Bucov- jel potcenjen!?

Autor SMT, Prosinac 12, 2018, 16:04:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Shimano ima po nazivu štap za bucova... Pretpostavljam samo da su pri izradi bili inspirirani ovom grabljivicom...

No

Ì :hi:  imaju oni štapove za koje su inspirirani s nama.
Mi smo u toj priči bucovi    :stripii:

SMT

:clap2: :clap2: :stripii:

I lepo nam :hi:...

P.S... Drugar mi priča na poslu, klinac mu krenuo na pecanje, inficirao se... Žali se kao “ uvek nešto fali, kako to”... Mislim ja, fali nama... :stripii: :stripii: :stripii:

majstor

:stripii: :stripii: Ja se uvjek šalim da imam u autu više pribora nego lokalni trgovac u dučanu.  :uf:
To znamo da nam uvjek fali, samo gdje....
Napisat će na štap što god samo da ga prodaju, a mi gomilamo.... :stripii: :stripii:
Činjenica je da je bolen, pogotovo veči, podcjenjena riba. Prvi šut ti skoro izbije štap iz ruku.  :hi:

No

Kupovina pribora je dio ribolova. Što dublje zaroniš to ti treba bolje više jače.
Koliko se duboko može roniti zavisi od kisika, čiju količinu opet određuje dubina đepa i količina žetona u njemu.

Otprilike    :baba:    :stripii:

SMT

Uvek kažem, ako se može- treba... Nema ništa lepse nego spojiti ulov na kvalitetan- pogodjen pribor... To je istinsko uživanje i dobra kombinacija...

Ako se ne može- ne treba patiti... Treba samo pecati(bilo čim)i opet uživati, biti na vodi...

Meni je svaki račun za struju, telefon, Itd preskup... Štapovi kada znam šta će mi pružiti i rezervoar goriva u dvotockasu sa kojim znam da ću “ ubiti” kvalitetnih 300 km(svašta videti) mi nikada nisu skupi...

Ali tu opet dolazimo do one floskule milion puta izrečene , ima nas raznih...

Nažalost živimo na prostorima gde je uspeh zadovoljiti osnovne životne potrebe... Malo ko uspe... Kada to nije namireno, priča o štapovima je besmislena...

Opet, na ribolovackom smo forumu, dozvoljeno nam je i mastati :hi:

majstor

Slažem se s tobom. Uvjek neki prioriteti, ali ako se može, prerasta u kolekcionarstvo. Manje se bavim varaličarenjem po zimi i sveo sam pribor na jedan štap i dvije role, manju i veču. Velik uspjeh.  :uf: :hello2:
I dalje kupujem gomilu nepotrebnih, meni potrebnih u tom trenu, stvari. Najvažnije je da smo u prirodi a ne u kafiću.  :hi: :stripii: :stripii:

maverick

Bilo kako se to zvalo, ako si covjek moze priustiti i ako ga veseli....ne treba se stezati...sličan sam kao SMT....neke stvari su mi preskupe i vecinom su to one koje me ne zanimaju  :stripii: a ono sto me zanima....Tunjo me naučio nešto....reče mi jednom, prestar sam da pitam za cijenu...i drzim se toga kad god mogu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

:ok: :takoje: U životu sam uspio gotovo sve dobiti ili kupiti što sam htio. Nije sretan ko puno ima nego onaj ko malo treba kaže pjesma, a to sam ja. Lep, mlad, pametan, zgodan, skroman.  :uf: :laughing7:  :baba: :clap2:

SMT

Slušaj,

Ima Tunjo toga, briljira... Ja sam zapamtio njegovu “ Za pamet je kasno, daj Bože zdravlja”... :clap2: :clap2: :hi:

maverick

Lako je tebi, ti si kilometrima daleko...mi smo s njim svaki dan...izgibismo  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Shimano je izbacio tu seriju Yasei ( ne znam kada)... Oni  kažu za nju, da je u pitanju pogodjeno cena- kvalitet... Tu se negde krecu oko 150€+-, čini mi se... Mislim da im je paleta ove serije Yasei preko 20 modela,  Aspius, Zander, Pike, Vertical, ovaj ,onaj... Nekog su tog novog modernog dizajna... Taj Aspius sam držao u radnji, deluje brz i oštar...  Teško je to na suvo pogoditi ali su mi tih par modela na suvo delovali jače, nego sto piše... Nisam siguran u ovo sto kažem... Obično Shimano “laže” u kontra smeru...

majstor

Ako je bolen potcjenjen, onda je štap za lov istog od 150 E precjenjen. Toliko bi dao samo kolekcionar štapova kojem samo taj nedostaje. Srednji stalež kojem pripada nas večina si ne može to priuštiti, čast izuzecima. To je moje mišljenje - ne mora biti toćno.

Ražmišljam o otvaranju novog naslova Šaran - jel potcjenjen? Pajdo proglasio NO-a i mene dezorjetiranim starcima samo zato što ulovimo šarana ponekad. Tu spadaju i Popaj, Dravski, Kawa i ostali.  :sha:  :takoje:
Prekidam hraniti ribe i prelazim na svinjogojstvo. Ulov je sigurniji a i intelektualno mi odgovara - narani svinje i ništa ne diraj.  :baba:  :hi:  :stripii: :stripii:

SMT

U ribolovu bucova uživaju mnogi... Na našim prostorima je to dosta manje popularno od drugih grabljivica ali verujem da se “ bucovdzije” tome i raduju, više ribe za njih :hi:!

Evo i neki drugi pristup i skuplji pribor za to... Posebna kategorija ribolovačkih fanatika

P.S... Po opredeljenju sam varaličar...  Da imam više vremena, bio bih sve, na sve moguće tehnike... Pecao bih i plastične flaše po Dunavu, samo da vuče...  Ima nešto do karaktera-temperamenta ali treba biti svestran u ribolovu, posle to zna pomoći i kod “ užih specijalizacija”...

majstor

Ma ne mislimo ozbiljno ni Pajdo, ni No, naravno ni ja. Samo se zekamo - nema ljutnje. Pajdo nekad kuka pa ga više zekamo. Nekad ulovi jedan, nekad drugi, ovo je sve šala. Vidiš da me tjeraju sa foruma a ja se nedam. Neki love smuđeve, neki bolena, neki šarana.

Naravno da je razlika u afinitetima i pristupu ribolovu. Da nismo različiti i da svi mislimo isto forum ne bi bio tako dobar. I danas neki love radi sporta, neki radi mesa, neki prodaju, neki poklone, neki puste ribu. Bit je da smo na vodi i čistom zraku, da se družimo, da ne visimo u kafiću ili pred ekranom.  :takoje: :hi: