Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

Za vikend prva MOTO GP utrka, Losail Quatar . Vežite se polećemo.
Evo i kalendara

Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Biće zanimljivo sutra… Dva privatna tima Pramac i Gresini na prve 2 pozicije… Horhe Martin i neverovatni Enea Bastianini…

Momak ( Bastianini) je neverovatno lud i čini mi se po hrabrosti legitimni naslednik Marka Markeza… Dečko ne zna šta je strah… vozi najstariju mašinu…Jedva čekam da ga vidim na fabričkom motoru…

Treći Mark Markez… Potpuno nova Honda i on izgledaju opasno… Mislim da će sutra sa trece pozicije biti raketa… Deluje spreman ozbiljno ceo vikend… Prebrzo dolazi na krivine, kasno koči, ima brzinu…Biće zajeban sutra…

Yamaha nema brzinu, ništa novo :no: :no:… Ako im se u ovoj konkurenciji ponovi prošla godina u kojoj su zahvaljujući veštini vozača i nekih okolnosti dosli do titule, neka budu presrećni…Po meni, vredece duplo…

Horhe Martin isto deluje spremno… Želi titulu… Tu je još Ducatijevaca ozbiljnih… Banjaja i Miler koji se bori za novi Ugovor za sl sezonu…

Grišce svi, obećavaju dobru trku…

Sutra krece grmljavina i čisto trkanje bez kalkulacija… Ozbiljan sport… :hi:

Kugla

SMT

U 16h glavni glumci… Pre toga ovi mladji i ludji…

I dalje fantastični komentatori na SK… Momci godinama unose svoj deo energije i strasti prema ovom sportu :hi:… Delic atmosfere sa jucerasnjih kvalifikacija…

SMT

Skakač protiv kraljice… Prvo šah mat Hondi…Parkirao je Espargara pored staze kad je ovaj već vidjen kao pobednik…

A onda do kraja pun gas… Enea Bastianini na privatnom motoru, ostavio sve fabrike iza sebe…

jurajurajura01

Je privatni motor ali je dobio motor koji je 6 utrka u 2021 uzo mjesto i podij a ovi tek krecu sezonu ispocetka

SMT

Nije to bas ispocetka :hi:

Možeš to iz raznih uglova gledati… Sve fabrike imaju ozbiljna predsezonska  testiranja novih masina, koja pocnu na vreme  a “zastarele” ostavljaju ovakvim timovima… O budžetima je teško govoriti i uporedjivati…Neuporedivo… U samom Ducatiju kažu da im je GP 22 bolji mnogo od ovog “staroga”… Da je zver”… Test vozači fabričkih timova su bili i Kejsi Stoner, Horhe Lorenco, Dani Pedrosa + ovi aktuelni prekaljeni rajderi… ozbiljna je to priča…

Sad sto se nisu dobro pripremili ( ako je to tako) momak je iskoristio na najbolji mogući način… I neka je… Retke su pobede privatnih timova do unazad godinu dve…

Dečko je ozbiljan vozač i sto pre na fabricku mašinu, neće on na ovom motoru imati bas previše pobeda… Recimo bas na Hondu, voleo bih to videti…

P.S… Gledao sam ceo vikend treninge, više sam očekivao od Markeza u samoj trci… Iako je bio najbolji od svih favorita, slabo je to i ne konkurentno… Qvartarao ništa nije kriv, Yamaha je očajna   … Imaju dva odlična vozača, moraju nešto pronaći…

nele01

U Yamahi pala berba ušiju  :stripii:, prvi trening 2 Yamahe 1 i 2 mesto. Zurkaaaaa

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

:stripii: :hi:

Evo, ide…

Ako bude do vozača, imaće oni pobeda dosta, odlični rajderi… Možda i titula bude njihova…Tamo gde bude snaga odlučivala i gde masina bude trebala praviti razliku, nisam siguran ali ajde, videćemo…Preciznost i elektronika im je jača strana, pana stazama gde bude pilo vode, biće dobri…

Moj stav o njima se nije promenio sto se tiče moto gp-a…Meni to nije moćna mašina, godinama unazad… Njih je u tom sportu izmislio Valentino Rossi…Horhe Lorenco je bio korisnik tog paketa…

To nema veze sa drumskim i vanbrodskim Yamahama… Da ne bude zabune…

Mada bih ja imao primedbu i za drumski program, takva kuća se totalno okrenula da im Br1 motor bude T max… Ali nije to tema…

Platforma za moto gp mašinu im je iz 2004 godine, uz modifikacije naravno.. 

Po meni, najmanje razvijaju mašinu od svih proizvodjaca…A titula imaju dosta… Ja bih to pripisao VR-u, Horheu i Qvarararu sada, u vecem procentu nego Yamahi…

Ono sto su uradili 2015 godine, kada je Horhe osvojio titulu, Rossi izgubio, a Markez zakuvao, se nikome ne bi dogodilo…

Meni je potpuno svejedno ko će biti prvak od konstruktora, samo neka je dobro trkanje sa sto manje taktike…

Naravno, uvek sam više za Ducati, KTM i sve sto je exotica… Specifični su to proizvodjaci i inferiorniji u odnosu na jednu Hondu, mnogo… Ali su im mašine prebrutalne za razliku od Japanaca… Ko je čuo taj zvuk, znace :hi:

Biti prvak na Ducatiju ili Hondi i Yamahi s druge strane, nije ni slično :hi: Japanci su bolji dosta ali se smanjila ta razlika…

Voleo bih da se tu prikljuci i BMW na stranu evropskih proizvodjaca ali je pitanje je koliko su zainteresovani… Njihov cestovni RR model inspirisan iz Super Bajk šampionata je preozbiljna priča…

Nezahvalno je za porediti  vremena i vozače koji nisu vozili jedan protiv drugoga… mislim da bi Kejsi Stoner na danasnjem Ducatiju pobedjivao Markeza u najboljem izdanju… Na žalost, to nikad nećemo saznati…

mossi

Yamaha #1 na stazi sa max brzinom 314km/h. (Ducati)

Još samo da to ubace u pravilnik..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

SMT

Gotove kvalifikacije… Fabio prvi, zasluženo… Najboji je ceo vikend…

Staza Mandalika, relativno spora, mislim da se ne ide preko 310km/h… 17 krivina ukupno, 11 u desno i 6 u levo…. iza Fabia nekoliko Ducatija… Dobiće ovo Qvartarao… Neće tu biti puno preticanja, osim ako se ne desi nešto na startu…Meni malo dosadna staza ali videćemo sutra…

Tipujem na Eneu Bastijaninija sa 5 pozicije i Franka Morbidelija sa 12…Navijački, nije realno :hi:

Najbolja Honda na 15 mestu, katastrofa…

Šta radi Mark Markez, 3 pada u 2 dana… Nije konkurentan i ne može da prihvati… Ide čovek na samoubistvo… 2 pada jutros u kvalifikacijama sa 150km/h… Hoće na silu…Jbt, čovek je lud, pocetak je sezone, da ne može sebi u 29 godini da kaže, osvoji neki bod pa ide sl trka…Neverovatno….

Kad je on u pitanju ne mogu da napravim razliku izmedju hrabrosti i totalne totalne ludosti…Ima oboje, ovo drugo čini mi se dolazi više do izražaja…

SMT

Citat: mossi  u Ožujak 19, 2022, 09:18:34
Yamaha #1 na stazi sa max brzinom 314km/h. (Ducati)

Još samo da to ubace u pravilnik..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Fabio Fabio #1 :hi:

Yamaha je #1 za vanbrodske motore i zvučnike… :stripii:

I imaju dobre duxeve u Platneru

alexdja

Vlada Prišić kaže da Yamaha pravi odlične klavijature, a za VB tu je Honda...
       Nema više divljeg bučka. :no:

SMT

Ahahahahahahahaah….

Liči na njega…

Nije objektivan

P.S čekamo Neleta da kaže kontra argument, on voli Yamahu…  :stripii: :hi:

Trenutno je u John Deeru , vrti brze krugove…