Školica ribolova smuđa!

Autor Kugla, Siječanj 18, 2013, 15:41:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TopMix

Imao sam jednu poziciju bas sa isturenom granom, odnosno granom koja se pruza od stabla na dnu pa se penje 5-6m na gore. Tu u nekom srednjem sloju sam redovno dobijao smudja, uglavnom pri odredjenom vodostaju. To je ono kad ima neka prepreka u srednjem sloju, a kad je nema, onda bi smudj mogao biti bilo gde, a ti sad budi pametan...

maverick

Imam i jedan dio u lova u nekom prvom propadanju ali kazem sad ciljano ne lovim u tom srednjem sloju...definitivno je nekad povisen iznad dna, i tad znam raditi i skokove od metra ali ni to nije striktno bas srednji sloj...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Bas kod Mikija (TopMixa) sam imao jednu odlicnu i jednu cudovisnu ribu (obe izgubljene), koje su udarile u krosnjama na 5-6m, gde je dubina bila oko 13m :icon_scratch:

tole

a ja srednjim slojem smatram 2 metra ispod površine i 2 metra iznad dna, znači, više - manje  sve što ne mogu dohvatit plitkoronećim voblerima ili ono što je izvan nekog normalnog jiganja....imao sam slučaj da sam probao voblerima gore, jigom po dnu i na kraju dobivao smuđa na nekih 3 -4 metra od dna i to samo u propadanju kada sam uspio malo održat ler na toj dubini...ukupna je dubina bila između 8 i 10m....bez prepreka, pješčano dno, smuđ ni na nebu ni na zemlji....po meni je to neki srednji sloj.... :icon_scratch:

...kao što poglavica kaže u prvom propadanju :icon_thumright:

kockar

Citat: twister011  u Rujan 08, 2013, 09:53:16

Vecina njih koji su stalno na vodi ce pecati na istim mestima i na iste mamce sta god da se oko njih desava. Hvala Bogu na tome :icon_thumright:
:

Samo nek tako i ostane!!! ;)
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

twister011

Jel znas kada se to najbolje vidi :icon_rabbit:  Kad malo za'ladi, kada voda krene, tj kad se zavrsi sezona vertikale :whip2: A tek kada se nabije u krs :headbang:
Broj camaca opadne za 90%, samo zato sto dodje do pitanja "gde i sta dalje?" :icon_thumright: Mislim da im nema veceg soka od saznanja da svemoguci keder odjednom vise ne daje rezultate :blob10:
Gledam pre neki dan dvojicu, dobili smudja na vertikalni, od oko 3-4kg. Skacu i vriste 15min, slikaju se, snimaju. E sad, da je samo radost u pitanju, vec je ceo hepening namenjen ostalima u okolini. Te "koji smo carevi", te "drugo spustanje a vidi sta hvatamo", pa "samo neka gledaju i puknu od muke"..... Prosto nisam verovao sta vertikala moze da uradi od ljudi. Kakva tek njima iznenadjenja slede :toothy12:

Stepa

Na zadnjem pecanju sam svu ribu dobivao na male glave i sto je zanimljivo na el pi 10cm
Probao sam ispocetka po dnu svim raspolozivim sredstvima i mamcima nula bodova,kad sam poceo sa malim glavama dobijem stukicu  :icon_thumleft: meni je to bio signal gdje da pocmem trazit grabezljivice i u konacnici se pokazao kao pun pogodak :icon_salut:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

twister011

Citat: tole  u Rujan 23, 2013, 20:53:36
a ja srednjim slojem smatram 2 metra ispod površine i 2 metra iznad dna, znači, više - manje  sve što ne mogu dohvatit plitkoronećim voblerima ili ono što je izvan nekog normalnog jiganja....

Srednji sloj na 5-6m, a od nekih 12-13, sam dobio tako sto sam se po skoro stajacoj vodi, izvlacio iz stabala koja kao da bukvalno rastu sa dna.
Taj rezultat se dobija i kada se prebacuje neka nezakaciva klada teskom glavom, u jakoj struji. Konac svaki put struze preko debele, glatke grane, a celo jato udara tacno iza nje, bez obzira sto je dubina 10ak m a grana na 3-4m dubine.
Uostalom, taj rad u srednjem sloju sam i najcse dozivljavao u krsu. Na cistini mozda samo slucajno i iskreno ne vidim razloga zasto bi se to desavalo. Mislim na otvorenu vodu, a ne na priobalni pojas.

maverick

Da ali u svakom slucaju nitko da spomene pracenje varalice ili odozgo prema sredini ili obrnuto i u odredjenom momentu je uzme i mi kazemo srednji sloj, ja sam ipak skloniji vjerovati prici o pracenju nego njegovom boravku u srednjem sloju bez ikakve prepreke...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Izvini, ali kod ovoga preko grane sigurno nije rec o pracenju. Ako skines 20ak komada (Profi012+ja) sa istog mesta, i svi udare na istoj udaljenosti (u1cm) od grane, a na vise metara od dna, tu nema ni teoretske sanse za pracenje. To isto vazi i za guste krosnje, kao slucaj na Tisi. Tesko da se krupna riba provlaci kroz krosnju u vis.
To sto ti pises sam cesto dozivljavao, ali to se lako prepozna :walk:

maverick

Pa lijepo ti na kraju piše BEZ PREPREKE kao sto ti gore i piše kad je prepreka  :toothy12: opet si se zaljubio izgleda  :toothy12:

twister011

U pravu si :BangHead: Mada kad je povrsno citanje vec tema...
Ovo je napisano
Citat: maverick  u Rujan 24, 2013, 18:08:22
ja sam ipak skloniji vjerovati prici o pracenju nego njegovom boravku u srednjem sloju bez ikakve prepreke...
odmah posle ovoga
Citat: twister011  u Rujan 24, 2013, 13:49:16
Uostalom, taj rad u srednjem sloju sam i najcse dozivljavao u krsu. Na cistini mozda samo slucajno i iskreno ne vidim razloga zasto bi se to desavalo. Mislim na otvorenu vodu, a ne na priobalni pojas.

:pottytrain2: :whip2: :blob10:

maverick

Stepa

Kad trazim smudja u granama pokusavam ga isptovocirat na nacin da bacim malu glavu ispred krosnje pustim da voda unese i lagano cimam,mjenjam gramazu dok ne zaginem ili kresnem ribu :icon_scratch:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

twister011

Nekada bas idem na dosta teze, da bih mogao u svaki ugao da ih ubacim.
Jbga, prodjem svaki ugao ali mnogo promasaja. Mnogo zuba ostane u njima :confused2: