Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Definitivno odlični štapovi

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

SMT

Nisam uspeo doći do MH modela... Ali jesam do M 802... dužine 244cm i gramaze 7-28... Šta će to meni, pojma nemam! Možda i zatreba... :hi:

Danas stigao do mene, pa sam odmah iskoristio situaciju da izletim s njim na vodu... Uplqsila me ta oznaka M ali izgleda ta serija Aspro, meni lezi...

Sve sa slike baca, vodi, kako god :hi: Za gume tek ne vidim neki problem...Na njemu shimano 4-tvorka, po meni to nije veliko za štap... Za Dunav, svakako nije..

Danas "teretana" za ovaj štap... Test

Radio sam ceo dan sa glavinjarama do 20g i to skroz dobro odradjuje! Na moje iznenadjenje, mislio sam da je slabiji... Dizgovanje glavinjarom i ravnomerno povlacenje... Nema tu ne znam kakvog povijanja vrha, bar u ovim uslovima na vodi...

Štap, obrada, itd, to je sve rečeno već i o Aspru i o GL generalno... Lovio sam neke ribe danas, nisu krupne ali pristojno borbene.. Osetljivost naravno vrhunska, To savijanje na ribi i praćenje, to je zaista prava uzivancija...Snage tu u blanku ima koliko hoćeš... Ja ne bih više ništa od jednog stapa trazio!

Nemam grip, pa i rdjava klesta sluze!

Naravno, štap nije uzet za ove ribe ali sad je tako... Nadam se da ćemo ga uskoro overiti i sa nečim, čemu će biti i namenjen... štapić  je elegantan i oštar, za do 20-tak grama i voblere... Ili ću ga ja tako probati...

Meni to sedne odmah... Probam ja i drugo, sve je to isto dobro, samo me ne radi.. Ne unesem se dovoljno, ne posvetim se...

navika je čudo :hi: !

Nadam se da će i kakvo prolećno somče zalutati, pa da vidimo šta štapić sve može...

Mornar Popaj

Bravo, i ja sam danas vtlao svojim 822H
Na Dunavu je stvarno prekrasno, voda preko 16c, od soma ni traga ni glasa, ali krupni bucovi vesele.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

tutnja

Citat: SMT  u Travanj 12, 2024, 20:13:45 Nisam uspeo doći do MH modela... Ali jesam do M 802... dužine 244cm i gramaze 7-28... Šta će to meni, pojma nemam! Možda i zatreba... :hi:

Danas stigao do mene, pa sam odmah iskoristio situaciju da izletim s njim na vodu... Uplqsila me ta oznaka M ali izgleda ta serija Aspro, meni lezi..

Da ja to rezerviram unaprijed ako može

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

SMT

Tesko :stripii: ...

Selo mi odmah... Ja mislim da sam bliži da na dva Aspra, dodam i treci... HH, naravno... Ako se pojavi...

Nešto mi odgovara ta Aspro linija... Ne znam tačno zašto....

P.s zajebo sam se sto nisam pokupovao one tvoje...jako se teško sad dolazi do njih, nema ih... Ovaj Litvanac nema više!

tutnja

Mogu ja sačekati
Ne znam hoće li mi uopće trebati, ali eto.. nek' imam.. životinja je to od štapića.

SMT

Uverio sam se da je prejak...

Imao sam ribu 10-12 kg, uhvacenu za rep, nesportski a nije tolstolobik... Nenamerno, naravno... Štap je to završio, bez problema...  Izmorio je ribu opasno... 10 min, nije bilo jednog problema... Kontrola situacije sa štapom u bas brzoj vodi...Svaki pokusaj bega je bio uzaludan. Kao da je na gumi koja pusta do jedne tacke i  posle stop, ni makac! Morala je na površinu, predaja ! A i riba mene propisno izmorila... Divota od ribe i prizora, podivljala raketa :hi: ! Ne možeš je rukama podići...
Neće biti fotografije ulova, bilo je svedoka :hi: ! riba pliva i dalje neostecena i malo istraumirana , uz moje izvinjenje ka njoj sto sam izazvao prekrsaj i poremetio je... Dešava se, pipnuo lisac  varalicu iz znatiželje...

M 802, preozbiljan štapić... nije mogao biti bolji test, nikako...  Prezadovoljqn sam odabirom, obično promasim...Tu je 792 H za dzig...

A HH Super Vivo je lepši, kvalitetniji, bolji ili kako god... I kao takvog ga možda zamenim za Aspro HH... Meni je to kod GL kao neka radna linija... nisu našminkani i imaju sve sto treba... Do sada sam težio ka Vivo serijama koje su namenjene dzigu, meni lično Aspro bolje seo... ili trenutno umisljam, ne znam! Taj Šabalin, Nindža, Brus Lee ili Pitersnon kako se zove, je nešto dobro skuvao... Meni ostaje lakši deo, samo da koristim :hi:

tutnja

Ozbiljno preozbiljan..
Teren ispod brane, kuhanje i brza voda, teren za "poželjeti"..

Abu Toby kašika 20g i 5-6 minuta žešćeg forsiranja bez da je trepnuo..

Ovakve su dječja igra, "lomi kičmu" u par zaleta..

Harley

Jučer naručio novi Aspro GAPC-792H, trebao bi doći sljedeći tjedan, i mislim da sam što se tiče stapova miran godinu dana , uz stari Aspro i Vivo prototype to je to.
Living your dreams, do not dream the life

Harley

Jučer stiglo, brzi su. Idući tjedan ga kompletiram sa Twin powerom, što se tiče štapova ovu godinu sam miran

SMT

Casting?

Imaju li redovne? I ko?

Harley

Da. Trazio po netu, nasao prodaje covjek novoga u CH, nije koristio, kaze prejak mu je, platio mu PayPalom, on odmah poslao DHL-om isti dan.

Harley

Da li je netko probao ovaj stap , Graphiteleader Severo Prototype GSPS-822H ?

pajdo77

Žulja te? Nema 20 dana kako si rekao da si sa štapovima miran za ovu godinu :stripii:

SMT

Čudna je to priča sa tim stapovima, kome sednu... Iskreno, ja ne vidim sta tu moze da ne sedne(osim cene) ali dozvolite da grešim... Trenuto dzigujem glavinjarama od 15 do 25 gi sa GL oznake M i bodem sve što mrdne usima na metar! H mi je prejak za to! A naslusao sam se prica kako oznake H ili HH ne mogu da ponesu 25-30g.. Svi su u nekom protoku brzine 100 km/h i dubinama od 400 metara... Jbt, gde ja pecam smudja, gresim... Čas iz sidrenja i postavljanja čamca, resava mnogo stvari u ribolovu, ko me razume-shvatiće :hi: ...Izgleda ja nemam pojma o tim nosivostima, moguce!

Elem, faze su sledece:

Prva je, da kazes "nista posebno, sta tu toliko kosta" itd

Druga je, da se naviknes na njih, i konstatujes da je to top!  probas i nesto drugo... Jednostavno to nije to.. Ali do tebe je, trazis u stapovima koji imaju neku svoju osobenost Graphitleadere... Meni prave razliku u odnosu na sve sto sam imao...

Treca je, pecaj s njima i uzivaj... Ne hemijaj dalje...

A verovatno je to stvar navike... Vlasnik Shimano Catane isto to kaze za svoj stap...

Ja planiram probati Ares Evox, verovatno greska u najavi... Kazu Rusi, da je bolji od GL, ja im nesto ne verujem!