Dobitna veličina silikonca

Autor feco, Siječanj 22, 2019, 01:05:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

feco

Dekore smo manje-više utvrdili.....a koje veličine silikonca najviše koristite ? Posebno me zanima kako prolaze oni koji bacaju 14 cm ili veće.   :hi:
BRZO I BEZ VEZE

maverick

Uvijek se na ovu temu sjetim Kockarevih postova...lovi covjek na gume preko 12 cm redovito....i čudi se kako mi uopće ulovimo na manje...nisam taj tip...od od 8 do 12 je neki raspon velicina...potegnem cesto i za vecim ali nije pravilo...vecinom lovim na 10-11...Zasto...tako se pokazalo valjda kroz vrijeme...više idem na izmjenu vibracije nego samu veličinu gume...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

mossi

Manje više većina nas peca na šedove od 7-12cm.
ShadTwistere od 13-17cm.

Retko ko izlazi iz tih okvira, ali vidjao sam momke koji ubijaju na shedove od 5-7cm. I to lepe primerke.
Nekad i ja odem na Orku manju od 7 i bude prijatnih iznenadjena, ali nikad mi to nije početna veličina.
A to je upravo ono što su govorili Maverick i SMT, svaki dan je drugačiji i treba se osloboditi predrasuda.

Inače ne jednom smo pronalazili u smudju od 3-4kg, smudja u veličini 20-25cm!  :eek:

rj

gotovo nikad ispod 10 cm ....najčešće 12 cm ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Sjecas se nasih prvih odlazaka na Dunav....zakacimo komad spage a na njemu zuta orka 8 cm i glave 60 plus grama....tad mi se to cinilo kao SF da to baca u onoliku vodu da uhvati ribu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: maverick  u Siječanj 22, 2019, 10:28:56
Sjecas se nasih prvih odlazaka na Dunav....zakacimo komad spage a na njemu zuta orka 8 cm i glave 60 plus grama....tad mi se to cinilo kao SF da to baca u onoliku vodu da uhvati ribu  :stripii:

ni danas ne vjerujem u tu kombinaciju ...ne kažem da se nemože ulovit al imam neki loš predosječaj  :icon_scratch:

maverick

Sjecas se kad je jedan poznati ribolovac rekao da se jos na to stavi "ljepilo" (trokuka) a mi u čudu gledali  :stripii:

rj

Citat: maverick  u Siječanj 22, 2019, 10:36:06
Sjecas se kad je jedan poznati ribolovac rekao da se jos na to stavi "ljepilo" (trokuka) a mi u čudu gledali  :stripii:

ta kombinacija je ok za haklanje ...ovdi tipkamo o legalnom ribolovu

baka

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

SMT

Citat: mossi  u Siječanj 22, 2019, 10:03:28
Manje više većina nas peca na šedove od 7-12cm.
ShadTwistere od 13-17cm.

Retko ko izlazi iz tih okvira, ali vidjao sam momke koji ubijaju na shedove od 5-7cm. I to lepe primerke.
Nekad i ja odem na Orku manju od 7 i bude prijatnih iznenadjena, ali nikad mi to nije početna veličina.
A to je upravo ono što su govorili Maverick i SMT, svaki dan je drugačiji i treba se osloboditi predrasuda.

Inače ne jednom smo pronalazili u smudju od 3-4kg, smudja u veličini 20-25cm!  :eek:

Kad se oslobodis predrasuda, počne novi ribolovni život...

Mnogo godina sam pecao sa obale, bas mnogo... Mnogo godina isti teren, “dva koraka levo dva koraka desno” putanja, uvek iste gume/veličine, isti vobleri...” Doktorirao” sam to, panj, protok, vodostaj kad koji za tih nekoliko metara terena,lovio dosta... Ubedio sam sebe da nijedan teren, nijedna varalica nije kao taj/ta...

Došlo je do zamora materijala od uvek istoga... Ne tvrdim da sam grešio, lovilo se ali danas to ne mogu da zamislim, na to mesto gotovo ni ne stanem... Ne merim ulove da bih mogao uporediti kada sam više lovio(verovatno tada zbog 300 izlazaka godišnje)...Danas to ide na iskustvo/šmek/osecaj,” staru slavu”...Ali meni nema veće sreće kada ulovim na nešto sto nisam koristio, na neku iskustvenu preporuku, neki svoj osecaj, tako i gumama pristupam... Ribolov na varalice može biti jako uzbudljiv, od nas zavisi...

rj

Citat: baka  u Siječanj 22, 2019, 10:50:14
RJ, daj pogledaj malo poštu.

mola pošta je ok ...ko zna kome si poslo pp  :stripii:

SMT

Momci,

Kruška je čista sigurno...