Bucov- jel potcenjen!?

Autor SMT, Prosinac 12, 2018, 16:04:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Bakara koriste ga super u kombinaciji sa Kasmastrima...veže se 30-50 cm ispred varalice

ovak nekako to izgleda sam je na kraju varalica a strimer na predvezu

Bakara

Hvala Dravski! Moraću to da probam, brine me samo da li će se mrsiti, ali nema veze ako lovi :D

SMT

Imaš ovakvih stvarčica po radnjama...Manjih, providnih+ virblica + kuglica ispred /iza(graničnik), sam praviš sistem... Čak i ovu sa slike možeš da “ prekrojiš” uz malo truda, one silikonske navlake za plovak mogu pomoći...Staviš ovaj T nastavak tu gde je crvena strelica...
Osnovni najlon ide kroz ovaj T, a dole staviš mušicu u žljeb... Ne mora to biti dugačko... Možeš i više strimera da okačiš, kod jatnih bucova to zna biti onako iznenadjujuce... Najlepše je upecati ribu na neki “svoj” izum...

Bistro...

Bakara

Zanimljivo, daću mu šansu  :occasion14:

pajdo77

Ako već ne znaš pogledaj kako se veže t-knot i veži ga na nekih 70 cm od donje varalice,na njega strimer ili bijelu mušicu i opleti. Bolje se veže na monofil ili fluorokarbon pa stavi metar predveza od toga materijala. Sama dužina t knota od nekih 10-ak cm je dovoljna da ti ne petlja u predvez.

SMT

To je namenjeno za drugi vid ribolova ali pronjuskaj malo po radnjama, javiće ti se ideja kada vidiš na licu mesta... Uglavnom T nastavak u dobroj meri sprečava mrsenje...

Bucova na strimer ćeš upecati 1/1, bez obzira na sistem...

Malo van teme bucova...

Ako ti je do igre, probaj strimer iznad dziga vezati, pa nekoga smudja tako prevariti, veći je izazov... A može se...

Bakara

Hvala momci, dobre ideje! Vidimo se u "Galerija Bucov 2019"  :toothy12:

dravski pecaros

kopo sam da nađem i video o tome i evo ga ...  :occasion14:

Bakara

Hunter

Zbog bucova sam i poceo s mušičarenjem , luda igranka , pastrve su gola kita za njih . najatraktivniji ribolovi u životu su mi bili doma na plitkim pješčanim sprudovima , a bio sam posvuda i peco svašta .

SMT

retfala

SMT

Opa, pratim te...

Jedan danasnji borac...

U dubini preko 10 metara, “ pojeo” je Vidinu glavinjaru od 50g namenjenu somu... Samo je uzeo i poneo, ponadao sam se kakvom somčetu ali nisam bio razočaran... Pribor nije bio prilagodjen njemu( nije imao šanse) ali jak protok  i otpor vode+ njegova borbenost= užitak...

Pravi dugonja sa dna...

Bakara

Da se pohvalim, pre neko jutro pokusavao sa povrsinskom, pa sa Draskovim glavinjarama, i onda sam stavio strimer onako kao sto ste savetovali, i u kombinaciji sa Draskovom glavinjaricom od 11g, na drugi prolaz je udario ;D

:occasion14:

mossi

Sve ok sistem lovan, al mi se čini da nije bucov.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk