Kontra....

Autor maverick, Siječanj 17, 2013, 19:02:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rajo

Ovu kontru ču vjerojatno pamtit do kraja života  :crybaby2:
CTS SS 9' 15-45 gr .
Pukao na dva mjesta ko puška , al izvuko dam ribu van . Štuka al nije bila u mjeri  :toothy9:

jura

Citat: zrinkoos  u Siječanj 19, 2013, 02:04:53
ma vi ste siledjije,ja to sa 10% snage i svaki propucan kroz celo!!!! :walk:

Ovo kaže čovjek koji usitnjava drva sa sjekirom od 5kg, puno je i tih 10% :toothy9:

mirko t.

Rajo tvoj cts je na dva dela puko, evo sta je ostalo od mog 60gr, :alas:

Kugla

Pa dečki šta radite sa tim štapovima? Kako ih uspijete tako iskidati? Vama bi stara dobra lijeska bila najbolja  :alas:, mala šala ali stvarno pregrubi ste.

Rajo

svašta se desi u žaru borbe  :laughing7: :laughing7: :laughing7:
mirko  :notworthy:

mamijo

Paaazzz kad sam provalio manu stapa ... jupi ja  :not speak:  ja imam taj CTS SS 15 - 45 al na 8'... i ono sta se meni ucinilo je da taj stap NE SME da se drzi uspravno i jako nategne ... bo  keve puci ce ako se previse savije!  .... mora da bude sto je moguce vise vodoravniji ... i onda to veliko opterecenje dodje do ruchke ... u super amortizuje sve udare i begove, ako se vise savije tj sto vertikalnije drzis stap - glavno opterecenje ce biti negde na pola shtapa, a realno to nije neki ultra jak / izdrzljiv stap sa debeleim zidovima! Ja ga konkretno koristim za Bass-iranje silikoncima i kad dajem kontru pazim gde pocinjem i gde zavrsavam sa istom ... da ne dodjem u vertikalni polozaj sa njim .... nikako! Sreca te je to kod bassiranja lako "namestiti" i ima se vremena isplanirati!  8)
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

TopMix

Od sad cu i ja poceti da lupam momacke kontre sa mojim BS-om20gr, pa ako mu je sudjeno da pukne, nek pukne. Sto bi on bio bolji od cd-a ili cts-a?

twister011

Jbes stap za koji stalno razmisljas u kom je polozaju. Kada lupam kontre, poslednje o cemu mislim je stap. Na prvom mestu je kolega iza :toothy10:

mossi

Ma jebe* kolegu nego kad mi Jig ili neka varka ispuca iz vode i fijukne u čamac ili pored glave..  :icon_geek: :BangHead:

maverick

ali po cesto mi stap...ne svjesno zavrsi u onom gornjem polozaju...a lupam ...briga me gdje je...sta cu...moram...ako ce puci neka puca...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mamijo

I meni cesto zavrsi stap iza glave - u smudjisanju, al ima stapova i to su ti koje najcesce upotrebljavamo koji to laganini istrpe! Svi klassik stapovi Bushwacker, Sportex, CD, Shimano ... bla bla .. svi ..
ALI
CTS SS cini mi se nije za to ... jbga, skupa je to igracka koja savrseno radi to zasta radi, al mislim da se mora malko paziti ... SS stapovi su generalno spori stapovi koji se savijaju do rucke pri naprezanju ... i maximalno opterecenje bi trebalo da bude tu negde .. na ruci koja drzi stap ... i tako je dizajniran .. koliko ja sabiram tematiku ako se savije vise .. .centar max opterecenja se pomera na gore ... aaaa .. to nije zdravo po njega!

Mozda gresim, al meni tako logicno iz iskustva sa takijem stapom!

maverick

gledam dosta ribolovaca u taj problem s podizanjem stapa i naprezanja na muku bozju vrsnog dijela dolaze i kod prihvacanja ribe....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Brus

Sve bi bilo savršeno kada bi smuđ uzimao baš dok nam je štap u idealnom položaju ali.......
Mišljenja sam da su prejake kontre stvarno nepotrebne u današnje vreme kada većinom koristimo pletenice i veoma brze štapove. Dok sam koristio kompozitne štapove i najlon morao sam da lupam jake kontre. Sada kontriram samo nešto oštrije iz izgloba i svaki smuđ koji iole pristojno uzme izlazi napolje.
Najveća opasnost po štapove je baš u ovom zimskom periodu i to na početku varaličarenja kada štap iznesemo iz toplih kola na debeli minus.

maverick

Citat: Brus  u Siječanj 20, 2013, 00:20:07

Najveća opasnost po štapove je baš u ovom zimskom periodu i to na početku varaličarenja kada štap iznesemo iz toplih kola na debeli minus.

ima nesto u ovom...

mamijo

Potpuno se slazem sa kolegama koje prostvuju da se jos o tome treba razmishljati tj o polozaju stapa u kontri pri smudjisanju ..

ponavljam - ja moj CTS koristim za bassiranje sa silikonom a tamo kad se daje kontra:

Citat:Sreca te je to kod bassiranja lako "namestiti" i ima se vremena isplanirati!

Za smudja - davno bi ga i ja skrshio ...  :dontknow: