Suzuki

Autor SMT, Siječanj 02, 2019, 21:51:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Mene su ovi motori jako bili zainteresovali prošle godine... Malo je falilo da ga kupim... Malo se cena isprečila, malo neki problem oko ručke...

Pre ih nisam puno vidjao, sada ih  ipak ima  više... Deluju manji, lakši...

Kažu u Suzukiju da su lideri u inovacijama, da su stigli do kraja puta možda... Kažu da im nijedan četvorotaktni motor nije ravan... Da su najbolji motori na tržištu( mora da postoji razlog za takvu izjavu osim marketinga???)...

Čuo sam i od nekih ljudi dobro o njima, neki serviseri ih jako hvale...

Jako malo ima textova o njima, malo iskustava(bar kod nas)...

Evo kako iz njihovog ugla to sve izgleda...

http://atv-nautica.com/home/brandNautica/suzukimarine

yopatami1

Piše li negde (sitnim slovima)
Da su lider i u popravci inovacija?

Послато са SM-A320FL уз помоћ Тапатока

SMT

Pitaš mene ili znaš nešto o kvarovima na istim? Ja ne znam...Ne bi bilo loše da podeliš to sa nama...

maverick

Kod nas su zastupljeni u poprilicnoj kolicini pogotovo na moru. Ostace poznati kao prvi koji su uveli direktno ubrizgavanje..s tim inovacijama prezivili su i djecije bolesti...i danas imaju modela koji su najbolji u klasi i koji su najgori. Jedan od teskih promasaja im je i model od 140 ks koji je definitvno jedna od vecih mrlja...Nisu se nesto proslavili ni s malim od 6 ks gdje je osjtljivost na cistocu goriva prevelika. Opcenito to direktno ubrizgavanje ce smanjiti vijek trajanja motora puno vise nego sto ce povecati ekonomicnost u smislu potrosnje i ekologije..
Danas u globalu kad pogledas nase malo trziste..ni e tec se nije proslavio s tim...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Nisam siguran, čini mi se da su skuplji i od Honde i od yamahe... Možda grešim...

Suzuki 50hp

yopatami1

Ma jok

Da se kvare kvare se (znam za manje)

Послато са SM-A320FL уз помоћ Тапатока

SMT

Korisni podatci, u svakom slučaju... Od trgovaca to nećemo čuti, sigurno...

Znam šta je marketing ali mene je njihov smeo nastup zainteresovao... Prilično samouvereno...

Čak i znam čoveka koji ima 140 ks :uf:...

pajdo77

Punca petica takodjer nesta zahebavala,brdo priključaka za gorivo mjenjao,jednom nece upalit a mi curimo izmedju dva slepa.jedva nas ja dovukao u obalu da ne nahebemo. Kad ga je upalio i dovukli se kuci odma cetvorku nazad na camac a suzuki na trziste,gotovo nov.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

maverick

Ne bih htio reci da su losiji...samo da su osjetljiviji...a danas se kvare svi...naravno neki s manjim a neki s vecim postotkom...Ali nama te mašine kako se god zvale moraju biti pouzdane...na moru je to jos izrazenije i tamo dolazi do izrazaja pouzdanost.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Taj njihov lean burn

maverick

Oni su tome samo dali ime...svi motori koji se upravljaju elektronskim modulom u principu funkcioniraju da dotoku zraka do idealne explozivne smjese dodaju gorivo...recimo da yamahe na taj nacun...mada nesto grublji imaju i motore s blokadom...40/60....40/70.....30/40.. i skidanjem mehanicke blokade na usisu motor dobije vise zraka...tad elektronika doda vise goriva da bi dobili explozivnu smjesu a mi dobijemo 10..20...konjskih snaga vise...slican princip je i kod čipiranja automobilskih motora power boastom...gdje snaga ide iz potrosnje goriva...Dok je bolja opcija kod dizelskih s turbinom kad se pomjeraju parametri turbine...
Danas vec imamo male power boastove za vanbrodske motore pa se moze chipirati bez neke velike muke...Tako da learn burn je neki normalan dio toga samo uz neke njihove patente i mozda nesto finije i preciznije mjesanje smjese...

milan b

evo da se priključim temi .poslije vise od dve godine korištenja suzukija nemam apsolutno nikakvih primjedbi na motor .pali besprijekorno ,radi kao sat izuzetno tih čak bi rekao da je na leru i malim okretajima možda i najtisi ,u većim okretajima malo bučniji čak me podsjeća i na cvajtaka ,izuzetan odaziv na gas .potrošnju sam mjerio svakako pa me bilo malo i blam o tom se izjasnjavat da se nemoram pravdat ali smješna  dvojica kolega auzela iste kad su probali ovaj moj motor eto toliko imam ga pa sam mislio da je ok da to podijelim sa ostalima  :bye: :ok:

maverick

Znamo da ga imas ali neka si se ti pohvalio  :stripii:

Rap

Citat: maverick  u Siječanj 02, 2019, 22:34:38
..Ali nama te mašine kako se god zvale moraju biti pouzdane...na moru je to jos izrazenije i tamo dolazi do izrazaja pouzdanost.

Kupnja se uvelike prilagođava servisnoj mreži

maverick

Da, prije smo čitali postove po morskim forumima...pa oni su onda birali marku motora ovisno o najblizem i boljem servisu...Mi tu kod nas danas imamo samo Brstila...Ikica radi dosta slabo...ostali su neiskusni...tako da ono sto on servisira to se i vozi...Ispricacu jednu pricu s tohatsuom od neki dan...Pecanje...tošo počeo raditi kao da je čekić nekom ostao u nutra...nece izglisirati...raspada se ziv...Nazovem Tomu...lega imam problem s motorom...sta se dogadja...kakvi su siptomi..pogledaj ovo pogledaj novo...Ok...odi sutra i kupi svjecicu i promjeni...Odem investiram 40 kn...i rijesen problem da mogu ici pecati...Znaci bitno mi je da se javi kad mi treba , da mi pomogne...