Dužina jig štapa

Autor No, Veljača 07, 2018, 08:11:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Tražim kvalitetan štap do 40 gr, najradije bi uzeo Fenwick HMG 7' 1/4-1 1/4oz, ali pošto je njega problem nabavit vrtim između blanka  FireNeedle  M 215 cm  7-35 gr i ABU Garcia Fantasista  702M  10/40 2,13m.

Fantasista ima najveću i najbolju cijenu od ta tri, a i dobro mu ime jer i ja fantaziram pored svih tih štapova koje već imam.

Kad preko ekrana biraš štap hoćeš nećeš osjećaš se kao trudnica kojoj se nešto sviđa ili ne sviđa iz neobjašnjivih razloga.  :stripii: :stripii:

Već duže vremena pomišljam na kratak, osjetljiv i britak štap tako da to svakako moram isprobati.
Kad već ne mogu probati svaki od tih štapova ostaje mi komparacija tehničkih podataka i sugestija osobnih iskustava ljudi koji već posjeduju nešto slično.

Hvala za svaki post, uvijek je lijepo čut više razmišljanja i iskustava.  :ok:

joker

prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

alexdja

Kad sam ja "fantazirao" o nečem sličnom (samo sam tražio "za broj jače"), sećam se da St. Croix ima dosta široku paletu blankova, a i štapova na tu temu, samo nisam imao gde da pogledam pa je ostalo na "fantaziranju"...
       Nema više divljeg bučka. :no:

No

:mt1032: Ne bih htio sirovu snagu. Takav štap imam.

Htio bi... ono kao kad vidiš ženu, elegantnu, naizgled krhku ali moćnu iznutra, i da joj ta jakost  nije prosta, nego onako fina tanana.
Zavodljiva.

:uf: kad nađem takav štap pretpostavljam da će to biti ljubav.
Sklad sa onim kako ja zamišljam da bi trebao biti idealan štap za lov smuđa na rijeci poput Save.

:uf: E jesam i objasnio šta tražim  :stripii: :stripii:

šajzika

Onaj mali cd 7 28
Jesi tsko nesto gledao?
Audentes fortuna iuvat

majstor

No, izgleda da volimo slične žene i štapove.  :ok: Možeš doći i fantazirati s mojom aozorom. Pricip je isti, a nijansirati moraš sam.  :hi:

No

Citat: šajzika  u Veljača 10, 2018, 07:24:20
Onaj mali cd 7 28
Jesi tsko nesto gledao?

Jesam i taj  i Magnetik 7,6  5- 21 gr. 
Imam CD 35 na 8,6 i štap je odličan  ali...
Najkraće rečeno,  htio bi nešto drukčije ali da je slično.  :uf:  :stripii:

Ludo je što znam što hoću i što znam da sigurno postoji puno štapova s tim karakteristikama a da imam problem objasniti i naći, uz sav taj virtualni svijet koji doslovno ubrzava sve živo, pa i štapove.

Jutros sam pročitao poruku od jednog našeg kolege iz njemačke, koji koristi štapove firme Megabass i prezadovoljan je snjima.

Orjentir mi je najviše 215 cm, 40gr, brz,  srednje snage i težine do 140 gr.

Ne znam ni sam, vidjet ću još, nigdje ne žurim.

Nadam se da vas ne umaram svojim fantazijama.    :tongue3:

Citat: majstor  u Veljača 10, 2018, 08:10:09
No, izgleda da volimo slične žene i štapove.  :ok: Možeš doći i fantazirati s mojom aozorom. Pricip je isti, a nijansirati moraš sam.  :hi:

:occasion14:

Hunter

Citat: mossi  u Veljača 08, 2018, 12:49:09
A da ne pričam da ga spakuješ malte ne pod jaknu da žena ne vidi da ideš pecati.  :rofl2: :rofl2:

Ja da se tolko bojim zene ne bi ni iso pecati,bio bi doma i masiro joj stopala,kuvo,peglo,prao podove i zaljevo ljubicice! :whip2:

mossi

Citat: Hunter  u Veljača 10, 2018, 12:10:33
Citat: mossi  u Veljača 08, 2018, 12:49:09
A da ne pričam da ga spakuješ malte ne pod jaknu da žena ne vidi da ideš pecati.  :rofl2: :rofl2:

Ja da se tolko bojim zene ne bi ni iso pecati,bio bi doma i masiro joj stopala,kuvo,peglo,prao podove i zaljevo ljubicice! :whip2:
Otrov se pakuje u male bočice. A samo se budala ne boji. Druga stvar je kako se ko ponaša u konkretnoj situaciji.

Sama pomisao da će mi čantrati sat vremena je dovoljna da "pobegnem", ali ona uvek zna gde sam i šta radim. To je poseban "veštičji" talenat, kojim te prodje lagana jeza kad te nazove iz čista mira i kaže: "Ti si kod Tiberiusa na rakiji!", a ja nisam bio kod njega 4 meseca. Jezivo... brrrr

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

majstor

Izgleda da je svevišnji pogrešno klonirao naše kućne misice sa papigama misicama, umjesto da ih je spojio sa ribicama. Možda bi nam nešto prešutile i nebi stalno prigovarale. Muškarčine koje se ne boje žena - sigurno su rastavljeni, neidu u ribolov ili imaju duži jig štap od 215.  :uf: :stripii: :stripii:

No

:hi: Ja ne razumijem kako netko može imati problema sa ženom. Evo ja na primjer perem, čistim, kuham al ne mogu reći krivo, što je je, žena mi pomogne  peglat i nemam nikakvih problema s njom  :stripii: :stripii: :rofl2:

:uf: kako god okreneš mi s dužine  odosmo u širinu

Sg.Pepper

https://www.nippon-tackle.com
Evo kolega pogledaj ovdije, malo japanskih krateza u njemackoj!
dec d vej aj lajk it....

mamijo

Po meni - znaci sa klasicnih old-school obalcarskih  2.75 do 3m - presao u chamac pa smanjivao sve do na 2.2 ... pa se vratio na 8'6" .. i to mi je besto-of duzina stapa za iz chamca! Moze 2.4 m tj 8.0' .. radice posao, al 8'6" mi jos bolje pashe! Sve ispod i sve preko - nije mi to TO

Za vartikalu nesto kraci naravno 7' je taman ... imam jednog 6'5" i ne znam .. nije mi to to .. 7.0 mi je prava duzina za vertikalu ... al duzi vec moze da pravi problem ...

PS - ja NE pecam sa ultra fast i fast stapovima!

( ponavljam - po meni ) Prekratki stapovi za normalno - horizontalno pecanje tipa 2.0 - 2.2 cini mi se dosta slabije umaraju ribu, nemaju dovoljno dugachku putanju vrha za "valjanu" kontru ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

Sg.Pepper

Poceo blinkati smudja prije 16god i onda je bilo moderno i jedino ispravno koristiti 3m pa sam tako morao i ja, probao sam do 2,2m ali posto pecam iskljucivo sa obale ne odgovara mi tako kratko, najvise volim 8,6ft i to mi je bombona! Mada sam trenutno na 2,7 jel ovaj blank ne postoji u 8,6ft!
dec d vej aj lajk it....

šajzika

Citat: mamijo  u Veljača 12, 2018, 13:45:56

PS - ja NE pecam sa ultra fast i fast stapovima!

( ponavljam - po meni ) Prekratki stapovi za normalno - horizontalno pecanje tipa 2.0 - 2.2 cini mi se dosta slabije umaraju ribu, nemaju dovoljno dugachku putanju vrha za "valjanu" kontru ...

jel nisi ti bushwhacker maneken ?
Audentes fortuna iuvat