ekipa koja jede pod normalom. Uglavnom riba ostane koji komad, ali juha se pograbi. Još nisam jeo fiš da pored mene nije bilo onih koji samo juhu sa tijestom jedu, ribu ni ne probaju i zbog takvih pazi omjer ribe i vode da ti bude dovoljno juhe, a da nije sama voda na kraju. Omjer je neki 1:1,5 otprilike.

silure

Kod mene u mom drustštvu ili krugu obitelji za 8 ljudi idem na 5kg ribe..ribu jedu svi,pa da ne škartam nekoga za omiljenu potkovu hehe

somborski lala

pravilo je. u zavisnosti da li na klopi imaš ljude ili "grla". ljudi sipaju jednom a "grla" tri puta. u zavisnosti od toga se i riba računa. matematika je : (1 ljud x 0,5kg ribe)x broj ljudi./

((1"grlo" x 05kg ribe)x broj "grla")x 3.    to je prosta matematika  :stripii:  :stripii:  :stripii:

DIDAPATAK

..slažem se sa svim gore napisanim.. :clap2:
..pošto stoji izreka
    100 žena - 200 sisa
       100 pecaroša - 350 najboljih recepata za fiš
.. :stripii:  :stripii:  :stripii:  :stripii:  :stripii:
..preporučam studiozan pristup problemu..prema profilu mušterija..
..pojačat količinu ribe.. :icon_scratch:
..koristiti riblji temeljac.. :icon_thumright:
..zaljutit sve skupa.. :stripii:
.. :baba: 

silure

Citat: somborski lala  u Svibanj 16, 2023, 20:07:01 pravilo je. u zavisnosti da li na klopi imaš ljude ili "grla". ljudi sipaju jednom a "grla" tri puta. u zavisnosti od toga se i riba računa. matematika je : (1 ljud x 0,5kg ribe)x broj ljudi./

((1"grlo" x 05kg ribe)x broj "grla")x 3.    to je prosta matematika  :stripii:  :stripii:  :stripii:
e hebiga onda ja nisam upozno ljude ili se ne družim s gospodom koja grabe jednom..uglavnom radim 20 do 30% više ribe,ne želim situaciju da se gledamo tko če zadnji strugat po dnu

somborski lala

Citat: DIDAPATAK  u Svibanj 18, 2023, 17:32:44 ..slažem se sa svim gore napisanim.. :clap2:
..pošto stoji izreka
    100 žena - 200 sisa
      100 pecaroša - 350 najboljih recepata za fiš
.. :stripii:  :stripii:  :stripii:  :stripii:  :stripii:
..preporučam studiozan pristup problemu..prema profilu mušterija..
..pojačat količinu ribe.. :icon_scratch:
..koristiti riblji temeljac.. :icon_thumright:
..zaljutit sve skupa.. :stripii:
.. :baba:
....ljuto i podosta špricera

Tićo

lagani Dunavski paprikaš😀

pajdo77

Tako se može,ja nek žvaćem šta dohvatim u frižideru a pun kupusa i salate😂

dravski pecaros

Jedan za Badnjak 90% šaran 10% som

:pije:  :jede:  :flasica:  :ok:

mossi

Malo iskustvo starijeg,
Ti nogari na pločicama umeju da skliznu.
A onda ode papras.

Taj gorionik je odličan i na njega možeš direkt staviti kotlić.. Znaaam, ni ja to nikada ne radim. Ali onda barem ih stavi na 1x1m neke iverice ili udari 3 letve za krov u trougao i nogare ubaciš u trougao.

Sve to izgleda suvišno i meni neće.. do jednom..
Nama jeste.

Dravski, papras boju ima!
A verovatno i sve ostalo!
Srećno Badnje veče prijatelju!

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

dravski pecaros

pajdo77

Kupjem kojekakve paprike po pijaci i uvjek kupim drek od paprike. Ne trošim ju puno pa mi nikad ne treba kilu odjednom ili više kao što svi uzimaju. Meni dosta 100 grama da skuham fiš a i njega kuham rjetko,za svakodnevne potrebe kupujem ovu iz trgovine. Za kojekakva variva je meni ok al za kotlić bi baš trebala prava domaća paprika. Zadnja dva-tri puta kuhao fiš sa 'domaćom' paprikom sa pije pa uz rub tanjura prozirno.nije 'masna' kako bih rekao. Nisam zadovoljan :stripii:

dravski pecaros

Ovo je paprika iz Luga 30 eura kila jako dobro se pokazala ...