Ciljano varaličarenje soma

Autor Kugla, Siječanj 13, 2013, 21:49:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

To je nešto jača i kraća varijanta od mog lesatha cx 45-135g... Na mom su prve tri dvostope, kod tebe sve koliko vidim... Ovaj moj pokriva 80% situacija u ribolovu soma na Dunavu, ovde gore... Rezervne snage bas ima, a tu je i mašina po shimanu 6000 da pripomogne kad zagusti...

Ta Saltiga bi trebala biti top... Podeli neke utiske kad malo isprobaš...

Čestitam na kupovini :hi:...

mossi

Auu Batice .. koja brutalna letva!  :hi: :occasion14:

Batica

Hvala.
Stap je top.
Pecao i pre na ovaj model i na slabiju Saltigu 130g.
Za glavinjaru, verikalu, bucku...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

kawasaki

SMT s kojom debljinom spage radis soma s tim Lesathom?  :hi:
Brzi od Bolena.

SMT

alexdja

Citat: Batica  u Listopad 16, 2019, 08:53:13
Sada samo cekam sledecu nedelju da testiram stap u Djerdapu.
Odlican za glavinjaru, jig, vertikala, leti bucka.
Nekoliko puta pecao ali nikako da pazarim i sada se ukazala extra prilika za kupovinu novog stapa.

Opa Batice!

Imaš dobar ukus...

Čestitam!

Hteo sam i ja da ga uzmem kad sam video oglas, ali sam se onda setio da imam već 2 komada...  :stripii:

Koju mašinu planiraš?
       Nema više divljeg bučka. :no:

Batica

Imama Saragosu SW, kupio rezernu spulnu,
Na jednoj YGK 50lb na drugoj 60lb.
Stim sto za sledecu sezonu moram da pojacam na 70lb.

alexdja

Meni na jednoj stoji neki multiplikator (sa kontra montažom) za bućku, sa PP X4 100lb i to zadovoljava sve potrebe...

A druga je namenjena više da se drži u ruci uglavnom, jig, cvet itd... Pa na nju stalno nešto stavljam i skidam, moraću nešto da uzmem, ali sam neodlučan...

Nisam probao te deblje YGK, samo do 40lb...

Batica

Dobar odnos cene i kvaliteta je Okuma Metaloid. 244cm 200g
Jak, zilav, samo sto je blank iz jednog dela, steka se u hlater i tih 180cm meni je problem. Tesko u auto, ne moze u komoru camca, stalno bih morao da je nosim i rasklapam.
Imas Zeck Blinker Jorg 8f 150 ili 180g slagacu te. Isto dobar za soma.

alexdja

Imam 2 saltige kao što je ova što si kupio, već nekih godinu dana, ako nisi razumeo u postu gore...

Okumu sam gledao, dobra je... Ima i odlična neka team daiwa, bela...

Ali mi se saltiga zalepila za ruku i nije me pustila iz radnje...

Batica

Jaoj, nista te ne razumem
Opet si sa Kizom isao na pecanje

alexdja

Nisam ga video ne pamtim...

Od kad je postao šarandžija...

SMT

Brzak je sam po sebi atraktivan, tu ga najčešće “jurimo”... Levo, desno, napred, nazad, oko ovoga brzaka je voda ravna kao tepsija i mirna površinski, sa peščanim dnom bez prepreka... Konfiguracija peščanog dna je često promenjiva,  ne prevelika dubina na ovom mestu ali sa rupama u kojima je često riba skrivena... Da li jede ili ne jede, uvek je pitanje... Po meni te rupe u pesku ne zanemarivati, bez obzira na dubinu... Lako se oseti varkom, promena dubine... Neko bi ovakva mesta pre sa smudjevskim povezao ali često je som tu...

No

Oduvijek smo kao ljudi bili u potrazi za ljepotom, oduvijek smo htjeli, bahato ili bar stidljivo definirati stvari i pojave.

Ribolov je jedno od područja gdje se ne može definirati uspijeh i to je njegova draž.

Svi dobronamjerni savjeti i izjave proživljenog iskustva su samo pokušaj objašnjavanja sebi i drugima neke varijante definiranja.

Ljepota nije u definiciji uspijeha
Ljepota je u ljepoti boravka na vodi.

Koliko ste posvećeni onom što radite toliko će te imati uspjeha u tome.

Ako iz nekog razloga niste uspješni u ribolovu uvijek možete biti uspiješni u milovanju vode, u milovanju neba i oblaka, u doživljaju mira i tišine na vodi.

Koliko se ja razumijem u to, sa popriličnom sigurnošću vam mogu jamčit da će vam taj uspijeh pomoći u usklađivanju sa vašom okolinom i bližnjima.

Malo li je

SMT

Lepo si napravio uvod i nadovezao se, bravo :hi:... Nemam taj dar, ni blizu :no: :hi:

Negde sam u nekom postu spomenuo definicije u ribolovu, kao meni nešto sto neću, sto me odbija...

Tipa ako je dobar primer:“struna mora debela kao prst za soma” Neću, prosto...