Dunavske tajne Djerdapa

Autor zivkovic.dm, Siječanj 17, 2013, 19:15:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

zivkovic.dm

Sada je dva puta manja i najnizi nivo koji ja pamtim u zadnjih 10godina.
Samo neka spira dno od mulja da se pojave mikrolokacije.
Zoran

voja

Greys,teren je da se naježiš,da ne poželiš kući da odeš...al čuvaj se vlajni i vlaške magije   :wonder:

twister011

Da, da, treba biti oprezan

Ruzno zvuci, ali bi nekako vise voleo da je malo "bolja" atmosfera dole :wonder:

maverick

Mislis po pitanju vlajni ili ribe  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dus

šta sa vlajnima ? ne kužim ?  :help:

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

twister011

Citat: maverick  u Travanj 08, 2013, 21:09:37
Mislis po pitanju vlajni ili ribe  :toothy12:
I jedno i drugo, a i trece :fucyc: Marijo, uverio si se koliko su mi bitni ljudi i atmosfera kao sastavni deo ribolova, i koliko lako, tj iz prve mogu da se primim na to.
E pa blago receno, za proteklih 20ak godina, koliko sam pecao dole, nisam uspeo da se prilagodim ni atmosferi, a ni mentalitetu koji dole vlada. I da, iako nije u redu, generalizujem, jer na zalost iskustvo mi je takvo (i mojih bliznjih).
Da nije tako, to bi danas bila jedna od najpopularnijih turistickih destinacija Evrope, a ne samo obicna "razglednica" :angryfire:

Svejedno, ovo je nesto sto meni smeta, ali nikako ili veoma malo utice na utiske koje gosti ponesu odande. Takodje, time ne treba ni kvariti temu. Djerdap je takav da svojom lepotom brise sve ruzne stvari koje ga okruzuju.
Samo prilazak kapiji klisure, tj Golubackoj tvrdjavi, u rane jutarnje casove, uz maglu koja se sliva sa planina ka reci, je dovoljno da covek zaboravi na sve probleme. Sve kasnije sto se desava, posebno ako se i dobar ribolov potrefi, samo doprinosi jos boljem utisku :icon_king:

Greys

Mi idemo na svega 3-4 dana, samo želim uživat u prirodi i ribolovu, ništa drugo

twister011

Ma naravno, i ja to isto radim, nego me nerviraju one koje srecem, makar do radnje sto odem.
Mnogo volim taj kraj i odlicno znam njegove potencijale i mogucnosti, te me jako boli sto to narod koji zivi dole, ne shvata.
Zive na zlatnom rudniku a ne znaju sta sa njim da rade :angry1:
Inace cujem da "ribari" ubise ribu sada po malom vodostaju i jakoj vodi :angryfire: . Na zalost ne mogu dole, a sad je pravi momenat da se ide. Mada iskreno, daleko je bolje kada se ovo desi u maju ili junu :thumbsup:

dus

A šta se sada tamo lovi ! štuka ?

dalidj

Malo slika sa terena   :thumbsup:   od Golubinja do Golupca.
Bio sam u tranzitu pa napravio par fotkica po ovom niskom vodostaju

Kej u Milanovcu

Tereni nizvodno od Golubinja

Tereni uzvodno od Milanovca

Tereni oko Dobre

Kada resite da dodjete, nadam se da cemo se videti dole da malo pecamo u upoznamo se.   :3some:

Ne brinite za crnu magiju i Vlajne, sve je pod kontrolom    :evil1:

zivkovic.dm

Sa Vlajnama lako cemo ali magija je opaka stvar. Moramo beli luka da jedemo malo vise.
Samo tada Vlajne nece da se druze. :love3:
Zoki

Greys

Kako je dobro ovo sad kad je mal vodostaj, aaaaaaaaa  :love7:

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no: