Kontra....

Autor maverick, Siječanj 17, 2013, 19:02:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

U zadnje vrijeme sto sam stariji  :icon_biggrin: udaram sve jače kontre...pola ribe sto ulovim valjda ubijem u kontri...plitka voda nema nekog izvlacenja iz velikih dubina...oli vam se to dogadja cesto....danas pricam s kolegom...kaze nikad nije ubio smudja u kontri ...mislim ne doslovno ubijem...izvadim ga ako skoro mrtav...ni da mrdne....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rajo

Uf , nisi vidio moje kontre  :not speak:
Ostala navika još iz doba pikera i fidera , ako kontra nije bila iz leđa niš od ribe pa tako i danas iako lovim jačim štapovima .

mamijo

... a ja malko manje iskusnim govorim da ja ako ne gledam njegovu kontru moram da chujem ... a ako smo u chamcu onda + u isto vreme davanja njegove kontra pored zvuka stapa kroz vazduh trebalo bi i da imam problem sa ravnotezom!  :be happy: Ako ne cujem kontru -> nije dobra kontra!

PS Kod nas se kaze da kontra mora da bude takva da ni jedan smudj ne sme biti ispod mere! Znaci i ako je manji od mere -> u kontri mora biti produzen na meru il jace! :)

PS2 Mene riba mora da zdrzi u ravnotezi kad lupam kontru - ako promasim ribu padam na lednja .. .par koraka unazad ... legnem na pramac ... zavisi sve od nulte tacke gde se nalazim u trenutku udara ....
:thumbsup:
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

tole

još dva-tri dana pa možda i uspijem otić probat lupit koju kontu ;D
kod voblera samo lagano zakucavanje; kod silikona... kao manijak... teško mi se bilo priviknut na lupanje ali nakon par gubitaka riba zbog ´kontrice´ moralo se pojačat malo.

twister011

Generalno udaram jake kontre, mada se cesto nalazim, valjda zbog "manevrisanja" baletskim pokretima, u poziciji kada je to nemoguce :confused2: Posledica su "cesta" otkacinjanja, posebno pri upotrebi debljih udica :fucyc:
Prateci problem su propratni zvucni efekti koje ispustam pri i posle kontre, kao i gestikulacije telom :icon_scratch: Hvala Bogu, niko me jos nije snimao pa je zezanje ograniceno samo na posadu camca :thumbsup:

Bilo je raznih komicnih situacija, ali mi je "kontrasku" karijeru obelezio trgican dogadjaj. Pri jednoj od uspesnijih kontri (po snazi) koja je trebalo da merasa produzi na kilasa, u camcu nije zavrsila riba, vec na moje zaprepascenje samo njegova kompletna donja vilica. Kao da sam jadac (pileca grudna kost) po sredini zakacio na udicu. Iako sam u zivotu sticajem nesrecnih okolnosti ubio dosta smudjeva, ovaj slucaj ne prestaje da me proganja :crybaby2: Na zalost nikada ne nosim foto aparat, te nisam mogao da ovekovecim ovaj incident  :sad10:

Brus

Kontriram odsečno ali ne previše jako. Stvar navike i korišćenja pribora na koji sam navikao. U ostalom 80% smuđa varkam na Moravi pa su udarci gotovo po pravilu tek na par metara od obale i 10-ak metara daleko tako da i ne mora neka jaka kontra. Mislim koliko se jako može zadati kontra štapom TB 0,8-8gr sa kojim trenutno varaličarim smuđa na nezapamćeno MALOJ Velikoj Moravi.

Lomnica_city

A kako ja kontriram Brusicu?  :icon_biggrin:

rj

jučer mi rame iskočilo u kontri na panj  :blob8:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

Rajo

Citat: rj  u Siječanj 18, 2013, 13:29:44
jučer mi rame iskočilo u kontri na panj  :blob8:
... pa zar tvoje kontre nisu iz zgloba  :dontknow:
mossi  :laughing7:

rj

ne zaebavam ...vjetar mi zakreto čamac ...štap sam držao jednom rukom a drugom prčko oko sidra ....štap skroz gore ...kvrc kratak rezonantan ...kontra iz kuka ...jig zapucan u panja a CD samo vrati izvrnutu ruku ...ništa lijevom rukom pali motor i ajmo  kući ...najgore je bilo sidro izvadit ...danas je bolje ali ništa od ribičije ...dobro i vreme je loše
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

Ne ljuti se RJ, Rajo. Mi smo  :occasion14:

Ja imam nekoliko tipova kontri, da ne kažem sva tri!  :toothy9:
1. Kontra da ispadnem iz čamca!
2. Kontrica..
3. i  :sleepy1: uff imao sam potez!

:occasion14:

Brus

Lomi kontrira toliko da mu puca predvez a ošamućeni smuđ isplivava na površinu  :violent1:

Lomnica_city

Hvala, hvala, autogrami posle...  :occasion14:
Nije se lako odviknuti od takve kontre, kakvu trazi pecanje na 10+ metara najcesce, pa onda predjes na jezerce gde pecas u 3m vode, i...

zrinkoos

ma vi ste siledjije,ja to sa 10% snage i svaki propucan kroz celo!!!! :walk: