Zakon o slatkovodnom ribarstvu

Autor maverick, Ožujak 21, 2018, 21:07:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Sa jedne strane opustošiti riblji fond a sa druge ne dozvoljavati da se tretiraju komarci jer bi se poremetio krhki eko sustav kod nas nije nšta neobično. Problem je što većina nas neukih ne razumije ta dubokoumna razmišljanja naših eminemntnih stručnjaka. Ribe pod okriljem noći prave štetu na poljoprivrednim površinama,glabaju kukuruz i gule koru sa mladih voćki...tako se bar priča po kuloarima  :stripii:. Ništa me više ne može iznenaditi pa i ova njihova odluka ako se pokaže istinitom.

Debeli šef

što prije potamane prije će biti mir.
srbi uredno gaze mrežama, onog preko puta hulova vidim svaku jebenu noć. pokupi sve što se parkira na pijesku.
mi da zabranjujemo a oni kupe kajmak?
uostalom, rit sada baš nitko ne čuva. policija jedino nadgleda kvalitetu 4g signala. e sad će ga čuvati ribari. oni će znati obraniti ribu od struje. njih će biti briga, kad već nas nije.

maverick

Sjecamo se one godine kad su ribari usli prvi put u zadnjim godinama....kad su pregradili stari Dunav...Složicete se svi da se od tad lovi drukčije...da je ribe osjetno manje. Barem je to moj stav. Jedino so ne ide  u prilog tome je predprosla godina kad se som devastirao na vertikalu...Da li ce ovo sve i dalje imati smisla...ne znam..Svatko tko dodje otkine komad prirode...otkine komad tih resursa koji se ne obnavljaju tako brzo....Sve vise kontam da mi ne treba nikakva kabina jer od visednevnih odlazaka na Dunav nece biti nista.
Što se tiče lovaca...oni koji imaju neograničene resurse...odavno love u Ritu ili bar u njegovom vecem dijelu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

madmax

Načuo sam da će se promijeniti lovostaji i mjere riba, mi ćemo morat puštat nazad ribarima koji će sve to nosit. Plati dozvolu, pribor, gorivo svašta nešto i onda dođeš,a ribočuvar vuče mrežu.

mossi

Na žalost odavno je ovo postao svet suprotnosti i paradoksa.
Logika, čast i moral su ostali u tragovima i ponekad jako retko izbiju na nečekivanim mestima.

Da li se prepustiti (ne nervirati) pogotovo sad kad nas polako stižu godine i za borbe sa vetrenjačama jednostavno nemamo više ni snage ni volje. Ili ponovo pokušati uraditi nešto ali ovog puta za podmladak od kojih smo pozajmili ovo malo prirodnih resursa što je ostalo.

Ono što ubija u pojam, a to je zakonodavcima i vlasti očigledno zabavno je da svaki put kad misliš da nema dalje, gore i podlije oni smisle nešto što prevazilazi sva negativna očekivanja.. tj neočekivanja..

:hi:

maverick

Citat: madmax  u Prosinac 03, 2020, 10:28:21
Načuo sam da će se promijeniti lovostaji i mjere riba, mi ćemo morat puštat nazad ribarima koji će sve to nosit. Plati dozvolu, pribor, gorivo svašta nešto i onda dođeš,a ribočuvar vuče mrežu.

Ako ode u tom smjeru, a postoje šanse da ode...ostati ce samo oni istinski zaljubljenici u vodu...druženje...bit ce Dunav kao Drava danas....veselis se svakoj čvoki...svakoj ulovljenoj ribi...druzenju s prijateljima...ne gledas na troskove...ne gledas na gorivo..ne gledas na isplativost pecanja...vec kao mjesto za relaksaciju...kao hobi...itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Smithwick maniac

Ribari u Kopačkom ritu znače kraj jednoj prelijepoj sportskoj priči.
Kraj posljednjem komadu raja sportskih ribiča.
Znače i početak strašne razočaranost , gorčine i ljutnje.
Samo to nam i preostaje jer takva smo nacija.
Postupno nas guze iz godine u godinu.
Šutimo, nismo se znali izboriti ni za jedinstvenu dozvolu za Slavoniju i Baranju.
Bilo je pitanje uz našu pasivnost dokle će to ići.
Evo sada vidimo - idu do kraja!
Nažalost nemamo nekorumpirane političare poput jedne Mađarske koja je zabranila gospodarski ribolov a sami se ne zauzimalo dovoljno.
I ostaje nam ovo.
Uništenje i posljednjeg komadića normalne ribolovne vode na kojoj je sportski ribolovac mogao biti baš to.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Debeli šef

zgazit će svakog tko nema mogućnost ucijeniti vlast i nije spreman nasilno se izboriti za prava.
stvarno sam se nadao da će korona resetirati svijet, kad ono opet najebaše jedino - najslabiji.

maverick

Pa uvijek zadnji u lancu nahebe najviše

Debeli šef

maverick

Pa prvo ce riblji fond devastirati pa onda rekreativci..tj mi...i nitko vise ...

dravski pecaros

:notworthy: :notworthy:

Siniša Dukarić

EPIC WIN!  Danas smo sacuvali ovaj komad Dunava, peticija je urodila plodom, gospodarskog ribolova na tom dijelu Dunava nece biti!
Prvenstveno Hvala svima koji su me istrpili i potpisali peticiju i sherali (a ima vas),  hvala na uskakanju i sjajnom RTL Danas prilogu Tin Kovačić Koca, car si kakvog nema ovo carstvo! Drazen Karacic Cacan isto, gospon! Hvala  Martina Šumanovac na tolko toga da ne stane ovdje.

Svi ostali, puno vas je previse <3  Idem si u trgoshicu da stisnem nekog pivcugica s vama u mislima!

nekinho

silure

Danas sam tek čuo za vijest jer sam bio bez moba..ovo je za mene predivna vijest i hvala svima koji su pomogli u peticiji,neizmjerno sam sretan,a bio sam siguran da nista od toga