Bucov- jel potcenjen!?

Autor SMT, Prosinac 12, 2018, 16:04:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Spomenusmo velike komade... Evo ga jedan letošnji sa Drine na glavinjaru, 7,3 kg i 90cm, zaista impozantna riba. Moj drug Željko ih ganja po Drini, malo glavinjare, malo japanski vobleri,poperi... Tamo nije toliko potcenjena riba, čak šta vise... Mi na Dunavu imamo veći izbor, pa možemo birati šta ćemo loviti...

Bakara

Evo od ove godine, sa jednog izlaska. Usidrio sam se malo nize nego sto je trebalo, malo ispred jedne prepreke u vodi, i da ne bih opet pravio buku vadio sidro i premestao se, krenem da zabacujem uzvodno. Ni to mu nije smetalo ;D

Uzeo koliko mi je trebalo, ostalih 6-7 vratio u vodu.
Bucov je sportska riba, i uvek mi prija kad idem na njega i kad radi:

ljuska

nekada sam ga išao ciljano loviti zadnjih godina kolateralna žrtva prekrasna sportska riba pogotovo kad se lovi na površinske varalice

Juzba

Imam na Savi, na određenom vodostaju mjesto, već godinama, na kojem se garantirano možeš napecati bolena, na pol rijeke, dubina 1-2 metra i brza voda. Kreće točno u minutu svako jutro i veče a komadi su od 1,5 - 5 kg, najviše sam ga dobio na rapalinog Twitchin Rapa 10 cm, nikada nijednog nisam ponio kući, rijetko kojeg i u čamac izvadim, obično ga otkačim u vodi, cug ne traje dugo, oko pola sata maksimalno ali sam znao dobiti po 15-ak krasnih komada, još bacam 30 ili 40 grama štapom i što tanja špaga, mala rolica i čista uživancija.
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

mamijo

Bucovi moji omiljeni ... obozavam da ih pecam - celo leto vise pecam njega nego sve drugo zajedno - jer u sushtini najbolje i radi od svega drugog zajedno ( nemam bassa blizu  :dontknow: ) ... pecam ga iskljucivo na voblere .... nista heavy metal, kugletine, dlake neke ili nedajboze glavunjare .. pih ... to za mene nije pecanje bucova. ( ne kazem da nece - nego ja NECU da ga pecam na to )  Vobleri od 3 do 12cm ... odlicna zanimacija kad provalis najvobler koji taj dan najbolje daje ... na neke dobijes 0-1 .. na neke mozda 2-3 .. a na neki daju 10+ komada ... e taj kad se nadje  - zurka pocinje!
A najnaj situacija - kad uzima zare - ludilo udaraca / promashaja / lanisiranja zare po 2-3m u vazduh, pad pa kadd padne u vodu ponovo udar ... i tako dok ne pogodi udicu - po 3-4 napada u jednom provlacenje ... vizuelno najlepse pecanje - od svih pecanja!   :hello2:
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

yopatami1

Riba budućnosti
Definitivno

Тапатока

mamijo

Samo nek nema "trzisnu vrednost" i "kulinarsku vrednost" .... i odlicno ...  :headbang:

dxdandy

Osobno bolena lovim na Dunavu jer mi je to najblize. Ljeti sam svaki vikend vec u 4h ujutro na vodi i do 8h i kuci...gustanje iskljucivo na poppere i zare  a stap je sakura trinis long range 233cm 5-21g fast akcije...stap vadi doslovno svaku ribu van a pruza takav gusta da je to cudo jedno...pogotovo kad opali neki krasan komad pa borba...jedina riba koju osobno cijenim jednako kao bolena i jos malo vise mozda je morska ribica zvana strijelka koja je jos X puta jaca od bolena u istoj velicini a peca se takodjer popperima i zarama...kuci ga nikad ne nosim ma kako velik bio...uvijek se nadam jos vecem zauzvrat.. :headbang:

DIDAPATAK

Citat: mamijo  u Prosinac 14, 2018, 15:26:20
Samo nek nema "trzisnu vrednost" i "kulinarsku vrednost" .... i odlicno ...  :headbang:

..onda je bolje da šutim  o receptima  :dontknow: :stripii:
.. :baba:

No

Danas stigla najnovija igračka za tog riječnog nasilnika

Ono što me veseli je samo jedna trokuka.

SMT

Aaa Mister No,

Srebrni metak je tu... Rekao bih da ćeš biti spreman za dvoboj kad te pozove :boxing:...

Čekamo i priču posle, ko je prvi potegao... :hello2:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bakara

I ja obično skidam srednju trokraku kad je ima, i ostavim samo ovu pozadi. Pecanje na površinske varalice je veoma dinamično, i jedinstveno.

zvona

Jako ljepo bucova možete lovit sa varalicom svoje izrade.. uzmete donji dio od antene od auta 50-70mm.. provučeš sajlicu sa trokukom..gore omča za kačenje..zalijete olovom i to je to..leti ko metak a bucov ne oprašta

mamijo

Citat: DIDAPATAK  u Prosinac 14, 2018, 17:54:55
Citat: mamijo  u Prosinac 14, 2018, 15:26:20

..onda je bolje da šutim  o receptima  :dontknow: :stripii:
.. :baba:

:toothy12: znam ih i ja .. pa cutim ...  :takoje: :stripii: :stripii: nekad davno sam se igrao sa tim... a sada C'n'R svakog bucova .. greota je ubijati ih

SMT

Nema potcenjivanja... Samurajski napad za njega...