tzv Talijanske yamahe 25 2t tj. motori

Autor silure, Lipanj 13, 2018, 14:21:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Konkretni su razlozi ti da on tvrdi da se  ti motori više kvare, da su prenapregunti da sto vise sati rada prodje to se češće kvare...Od Gocove honde pa nadalje, valjda on ima vise kontakata s serviserima . Ja nisam rastavljao ni jedan pa ne znam.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Znas sta me buni najvise a iovako ionako sam neznalica :stripii:
Kak mogu biti prenapregnuti ako imaju isto kubika
Vjerujem majstorima , dugogodisnje iskustvo i tako to, ali kažem  , nije mi jasno :stripii: :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Nema sta da ti bude jasno...kakvi su trendovi i ti se prikljuci...ako pljujemo tohatsu...pljuj i ti...ako pljujemo eteca...pljuc...ako pljujemo yamahu...pljuj...i ne pitaj puno  :stripii: Nemoj da na sonare krenem  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Ne , rođo je sam  protiv protiv svih !! On jednostavno voli teži put i nemože si pomoći!! :stripii: (Bar tako kaže)

šajzika

Citat: maverick  u Lipanj 16, 2018, 13:38:34
Nema sta da ti bude jasno...kakvi su trendovi i ti se prikljuci...ako pljujemo tohatsu...pljuj i ti...ako pljujemo eteca...pljuc...ako pljujemo yamahu...pljuj...i ne pitaj puno  :stripii: Nemoj da na sonare krenem  :stripii:
A kak onda znamo sta je stvarno dobro ili loše :stripii:
Citat: mlb  u Lipanj 16, 2018, 13:52:08
Ne , rođo je sam  protiv protiv svih !! On jednostavno voli teži put i nemože si pomoći!! :stripii: (Bar tako kaže)
Uvik kontra, znas da ja moram sve sam probat :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

A vidi...mlb te provalio iz prve...doista voliš teži način  :stripii:
Ali ajmo redom...najmanje ces pogrijesiti ako izaberes yamahu...bar tako kazu popravci u garanciji...ujedno to je i najskuplji brand..
Dalje honda sigurno stoji odmah iza...i mozemo mi pricati ovako ili onako ali ta branda se nalaze u samom vrhu....
Dalje je sve jeftinije i treba srece...Ako je sve isto zasto je motor taj mercury od 70 ks jeftiniji 5000 kuna od 60 ks....Ako nista s nicim nema veze zasto je honda 50 jeftinija od honde 40 koja moze biti i 60...
Nije ni to talijansko trziste jedino na svijetu pa da svi prave motore za njih....No danas se tu pojavilo europsko trziste...vise uvoznika....sve je dostupnije i neki su se odlucili za drukcije cijene...marketing..
Ne znam sto kaze Brstilo za garanciju tih motora...ako se ne varam on ih ne podrzava...mislim na mercurija...Danas smo EU...trebao bi...ali ocito je tu pomutnja..valjda ce se i to trziste dovesti u red. Sam taj mercury je svojevremeno bio najskuplji...a sad je medju najjeftinijim...poslozice se to polako...

im84

Mercury 30ks=33000kn
Mercury 40ks=37000kn
Mercury 40/70 se znao naći za 39000kn+, sad se gleda 42000
Mercury 40/60 41000kn
Mercury 60ks =45000kn

Priča je navodna da se u Italiji nemora imati dozvola za motore do 40ks, pa se netko sjetio da može motor otvoriti na 70ks, ali i dalje na tim motorima ima naljepnica 40. A 60ks Mercury opet ima ''navodno'' sasvim drugačiji auspuh i par ''sitnica'' nego ovaj 40/70.

#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

silure

maverick

maverick

Podijelicu ja kasnije temu na onu vezanu uz naslov i ovo ostalo  :ok:

silure

to je taj model 25jeo vidim ovaj pise 35kw sto bih ja prije reka 35ks

šajzika

Naisao sam na forum ribolov na moru

Pa eo copy paste člana dome za yam 25 50

Citat:
1994 godina. istovjetan motoru 50DRO.rađen je prvenstveno za Talijansko tržište, to je zapravo 50-tka deklarirana kao 25-tica.potrošnja 12-18 litara. Robustan i dugotrajan motor ali zastarjele koncepcije malo nemirnog rada i za današnje standarde sa dosta dima u ispuhu. Nastoj koristiti Yamalube 2M ulje pa će rad biti najmirniji i sa najmanje dima. Rupe za montažu na krmeno zrcalo odgovaraju svim Yamaha 4T i 2T motorima u rasponu od 30-115 ks. Odgovaraju i rupe za montažu komandne kutije kao i sajle za komande na iste motore prije navedene. Prije montaže promjeni impeler i termostat te ulje u nozi da ne bi bilo iznenađenja jer motor je ipak dosta star.
Audentes fortuna iuvat

silure

nekako mi ide na zivce moj camac...malo sam se bacio u razmisljanje negdje u oglasima sam vidio 2-3 tiger sharka...kakva bi kombinacija bila ovog motora i tog plovila?!