Za sezonu spremni!!!

Autor Harley, Ožujak 12, 2018, 15:09:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

:stripii:  :stripii::uf:

Pored vožnje i strasti ka motorima, trudimo se sto više prirode obići... Sto manje biti u urbanim sredinama... Sto više ići nekim sporednim putevima... Često tu bude raznoraznih dogodovština sa lokalnim stanovništvom, sednemo sa njima ispred radnje ili preko ograde trazimo vode, pričamo o njivama i traktorima a pojma nemamo o tome :hi:... Ne mogu nam se ljudi nacuditi, sto tuda prolazimo itd itd...

Moj utisak je Strbacki Buk... Fenomenalno mesto, dar prirode čoveku... I ono malo sto je do čoveka je neverovatno loše... I dalje sam pod utiskom kako je to los put do tako predivnog mesta... Da čovek to ne može upristojiti, da se tu može doći normalno... To je jedna vratolomija za ne poželeti... Dva auta se ne mogu mimoići... A turistička atrakcija, naplaćuje se ulaz...

Nadam se da će to biti rešeno uskoro, radi se o svega 8 km... To ulaganje će vratiti 5 ekskurzija kroz ulaznice...Ja gori tucanik nisam video skoro i više prašine nikad u životu nisam pojeo :hi:...

SMT

Potcenio sam snagu motora, a precenio sebe, puno gledam trke :stripii:... Rezultat nakon 4000 km, spaljena zadnja guma...

Cuti i placaj na pola sezone... :hi:

SMT

Malo umoran od ribolova ali ne i od Dunava... Evo nas iz Gornjeg Podunavlja u Donjem... Dunav na neki drugi način, ja ne bi znao gde zabaciti, okean :stripii:... ozbiljna košava, ne smeta prelepim prizorima, Dunav se udahne punim plućima...

Negde kod Smedereva...

Srebreno jezero...

Golubac...

Parking u Donjem Milanovcu... sutra dalje...

Zabacio sam... čekam... pozz za ekipu

Harley

Uživaj care!
Meni dva stoje u garaži,  ne smijem još na motor sjesti, jbg rok trajanja pri kraju😜
Living your dreams, do not dream the life

SMT

I meni se bliži... Još 5 godina i nešto stomaka i mogu na GS-a... prvo ne mogu izbeci, protiv drugoga se borim... Do tada nadam se da ću kondicionio ispratiti ovog XR-a... Iz vožnje u vožnju me sve vise oduševljava, brutalna mašina...

Krajnji istok... sve na dlanu... Stara Planina...

maverick

Obozavam te brdske ceste pa makar i da ih biciklom prodjem  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Priroda je nešto zbog čega se ide i to je vise nego dobro... Na putu od 1200/1300km ima se šta za videti... Lako je meni, ja se vraćam kući... Neverovatno je koliko su ti lepi krajolici pusti, nigde coveka... Ono malo ljudi sto ima, izuzetno ljubazno i pristupačno...Bas loše ceste, čak i za motor...Niko to osmislio nije da ljudi ostaju u tim krajevima, da se nešto ulaze, da se radi... Vreme stoji... Trend života u gradovima, radi svoje...Valjda će neko uspeti iskoristiti potencijal šume i vode...

Da se vratim na prirodu...

Vodopad na Staroj Planini...

Zavojsko jezero 10-15 km iznad Pirota... Kažu da ima ribe u njemu...

Borsko jezero... Jutros ih dosta zabacilo...

Rečica Mlava...

A i mi na nešto idemo...

SMT

Moj naj naj ne omiljeniji deo ovog sporta... Čišćenje i podmazivanje lanca... Ali neizbežno...

Otprilike na svakih 1000 km... Lanac i lančanici su deo koji spada u potrošni, na odredjenom broju km se menjaju... Uz pravilno održavanje lanac i lančanici mogu izdržati i 30-35000 km... Uz neodržavanje, može da se javi za zamenu i na 20.000 km i manje...Ima svakako do kvaliteta lanca, stila vožnje, dotezanja  ali i održavanja... Lanac u kompletu sa lančanicima košta 200-300€ i nije svejedno koliko će izdržati...

Danas  detaljno sredjivanje, jer se u toku puta dosta često i ne bas najbolje očišćen lanac podmazuje... Kao po običaju taj sloj kupi dosta prašine i prljavštine sa puta jer je lepljiv... Motul je ipak izbor Br1... Cetkica ni slucajno ne sme biti zicana ili pregruba, odoše gumice, ode lanac... Kao sto su i momci na snimku rekli, podmazati lanac kada je vruć, kad god je to moguće... Da se čuje ono pssssssss...

Pranje lanca na perionici pod pritiskom je elegantnije ali oštećuje gumice i sam lanac... Izdeformise ga...

Momci su postupak odlično objasnili... 10 zaista kvalitetnih minuta... Ko podmazuje nije zgoreg za pogledati... Ljudi često grese oko toga šta se treba podmazivati tj koji deo lanca...

ljuska

Trebalo ih je promijeniti davno sad su stigle na red

ossa

poklanjam SMT... ja prodah motor...
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

SMT

Ko ima viska 55.000 zetona i razmišlja šta bi vozio na prolece, evo: Kawasaki je smislio monstruma od preko 300KS  :hi: i to za cestu...  da li je moguce i gde je granica :stripii: :hi:

Ima i ovih utesnih “ motorica” od po 20-30000 zetona... U svakom slučaju su svi preko 200 KS...

Ja predlažem Italijane, strašni Ducati Panigale V4(234 ks) i M.V Augustu :hi:... Dizajn :icon_thumright: Eh, da sam malo mladji, da je žetona, pa taj Panigale i još da je ostalo “suvo” kvačilo da se čuje, ufff najezim se :stripii:... U ovim godinama nisam ljubitelj  R ili sportskih motora ali to ne važi za Ducati :hi:... To je ipak nešto više, stil...

Uglavnom, 300 km/h ispucavaju minimum, tu su ih negde morali zaustaviti... A nama puno čamcima :stripii:...

Salu na stranu, remek dela... Uživajte...

No

Ne bi to kod nas prošlo tehnički, pogotovo onaj prvi, potpuno ćelave gume  :stripii: :stripii:

Šalu na stranu, ovo je stvarno lijepo vidjeti
Nisam nikada volio motore i ne želim imati, ali sam siguran da onaj tko voli, ne može a da ne poželi sjesti na nešto od ovoga.

Dok sam gledao ovaj video pomislio sam, koliko smo mi ponosni kad ugradimo neki detalj na štap, čamac, kuću a vidi koliko je detalja na ovim motorima.

Čudesno   :notworthy:

SMT

:stripii: :stripii:

Mister No,

To ili voliš ili ne voliš, nema sredine... :hi: Strast velika...

Jedno savršenstvo u svakom slučaju...

Šta to čoveku proizvede u krvotoku, teško je opisati recima... Pecaroški rečeno, kao kad ti dođje šaran 10+ kg... Pa počne vožnja... Da ne uporedim sa nečim drugim :stripii:

Meni nema skupog motora i stapa za ribolov :stripii:

Ono sto je najvažnije, treba imati mnogo jaku glavu i odupreti se onome sto ove sprave mogu... A mogu mnogo više od nas... Bez obzira na veštinu vozača, opasan sport... kako se kaže:
“ ne brže od života”