LEPTIR

Autor No, Studeni 13, 2018, 21:48:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

LEPTIR

Kao dijete što se u isto vrijeme čudi i divi, kad čuje praporce kako zvone, dok svatovi prolaze, tako i ja, sjedeći u čamcu, u trenu zastanem kad se štap povije, da bi nakon toga lupio kontru, i tog trena prešao u sasvim druge odaje.

To prelijevanje trenutaka, te promjene bez reda i rasporeda, ta magija nečega i ničega privlači me kao svijetlo leptira.

Fleš.

Izolirani tren.

Spoj, slijed dodira, inspiracija trenutka, kao priča, što oblikuje čarobnog lutka.

Sve predradnje koje obavljam, dok se spremam za ribolov, nalik su na predigru, a kad se štap povije i konac zategne, slijedi zatezanje i na kraju špricanje.

Šprica voda na sve strane, dok se riba predaje.

Vodi  me priča, tjera me močvara. Traži se razlog za svo to vrijeme  u čamcu.
Traži se objašnjenje, a ja ga nemam, kao što ga nema ni dijete što čuje praporce.

U toplini doma svoga, podižem čašu crnog vina, crnog kao noć, za svaku kap vode u toj rijeci, koju tako volim.
Ako do sad niste čuli da netko rijeci nazdravlja, sad znajte ja sam taj, i sasvim sam siguran da nisam sam.

Tamo u sjeni vrbe i topole, na mekoj prostirci od vode, proveo sam duge dane. Čekao sam zoru da osvane, čekao sam ljepotu, da se  poput zore razodijene.

Ta rijeka postala je dio mene.

Dodirivao sam joj bedra, dodirivao sam joj njedra, igrao sam se s njom poput vjetra.
Studen sam dijelio s njom, kao i vreli ljetni znoj.

Svaki dan na rijeci, s protokom vremena, pretvorio sam u raskošan cvijet bez imena.

Sve što je lijepo, tako kratko traje, a kako neće život kad je lijep, prođe kao tren.
Život koji je muka, proteže se unedogled.

Nisam čarobnjak i ne znam što me sve još čeka, ali me u trenutcima kad zastanem, kao večeras, tješe zalihe sjećanja na sve one svatove , na sve one mladence i praporce.

Kad pomislim šta mi ostaje, pomislim;

Iskoračat ću svoje korake, ispričat ću svoje priče prije nego me tama noći pokrije, ali se nadam da još ima dana, da još ima cvijetova  za  starog leptira.