Dužina jig štapa

Autor No, Veljača 07, 2018, 08:11:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

alexdja

Taj megabajs je izgleda neki za rusko tržište ili sl...

Ima ga samo po ruskim, ukrajinskim, litvanskim i eventualno na nekom rumunskom sajtu...

Sigurno se za japansko tržište odnosno zapadnjačko, zove drugačije...
       Nema više divljeg bučka. :no:

No

Serija je rađena isključivo za rusko tržište.  :ok:

mossi

Taj Gancho je za stajaćicu za rad sa super malim glavama iznad trave, odličan. Meni je definitivno zapao za oko.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Sg.Pepper

Gledajuci te jap krateze po webu upade mi jedan iz nippon tackle u oko, neki wind model i to za 130€! E sta mi je to trebalo :uf:

https://www.nippon-tackle.com/A-TEC-Crazee-Wind-S852MH
dec d vej aj lajk it....

tutnja

Nije preskupo, lako nabavljivo, akcija x-fast, blankovi odlični..

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.es%2Fulk%2Fitm%2F151900078994

Ako je samo za eksperiment, u pola cijene od ovoga imaju novu seriju Black rock 2, doduše samo fast akcije, bez Fuji opreme i niži modul grafita. To ti vjerovatno ne prolazi ali vrijedi pogledati.

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

dravski pecaros

sam ako na to platimo carinu,pdv i poštarinu ne vjerujem da ispadne jeftiniji od 160-170 e

šajzika

Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

šajzika

Previse imam
Mozda da nesto prodam pa da ponovno kupujen :stripii:
Audentes fortuna iuvat

tutnja

Nema carine i poreza, samo poštarina. Imam par njihovih štapova i vrijede puno više nego koštaju, iako su moji iz ranga 50-60€.
Da je na nijma neko drugo "ime" koštali bi bar duplo, iako i oni malo pomalo dižu cijene..

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

mario123

Doslo nesto novo od daiwe.
Uzeo bi ga za jig smuda sa obale na jezerima.
Daiwa Luvias 210cm 10-30g  tezak svega 105g
Ili
Daiwa Luvias 240cm 7-28g    tezak 115g
Sta je pametnije kraci i duzi?

Jel ima netko ove nove luvise? Starog su svi hvalili,
a novi se cine isto tako dobri.

crni74

Ja nemam konkretne štapove ali bi ja uzel ovog dužeg. Dalji zabac, bolja kontrola ribe pod obalom pogotovo ako imaš podlokanu obalu sa grmljem, bolji kut varke ako loviš u plićoj vodi isl. Ovo govorim iz osobnog iskustva jer upotrebljavam štapove za smuđa koji nisu kraći od 2,50 m a isključivo lovim na jezerima sa obale.

SMT

Kod mene je ovo kroz vreme bila promenjiva kategorija, od 3,3 do 2,1... Najviše pecao sa 3 m... Malo je takav trend bio, malo nedostupnost pribora... Izmedju ostaloga, kroz godine se i učilo... Nije bilo interneta, foruma, uglavnom sopstvena skola koja je puno koštala...

Danas za dzig koristim, 2,4-2,6-2,7... Najkomfornije se osećam sa 2,4m, pa čak kada i u retkim situacijama bacam sa obale spomenutu varku, češće izlazim zbog voblera...  Štap od 2,7 uzimam samo zbog težine bacanja, danas mi je to predugačko, potpuno sam nenaviknut...

Pored radne dužine stapa, bitna mi je drska... Za mene je najidealnije da me gadja u lakat... Kraća mi bezi levo-desno kada ne treba, duža mi smeta za manevrisanje...
Rukohvat oko masinice, mora biti tanak... Sve subjektivan osecaj :hi:

mlb

Rđavom piši svaka dlaka smeta!! :stripii: Šalimo se malo , što duže bacamo to idemo na kraće od onoga kako smo počimali!!  :thumbsup: