Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Vidim da se prati sport na forumu... Vidim da ima ljubitelja dva točka...

Pratite li Moto GP nedeljom ako niste na pecanju? Pratite li uopšte sta se dešava oko tog cirkusa?Da li ste navijaci Valentina Rosija, Markesa, Dovija, Lorenca?

Ja sam lud za tim sportom  i veliki sam postovalac lika i dela VR 46, pa ako nije bezvezna tema za ovaj forum da malo komentarisemo... Nisam je našao ili nisam video...

SMT

Ovaj vikend je Le Mans na programu u Francuskoj... Yamahe su mnogo slabe ove godine, iznenadjujuce...videćemo šta će napraviti, nadam se da Deda ima nekog keca u rukavu...
Reklo bi se da Markes ima cistu situaciju do titule... Pored toga sto je fenomenalan vozač i Honda funkcioniše besprekorno... Čak i satelitska Honda Cala Crutlowa deluje bolje od Yamahe...

Dukati sa Dovijem se drži, videćemo dokle... Lorenco je izgleda na izlaznim vratima, pogotovo posle udesa u Herezu...

Johan Zarko potpisao za fabricki KTM, sto me posebno raduje jer se radi o fantastičnom,ludom i hrabrom vozacu...  :takoje: :takoje:

SMT

Sto se tiče Doktorove 10 titule u moto GP, teško da će se to ove godine desiti koliko god mi navijali za to... S obzirom da mu je 40g i kako vozi Mark Markes, teško i u narednoj godini dok ima ugovor sa Yamahom...Voleo bih da grešim...

Harley

Bio sam veliki ljubitelj SuprB. utrka, dva puta bio u Monzi još kad je vozio Carl Fogarty, dok je Ducati vladao scenom, danas se nemogu popeti na motor, jučer probao i ne ide, još ponekad na Harleya,  ali sve manje, jbg godine cine čuda.
Living your dreams, do not dream the life

SMT

Harley,

Drago mi se da si se uključio...

S moje strane veliko postovanje za tebe kao ljubitelja V2 masina, i sam sam takav, vidim da voliš exoticu.. Obožavam KTM i Ducati, naravno i ostalo na dva točka, vozio sam i japance super bio zadovoljan...Veliko postovanje imam za HD... Verovatno u budućnosti, posto se i ja umaram od kilometara polako...

Bio sam unazad par godina na nekim moto GP trkama u Italiji, Španiji, Austriji... Za mene neverovatna putovanja, iskustva, ambijent... Neverovatna količina decibela u usima :takoje:

majstor

Evo i mene. Počeo voziti Puch remenaš automatic prije 50 simpatičnih godina. Pa Apn, Tomos 15, Mz 250, Bmw, Kawa.
Nakon problema sa bubregom - čitaj neadekvatno oblačenje, morao sam naprasno prekinuti voziti motor koji sam tako volio. 
Još par pokušaja sa maxi skurterima i definitivno poraz od zlatnih godina.
Utrke pratim i dalje, ali ne vozim.  :hi:

SMT

Sto se Moto GP-ija tiče bez obzira koliko ja/ mi voleli neke kuće, japanske fabrike su još uvek mnogo godina ispred... Tu pre svega mislim na Hondu i Yamahu...
Ducati ako ne računamo titulu koju je osvojio 2007 godine  kada je imao brutalan agregat i naravno jednog od najtalentovanijih vozača u istoriji Kejsija Stonera, tek pocinje da kreće ka gore kada je počeo da usvaja neka rešenja iz Honde, tipa ubacivanja aluminijumskog rama umesto celicnog... Sam Valentino Rosi im je sugerisao na te stvari dok je vozio za Ducati ali su oni tada išli u drugom smeru, pa je ta ljubav i pukla...

Inače godišnja plata Lorenca u Dukatiju je, nezvanično 12 mio €, dok mu je u Yamahi bila ispod 5...

Iza KTMa stoji Red Bull i tu treba očekivati pomake napred, pogotovo sa vozačem kao sto je Zarko.. Citao sam intervju od glavnog inzinjera KTMa koji kaže da im treba 5 godina konstantno većeg ulaganja od Honde da bi dosli do treceg mesta u trci, a da to nije slučajno...

Nadam se da će se i Kawasaki vratiti u Moto GP jer su u Super Bajk šampionatu odlični...

Na ribolovački jezik prevedeno, sto su Daiwa i Shimano u ribolovu to su Honda i Yamaha u Moto GP :stripii:

SMT

Citat: majstor  u Svibanj 17, 2018, 13:01:28
Evo i mene. Počeo voziti Puch remenaš automatic prije 50 simpatičnih godina. Pa Apn, Tomos 15, Mz 250, Bmw, Kawa.
Nakon problema sa bubregom - čitaj neadekvatno oblačenje, morao sam naprasno prekinuti voziti motor koji sam tako volio. 
Još par pokušaja sa maxi skurterima i definitivno poraz od zlatnih godina.
Utrke pratim i dalje, ali ne vozim.  :hi:

Dobro došao u temu :icon_thumright:...

Dok nas Maverik i Sajzika  i ostali urednici ne najure... Odosmo sa smudjova na vrele gume i asfalt :stripii: :stripii:...

Meni inače sve komšije u zgradi znaju kad je trka, tv se spaja na ozvučenje, ton do maximuma, glasno psovanje i skakanje iz fotelje kao sada kada su pali Dovicijozo, Lorenco i Pedrosa... :stripii: :stripii: :stripii:

majstor

Ponovo kreće MV Augusta. To su bili strojevi.
Podsjetili ste me kako smo vozili trkaću Bimotu 250. Gasila se ispod 10000 obrtaja, a čula se bar 10 kilometara. Vidio sam je nedavno nakon 35 godina. Sada vrijedi strašne novce. Veči gušt za voziti nego svojedobno novi Ferrari 358, mada se ježim i od jednog i od drugog. Neću više pisati jer se prisjećam stvari koje sam mislio da sam zaboravio.  :baba:

SMT

Vuk dlaku menja ali cud :stripii: :stripii: :stripii:... Ne možeš pobeći od toga, pisao/ ne pisao... Ili voliš ili ne, nema izmedju :takoje:...

M.V Augusta, Ufff... Danasnji model Brutale tako i izgleda kao ime... Skuplji od Ducatija :takoje:

SMT

Red bull ring, Austrija... Izlozene moto gp masine, mogu da se vide, dodirnu... Staza koja inače odgovara Ducatiju zbog svoje konfiguracije i dugih pravaca, gde moć tog agregata dolazi do izražaja maximalno... Prošle godine Dovi pobedjuje Markesa na mišice za par metara... Bio sam na svim treninzima i trci vrlo blizu staze, neverovatno je kakav zvuk proizvodi Ducati u odnosu na ostale motore...

Harley

Evo još par sličica od brutale, limitirana serija

Poslano sa Save koristeći Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

SMT

Ništa novo, Mark Markez pobedjuje u Le Manu... Potpuna dominacija, bez ozbiljne konkurencije u ovom trenutku... 38. pobeda u karijeri...

Honda besprekorno funkcioniše, Yamaha ne može da odgovori...

pajdo77

Ako imaš daj neki link gdje se to može pratiti,ono kliknem i gledam bez kojekakvih registracija :hi: