Kontra....

Autor maverick, Siječanj 17, 2013, 19:02:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Juče. 16.30h zabacim gumu, ostavim štap, pakujem ... uzimam štap počinjem da motam, i BAAAAM ispadne mi štap iz ruke - za malo!
Kakav udarac za pamćenje! Bio sam sretan da sam uspeo da uhvatim štap.

Ehh tako ti je to kad ideš kući.   :wave:

Obično prvi i poslednj zabac budu za pamćenje.

:hi:

TopMix

Citat: kockar  u Lipanj 05, 2013, 08:41:07
Citat: maverick  u Siječanj 20, 2013, 09:33:10
a sto je s onim koji lupaju dvije kontre

Ovo nisam nikad radio, dok nisam par dobrih somova spusio,
kad uzmu neprimetno, u svalcenju sa dubljeg na plice,
od onda kad ciljno pecam soma, a prvom kontrom nisam zadovoljan,
odmah hvatam spulnu i pucam drugi put! Ipak krupniji som ima jeben stisak...:)

Kad ides sa pliceg na dublje, onda je svlacenje, a kad se ide sa dubljeg na plice, onda bi trebalo da bude navlacenje  :thumbsup:

mamijo

Citat: kockar  u Rujan 10, 2013, 11:03:18
Khm, khm, da se vratim na prvi post iz teme, nedavno smo imali vise svedoka, koji mogu da potvrde da Mamijo ima doslovce ubistvenu kontru.... :toothy4: :alas:

:icon_tongue:

Prosli weekend zamal sam pao u chamcu na ledja ...  udar smudja ... kontra kakva treba, napuni se shtap i deo sekunde posle riba spada .... ju majko kako poleteh nazad  :eek: Jedva se zadrzah na ivicu chamca .... Kolega crche od smeha  :rofl2: meni nije bas nesto veselo bilo ... izgubih finu ribu ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

kockar

Slaba kontra, nije sve u brzini, treba i mase....  :toothy12: :toothy9: :thefinger:
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

voja

Situacija...smudj pod camcem u jedva metar dubine,lovi se jigom i gumom,uzima alavo i energicno,adrenalin oradi svoje sledi odsecna i jaka kontra,riba izlece iz vode otrese glavom i papa...cetiri puta za redom copy paste
....kakva kontra tu treba :BangHead:
Udica kumho arberdir ostra i vrlo zilava

Lomnica_city

Tu treba krug kocnice unazad, a mozda i 2, pa udri kakvu hoces kontru... I ja sam jednom na jezeru tako lansirao smduja koji je uzeo na 2m od obale u pola metra dubine, polakilac pravac u sumu iza mene, i na kontri pokidao krupnom smudju predvez, otad kad sam tamo obavezno bar krug kocnice unazad, a za duboka i velika jezera krug napred...

rj

Citat: voja  u Siječanj 14, 2014, 00:23:00
Situacija...smudj pod camcem u jedva metar dubine,lovi se jigom i gumom,uzima alavo i energicno,adrenalin oradi svoje sledi odsecna i jaka kontra,riba izlece iz vode otrese glavom i papa...cetiri puta za redom copy paste
....kakva kontra tu treba :BangHead:
Udica kumho arberdir ostra i vrlo zilava

menjaj udicu ....  :takoje:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

DarioK

Na dobru kontru rijetko mi spada riba  a kad je kontra kilava događa se....EC 570h
probada bez problema......

kockar

Nije sve u samoj kontri, zavisi i kako uzme, dzabe i najbrza i najjaca kontra kar ugrize tako da je ubod nemoguc, (npr, zagrize jig glavu)
ili zabije zube u vobler i stisne kao sivonja...
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

rj

zato plastikaneri i vobleri nekih domačih proizvođača ( tvrda zaštita) dobro kače ...smuđ teško zabija zube u njih  :takoje:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Greys

Imao sam dana kad smuđ udari, ja lupim, ništa, izvadim van, zubi su taman do dijela udice, i tako par puta, zatim nakon tog, ostavim kontru sa zadrškom 2-3sekunde, i tek onda lupim kontru, naravno smuđ bude vani lijepo propucan. Udice su EC 570H

tole

zato ja rijetko fulam....imam reflekse kao stara kokoš :baba:

voja

Miro

Meni kontra baš nije problem.
Nisam ima udarac, ne sjećem se kada pa ono...  :icon_salut:

Naravno, kontriranje kamenja ne računam   :BangHead:

Lomnica_city

Kumho Aberdeen (a i Sickle) tesko da su zilave, jednom zakacim i malo se ispravi, vratim je, drugi put ce mozda moci da se vrati opet, ali obicno ce puci i nema sta da se vrati nazad!!
A i ostrina im je upitna, prvi kamen i cao-zdravo, pa i panj ih tupi ponekad, mnogo manje se tupe Matzuo, kome je bas zapelo da bude Sickle vrat (koji doduse meni najbolje i bode/drzi smudja), a kome nije meni se mnogo bolje pokazale EC 3052 ove sezone, svaka pohvala!