IV Međunarodni feeder kup

Autor snagator, Kolovoz 21, 2018, 20:48:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

snagator

Znači Feeder kup 16. 09. 2018. na Dunavcu Puškaš.

madmax

7. Međunarodni feeder kup
Puškaš, Baranja

feederaš

Molim vas nemojte brisati (vjerojatno bi trebalo otvoriti novi temu). Mnogi od vas sa foruma su upoznati - možda i sudjeluju- u "PRVENSTVO HRVATSKE U RIBOLOVU NA ŠARANE FEEDER TEHNIKOM". HRS nikako da "legalizira" ovo takmičenje u kojoj sudjeluju 15 ekipa po dva člana. Radi se o takmičarima - entuzijastima - naravno i domaćinima, koji sav teret jednog takmičenja snose sami. I ovoga puta, prvo mjesto su osvojili naši Baranjci. Za 7h takmičenja ulovili su 140kg šarana - te osvojili prvo mjesto.  :hi:

feederaš

Danas dolazi kod mene doma jedan od takmičara. Normalno trebam njegovu dozvolu: imena takmičara, mislim da je ove godine do sada bilo tri kola. Spomenuta ekipa -iz Baranje -je vodeća, te su pravila takmičenja preuzeta iz drugih zemalja, koja predstavljaju svoju zemlju na raznim svjetskim kupovima. Tako su naši dječki bili pozvani na jedan regionalni kup, gdje su upoznali i Darka Todosijevića- kao predstavnika Formaxa. I su naši takmičari pored svjetskih velikana, uzeli prvo ili drugo mjesto - nisam siguran. 

feederaš

Citat: feederaš  u Svibanj 23, 2024, 06:32:36 Danas dolazi kod mene doma jedan od takmičara. Normalno trebam njegovu dozvolu: imena takmičara, mislim da je ove godine do sada bilo tri kola. Spomenuta ekipa -iz Baranje -je vodeća, te su pravila takmičenja preuzeta iz drugih zemalja, koja predstavljaju svoju zemlju na raznim svjetskim kupovima. Tako su naši dječki bili pozvani na jedan regionalni kup, gdje su upoznali i Darka Todosijevića- kao predstavnika Formaxa. I su naši takmičari pored svjetskih velikana, uzeli prvo ili drugo mjesto - nisam siguran. 
Ispravak netočnog navoda: ukupno godišnje ima 5 kola. Ovo je bilo drugo kolo. Pecali na daljinu 110+m, takmiči se smao sa jednim štapom, upredeneca zabranjena, najmanja debljina silka 0,25. Pošto je method - koriste mikro pelete i još nešto.... nije mi otkrio  :baba: