Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Proizvodnja izgleda stala, kako i rekosmo... Bice boljih i naprednijih :hi: . Meni nekako i dalje odgovaraju, u moru drugih ponuda!

I tako... Sasvim slucajno i nenadano dodjoh do jednog, ja bih se usudio reci dobrog modela...

Vivo Nvovo Prototype GNVPS 802H. U duzini 240 cm i gramazi 14-50, ja bih rekao pravoj. Akcije fast,naginje na dzig model, nije uopste švickav... Ide masina velicina 4000 i posle nekog vremena utisci sa vode... Da teme ne umre bas skroz....

Sa nekim primercima cemo se rastati, da stap dobije adekvatnu minutazu... Dobra je to roba skroz...

SMT

Zadnji Aspro sto je ostao kod mene... Pa dok ne ode, dužan sam mu "omaž" ili osvrt na ono sto je odradio... nemam talenat da u radnji odmah napravim kvalitetnu disertaciju na temu stapa, treba mi vremena i prakse. A i to je obicno, upitno :hi:

Aspro 802 M , duzine 7-28g na cini mi se 244 cm...

Kupih ga iz dosade i eto postade mi u zadnjih godinu dana omiljeni... Ta gramaza, nije nesto sto je meni neophodno, gore bi za moj ukus mogao biti  i brzi... i da sad ne nabrajam dalje, to su bile neke "mane"... Vrlo brzo sam se uverio u suprotno... nije to slab stap, on je prejak :hi: !

Kako ne bacam dzig zadnjih godinu dana nesto previse, pogotovo leti ja sam sa njim nosio terete od 10-15-20g(glavinjarice)... Da kazemo i dzig ponekad u slicnim gramqzama...Ta radnja se odvijala bez ikakvih problema u bilo kojem protoku vode, "sve sa iz čamca".

Sto se tice riba, to je posebna prica... Da kazemo da je pecao neke ribe od 2 do 5 kg redovno, uglavnom bucovske i dosta smudjevskih... Bilo je i nesto kapitalnijih riba na njega od 10kg,13kg i 20+ kg... on se savije do odredjene tacke na ribi od 1 kg ili od 100kg i tu "upali" nesto, neku turbinu i stane... i smara, smara, ribu, davi i guši je... I taj stap postade nekako letnji ... U toj gramazi, sa strunom 1 pe i mogucnostima da som naleti... Kako to!? Ili pojma nemam ili je prosto!? Ima snagu...Stap je nekog konusnog izgleda, sto se meni isto ne dopada previse ali u praksi to je takva kontrola nad bilo kojom ribom( uz adekvatan dril) da je to blizu neceg odlican 5 ili bas tako... Dole je bas jak. meni vise od tog stapa nije trebalo, toliko mi je poverenja ulio da je to strasno... I kad se ta "ljubav desi na pravoj adresi", izgleda to bude to...

Spadanja riba, ne probijanje istih, ja ne znam da se to desilo... Štapic hefta vrhunski... a ubedljivo mi je najsporiji stap koji imam... Ili se to meni čini... Kako to!? Isto pojma nemam...
Zimi ga nisam koritio za dzig jer imam kao neke "ubice riba"... ali sad gledano iz ove perspektive, verovatno sam se za....o... trebao sam...

Ergonomija stapa je kao i kod nekih jacih modela Aspra... meni po shimanu 2500-3000 masinice bile male... 4- tvorka mu mera...

To je sad vec star model, nema ih... Ali ukoliko neko natrci na njih, topla preporuka...

Moj prvi utisak za ovaj stap je ogromna snaga... Imao sam i mnoge druge GL u oznakama MH( jače) koji po snazi ne mogu da se uporede sa ovim Asprom... Stari Tiro i da ne nabrajam, verovatno su koncepcijski drugacije napravljeni...

Pokusavam doci do GL Severo, u nekoj slicnoj gramazi... A realno mi uopste nije potreban pored ovoga...
To sve vise govori o meni, nego o stapovima...

Ovaj pomenuti Aspro iz teme, bombona od stapa... Ako se ja pitam.... Ili ispravnije rečeno, meni seo...

tutnja

Ako se ja pitam, isto.. i više od bombone.
Po meni uz onaj 792h najpogođeniji, apsolutno za sve. Ovdje govorim subjektivno, za moj stil i pristup ribolovu. Definitivno prejaki oba u svojoj klasi, ovaj "mali" čak i jači od svih predviđanja.

E sad, ja kao ja.. taman da mi je jedan konstrukcijski takav ali recimo 10-35 otprilike i potpisao bih ga do mirovine.

@SMT, ako ga odlučiš otuđiti,  javi prvo meni.. Nije da mi treba, ali dok ne smisle nešto bolje za mene, volio bih ga opet pustiti u pogon ponekad.

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

baka

Citat: SMT  u Travanj 15, 2025, 08:06:27 Zadnji Aspro sto je ostao kod mene... Pa dok ne ode, dužan sam mu "omaž" ili osvrt na ono sto je odradio... nemam talenat da u radnji odmah napravim kvalitetnu disertaciju na temu stapa, treba mi vremena i prakse. A i to je obicno, upitno :hi:

Aspro 802 M , duzine 7-28g na cini mi se 244 cm...

Kupih ga iz dosade i eto postade mi u zadnjih godinu dana omiljeni... Ta gramaza, nije nesto sto je meni neophodno, gore bi za moj ukus mogao biti  i brzi... i da sad ne nabrajam dalje, to su bile neke "mane"... Vrlo brzo sam se uverio u suprotno... nije to slab stap, on je prejak :hi: !

Kako ne bacam dzig zadnjih godinu dana nesto previse, pogotovo leti ja sam sa njim nosio terete od 10-15-20g(glavinjarice)... Da kazemo i dzig ponekad u slicnim gramqzama...Ta radnja se odvijala bez ikakvih problema u bilo kojem protoku vode, "sve sa iz čamca".

Sto se tice riba, to je posebna prica... Da kazemo da je pecao neke ribe od 2 do 5 kg redovno, uglavnom bucovske i dosta smudjevskih... Bilo je i nesto kapitalnijih riba na njega od 10kg,13kg i 20+ kg... on se savije do odredjene tacke na ribi od 1 kg ili od 100kg i tu "upali" nesto i stane... i smara, smara, ribu, davi i guši je... I taj stap postade nekako letnji ... U toj gramazi, sa strunom 1 pe i mogucnostima da som naleti... Kako to!? Ili pojma nemam ili je prosto!? Ima snagu...Stap je nekog konusnog izgleda, sto se meni isto ne dopada previse ali u praksi to je takva kontrola nad bilo kojom ribom( uz adekvatan dril) da je to blizu neceg odlican 5 ili bas tako... Dole je bas jak. meni vise od tog stapa nije trebalo, toliko mi je poverenja ulio da je to strasnoy... I kad se ta "ljubav desi na pravoj adresi", izgleda to bude to...

Spadanja riba, ne probijanje istih, ja ne znam da se to desilo... Štapic hefta vrhunski... a ubedljivo mi je najsporiji stap koji imam... Ili se to meni čini... Kako to!? Isto pojma nemam...
Zimi ga nisam koritio za dzig jer imam kao neke "ubice riba"... ali sad gledano iz ove perspektive, verovatno sam se za....o... trebao sam...

Ergonomija stapa je kao i kod nekih jacih modela Aspra... meni po shimanu 2500-3000 masinice bile male... 4- tvorka mu mera...

To je sad vec star model, nema ih... Ali ukoliko neko natrci na njih, topla preporuka...

Moj prvi utisak za ovaj stap je ogromna snaga... Imao sam i mnoge druge GL u oznakama MH( jače) koji po snazi ne mogu da se uporede sa ovim Asprom... Stari Tiro i da ne nabrajam, verovatno su koncepcijski drugacije napravljeni...

Pokusavam doci do GL Severo, u nekoj slicnoj gramazi... A realno mi uopste nije potreban pored ovoga...
To sve vise govori o meni, nego o stapovima...

Ovaj pomenuti Aspro iz teme, bombona od stapa... Ako se ja pitam.... Ili ispravnije rečeno, meni seo...

A lijepo sam si rekao da neću više čitati te tvoje analize i komentiranja štapova  :uf:
Svaka ti čast koliko truda uložiš u objašnjavanje karakteristika pojedinog štapa i slikovito to opišeš, nema dalje, vrh  :hi:  :ok:  .
Poslije toga dođe mi da se zapitam, pa s kakvim drlozima od štapova ja pecam, i još zadovoljan s njima  :sha: , ali ne dam se, za sada, i nadam se da neću pokleknuti  :uf:    Teško!    :bye:

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

SMT

Ti si najjaci smudjaros kojeg sam upoznao na Dunavu :hi: ! Hladan kao led... sta ce tebi to... :hi:

S druge strane, takav ili slican komad  pribora u tvojim rukama sa tvojim pristupom ribolovu, bi bio ubitacan!

Pa sad ti vidi, sve sam ti rekao :hi:

SMT

Citat: tutnja  u Travanj 15, 2025, 10:41:37 Ako se ja pitam, isto.. i više od bombone.
Po meni uz onaj 792h najpogođeniji, apsolutno za sve. Ovdje govorim subjektivno, za moj stil i pristup ribolovu. Definitivno prejaki oba u svojoj klasi, ovaj "mali" čak i jači od svih predviđanja.

E sad, ja kao ja.. taman da mi je jedan konstrukcijski takav ali recimo 10-35 otprilike i potpisao bih ga do mirovine.

@SMT, ako ga odlučiš otuđiti,  javi prvo meni.. Nije da mi treba, ali dok ne smisle nešto bolje za mene, volio bih ga opet pustiti u pogon ponekad.

Ma sta ces se vracati na isto... Otpecao, video i dobro... Mislim da ovaj Rus Pitercov Andrej( nikad mu ne znam ime) potpisuje sad nesto drugo... trebalo bi to biti dobro... On je pokazao da zna konstruisati stap, verovatno i pare sad uzeti ali ok... to tako ide i treba da ide...
Slusao sam ga vise puta kad prica o stapovima, po meni ima smisla to sto govori... Ali da ja ne komenatarisem njega, ja nisam ni baMbus konstruisao.

Nije "inzinjerski" isti ali ja mislim da je Tiro 24, pristojan stap...  model 762 MH na 229 cm u gramazi 10-35 mi deluje primamljivo...

Mozda i najvaznije, to ne mora da stize iz Rusije... Moguc je nabavak i u Evropi...
Jer ovo bas smara...

P.S. Drago mi je ako ponovo pecas i imas nameru to raditi na GL... prvo je svakako bitnije...

tutnja

Severo ti je sasvim druga sorta, vjerovatno bi ti bio "preživahan" vrh..
Nisam probao, ali po svemu viđenom, nije to to što tražiš.
Da, Pitercov je majstor da smisli šta hoće od štapa, Mida odobri i plati, a GL posloži.
Sad guraju Zetrixa onako žešće.. Potpisao je dvije serije, budžetna Headway i top linija Orsa Nero za koju puno njih tvrdi da je nešto kao Severo,  pa čak i nešto između Severa i Viva.
Pojačali su i popravili (uklonili nedostatke) sa Hellhounda i proširili liniju..
Cijene vrlo ugodne za Orsa Nero, čak sam bio zagrijan da uzmem jednog na probu, ali serija 9-38 je još u najavi, a 10-40 ili tako nešto mi ipak malo duži od željenog.
Teško je odlučiti za bilo šta sada jer su mi one Aspro barabe baš baš legle..

Tko zna, do kraja možda bude nešto skroz drugo i neočekivano..

SMT

Ne znam za taj Severo... Procitao sa i ja takvih par komentara... Nije da ne verujem ali malo i jeste... ne znam sta bi tu moglo biti "presvickavo" na 230cm i grqmazu 10-44... Cuo sam se i sa Rusom u Ribomaniji, da mi uporedi sa VNP... njegov odgovor je bio trgovacki, da je Severo napredniji. Bolja tehnologija izrade, bolja osetljivost... Tj uopsten odgovor, a sta i da kqze, gleda da proda!
Ja sam to resio probati ako uspem nabaviti... Pa kako god...

tutnja

Sretno ti bilo s nabavom, da se to iskopati nekako..
Mene je "mučio" prije ali me odbija onaj srebrni lak oko vodilica, to mi baš bode oko
Ja ću možda tog zetrixa orsa nero 9-38 kad se pojavi u prodaji.. mada me "kopka" da probam nešto sasvim drugo, a i cijena mi je s dobrim popustom jako privlačna
Pa ako to ne bude to, neće biti teško ni prodati..

No

Poplava je uništila put prema mjestu gdje se nalazi moj čamac i trenutno ne mogu u ribolov. To je prostor i vrijeme za gledanje pribora i izmišljanje što mi još "treba".
Što se tiče smuđa igru sam zatvorio sa GL Asprom

Čitajući postove dobio sam želju kupiti jedan extra heavy štap za soma.

Gledam taj Zetrix, ZHDS-822HH
8'2" / 2.50
Heavy-Heavy
119 grama težak
Rado bih ga probao
Zna li netko gdje se to može naručiti?

SMT

Alex Litvanija! Kontakt preko FB

On porucuje iz Rusije... transfer traje oko 2-3 nedelje, kad bude kod njega za 3 dana je kod tebe!

Zetrix je sve Mida dizajn i pristojni stapovi za te novce!

mossi

Ni ja mog Viva Nuova 12-46 ne menjam. Što bi reko mr. No: Sa ova tri štapa sam za smuđa završio.. Više nego pristojno, a sa Vivom sam imao najkrupnije. Westinko i Airvo su imali svojih 5 minuta kad Vivu jednostavno nije bilo vreme. Različite sutuacije i tehnike, različiti štapovi.

Bilo malo više izlazaka, prešao neki level. Za obrnuti igricu još daleko. Ja sam zadovoljan.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Sg.Pepper

Zetixa mozes kupiti u mađarskoj, imali su hell-a i jos dva tri modela prije mjesec dva dana, kad nadjem trgovinu okacim link
dec d vej aj lajk it....

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

Mljeveni

Vec kad svi kupuju GL, da i ja kupim.
Da li netko ima za udomiti kakav Aspro...i to 2.44 20-70???