tzv Talijanske yamahe 25 2t tj. motori

Autor silure, Lipanj 13, 2018, 14:21:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

evo vlasnik sam yamahe 25 3 cilindra i 3 karburatora,citao sam na svim forumima o tim motorima...znaci talijanski forumi,njemacki itd...vidim da ima na nasim forumima dosta rasprave o tim modelima...e sada ono sto sam saznao i procitao toliko znam!!! ako netko zna vise neka se ukljuci i ispravi me...ti modeli su rađeni oda davne 1987 do 2003 godine,radi se o seriji Q25/50 i J25/35 ova prva ima 700 ccm a druga 497ccm prve serije su imale ogranicenja na leptirima karburatora,serije poslje su malo bolje komplicirali pa su ubacili blokadu na ispuh i na karburatore tako kaze talijanki forum ima i slika kako to izgleda ali nisam skidao...zadnje serije su imale uz sve to uže grlo za smjesu na karburatorima,sto znaci sa djelomicno izbacenim blokadama na Q modelu ide do 40ks...za 50ks idu veci karburatori... J25 model u startu izbacuje 30ks dok za 35 se izbacuju ista smetala u ispuhu koja se nalazi u gornjem spoju pete i motora...blokada je u nozi i dobija se 35ks...moguce ju je natjerati na 40 kazu forumi ugradnjom vecih karburatora ali tada je radilica sklona pucanju...eto ja bih volio ako netko zna nesto drukcije da me ispravi...toliko o italijanskoj yamahi

šajzika

Sad ljepo istestiraj potrosnju i reci nam jel se promjenila.
Posto si promjenio motor (kolko sam shvatio onaj se patio) zanima me jel potrosnja ostala slicna s obzirom da nemoras sad full gas "stiskat"

Malo sam ti editirao naslov :)

Pa da bas priupitam,
Imamo onu yamahu hetl ili kako vec joj je naziv 40/60 i 40/70
Sad je uletio ovaj zeljkoz merc 40/70

Sad mene zanima nadalje ,
Kolko tu ima matematike

Kakvi su to motori? Jel ista kubikaza (ljen sam za surfat) ? Jel su budale ove sto kupuju jace motore a mogu ove "talijanske"

Ps. Nasao da je ista kubikaza i da su to smanjeni motori. Znaci bolje kupit 40/60 40/70 nego "original" tj jeftinije ??
Audentes fortuna iuvat

maverick

Što se tiče novijih motora...svaki trgovac ili ovlašteni serviser ima neku priču koja je za brand koji prodaje i nesto protiv konkurentskih. Tako je i kod nas ako uzmes da je prijenosni omjer kod e teca hvaljen do prosle godine kao broj jedan uz iznimno malu potrosnju sad ga nazivaju teretnim i ne valja nista. Ako uzmes da ih imamo u Os par koji su zaribali onda ne znam. Honda 40-60...majstor tvrdi da to nije isti motor kad se otvori i da se brze habaju odredjeni dijelovi...i imamo neke tu koji su se pokvarili kad su presli 1500 sati...yamahe...rade na principu skidanja mehanicke blokade na usisu...automatski...vise zraka elektronika doda vise goriva i eto nam vise snage...mercury...uz standardne postavke dolazi druga elektronika koja se mijenja ako zelimo vecu snagu na koju je motor deklariran....
I dalje se ako pogledas po drugim vanjskim forumima kvare i prvi i drugi i treci...veliki dio u svemu tome je marketing...i veliki udio je pokusaj da se za sto manje novaca proizvede sto veci motor. Onako realno...treba izabrati po osobnom ubjedjenju i nadati se najboljem...U nasem okruzenju...odnosno na moru...Osnovni izbor motora svodi se na blizinu i dostupnost ovlastenog servisa...Na srecu ili na zalost mi imamo po meni jednog ozbiljnog i dostupnog servisera a to je Brstilo i svakako tu treba birati nesto sto je iz njegovog repertoara da u slucaju i da se nesto dogodi a dogodi se cesto bar imas uslugu tu pred vratima.
Sto se tice ovih starijih modela...mehanika cista...skini blokadu i peri deri....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

potrosnju cu vidjeti kroz 3-4 tjedna kada ugradim volan i moram jedno 5-6 kvadrata gvožđa zamijeniti alu limom nadam se da ce potrosnja biti podjednaka uz malo življi motor i olakšani camac...zanima me bas koliko ce mi elisa pasati ova od 13 na staroj sam imao 11 pitcha i bila je super pogodjena kod cistog dna za dvoje ljudi...jedva cekam testirati sve to

pampasexpress

Citat: maverick  u Lipanj 13, 2018, 20:58:17
Što se tiče novijih motora...svaki trgovac ili ovlašteni serviser ima neku priču koja je za brand koji prodaje i nesto protiv konkurentskih. Tako je i kod nas ako uzmes da je prijenosni omjer kod e teca hvaljen do prosle godine kao broj jedan uz iznimno malu potrosnju sad ga nazivaju teretnim i ne valja nista. Ako uzmes da ih imamo u Os par koji su zaribali onda ne znam. Honda 40-60...majstor tvrdi da to nije isti motor kad se otvori i da se brze habaju odredjeni dijelovi...i imamo neke tu koji su se pokvarili kad su presli 1500 sati...yamahe...rade na principu skidanja mehanicke blokade na usisu...automatski...vise zraka elektronika doda vise goriva i eto nam vise snage...mercury...uz standardne postavke dolazi druga elektronika koja se mijenja ako zelimo vecu snagu na koju je motor deklariran....
I dalje se ako pogledas po drugim vanjskim forumima kvare i prvi i drugi i treci...veliki dio u svemu tome je marketing...i veliki udio je pokusaj da se za sto manje novaca proizvede sto veci motor. Onako realno...treba izabrati po osobnom ubjedjenju i nadati se najboljem...U nasem okruzenju...odnosno na moru...Osnovni izbor motora svodi se na blizinu i dostupnost ovlastenog servisa...Na srecu ili na zalost mi imamo po meni jednog ozbiljnog i dostupnog servisera a to je Brstilo i svakako tu treba birati nesto sto je iz njegovog repertoara da u slucaju i da se nesto dogodi a dogodi se cesto bar imas uslugu tu pred vratima.
Sto se tice ovih starijih modela...mehanika cista...skini blokadu i peri deri....

bravo , krasan komentar i lijepo objasnjeno i poslagano ,,, pred kraj samo mala dopuna da osim navedenog gospodina ima i zastupnik za yamahu i da su iste zestoko zastupljene na vodi i u upotrebi odnosno eksploataciji no kod njega nije izniveliran odnos zastupnistvo ( prodaja ) i servis kao u gornjem navedenom primjeru navedenog servisa ,,,
inace , zadnja recenica mi je zakon ,,,
btw.   nemoj mijenjati konja koji trku dobija
pravilo je da nema pravila

maverick

Ima zastupnik i dugogodisnji serviser za yamahu ali nije dostupan cijele godine, u par navrata kad je "gorilo" on je bio negdje..Tajland ili vec kud ide na duzi period...pa sam ga iz tih razloga i izostavio ... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

kada smo kod servisera kakav je bole?? on je cini mi se iz retfale?!

retfala

silure

radi...pricao sam s njim ali nemam iskustva snjim

retfala

Majstorcina i ljudina prava...pogotovo za dvotaktne...

im84

Citat: maverick  u Lipanj 13, 2018, 20:58:17

Taj tko to priča, mjenja mišljenje kako vjetar pirne, samo još uvijek nevjerujem da ima krkana koji mu jedu iz ruke  :uf: Nisam čuo da E-TEC nevalja (ne što ga ja imam,a na kraju ni sam nebih volio kupiti nešto što je na ''zlu glasu''), nego imamo dvije priče na našem terenu:  Žegarcu uvaljen slovenski drlog, pa je imao sreće jer je tu Marko, inače nebi tako završilo,a drugi mora sam navesti što je bilo (barem za ta 2 svi znaju, a realno je samo jedan uvaljen u tko zna kako stanju, a drugi i dalje se super vozi - ako mislimo na istog)

Nije tema, ali sada je izuzetno aktualan model Mercurija 40/70 kojega kod Brstila nećete kupiti, jer je valjda i sam prepoznao da se radi o marketinškoj prevari (Brstilo nudi čistu 60tku, i ima dosta ljudi koji su kupili i zadovoljni su), no ako te u priču uputi netko tko mišljenja mijenja kako vjetar pirne, nabrzinu imamo iste motore u pogonu, ali i na prodaji, neki su oduševljeni (daj Bože dok nedođe vrijeme za servis), neki očito ne.

Valjda sam ja (za sada, a nadam se i zauvijek) jedini sretnik koji je iznimno zadovoljan motorom, prijenosom, potrošnjom, i onime što imam.
#foxrage
#fox_rage_fishing

rj

60 ks mercury je stara tipa motora ...zašto tomo neće prodavat 40-70 ks nemam pojma on kao trgovac ne može favorizirat jedan proizvod ...možda kao majstor zna nešta što mi ne znamo  :sha:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Tomo je protivnik tih verzija 40-60...40-70...ne bitno bio mercury ili honda ili nesto trece...Sigurno o tome zna vise nego ja...Da greys mislimo na iste motore....Ja tu osobno ne dajem prednost ni jednom brandu vec konkretnu od modela do modela...svi imaju nekih budalastih serija...promasenih modela itd itd...U danasnje vrijeme treba tu malo imati i srece...

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

šajzika

Citat: maverick  u Lipanj 16, 2018, 09:40:05
Tomo je protivnik tih verzija 40-60...40-70..

To me općenito zanima , za i protiv.
Al volio bi neke konkretne razloge ne subjektivne :stripii:

Kako sam u gornjem postu napisao
Nesto sigurno ima kad je razlika cijene tolika.

Ilitiga

Citat: šajzika  u Lipanj 13, 2018, 19:17:26
Jesu budale ovi sto kupuju jace motore a mogu ove "talijanske"

Audentes fortuna iuvat