Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Vivo nvovo prototype MH 772…

Kazu Rujkani: Kad kazes Vivo mislis na dzig, kad kazes dzig mislis na Vivo… Jebes Rujkane, oni samo motaju… evo ih nasi prvi utisci sa vode… Nesto se i otpecalo… Ako budemo cekali 80-tku, ko zna kad ce to… Nikad, a možda ni tada jbt…

Pogled je subjektivan i nestrucan, nikako preporuka za kupovinu…

Kazu da je od materijala od kog je i Super Vivo, meni to nesto ni ne znaci… lagan je da ne moze biti laksi, 113 g… Ostrina, brzina, jako jako lepo… Mala i britka sabljica… Duzina 230 cm, drska do lakta i malo manje ako je samo mali prst oko masine( tako drzim)… Na njemu je shimano 4000 od 270g i mislim da je to mera za Dunav tj stap… Probao sam ga sa 1,2pe i sa 1,5pe… Po meni sa 1,2 pe lepse i bolje…

Ono sto bih ja izdvojio kod njega je da je tanak i elegantan, najbolja ergonomija od svih GL koje sam do sada drzao u ruci… To je definitivno… I to mi odgovara skroz… Glave od 10g do recimo 23 odradjuje kako treba… Bacio sam i 25 i 30, uradice ako zatreba ali sto se mene tice ostace za prvo spomenute tezine… Meni bzv da takav stapic, opterecujem nekim glavudzama… Ispod 10g ja ne znam ni da li imam, sli verujem da to sve fino moze da radi…

Sto se tice upeca nekih i kontri, nema tu greske… Ja i dalje osetim samo taj prvi udarac, meni to dosta…To je sve kako sam i ocekivao… Pipkanje po dnu sa tim tankim vrhom i  sa tanjom strunom je bas prica za sebe… Oseti se to sve mnogo dobro…

Ako bih ga uporedio sa prethodnikom (Vivo prototype), brzi je stap a vrlo slicne nosivosti… Ali radi se o dva vrhunska stapa i zaista su nijanse u pitanju… Jesam dobio puno, nisam… jel bi ga opet kupio, itekako… Meni ta ergonomija presudna… Da li to moze biti jedini stap za Dunav, tesko… Treba mu nadogradnja… Da li je to stap za uzivanje, čini mi se da ce biti i to vrhunsko… S tim da u njemu snage ima da se cupaju ozbiljne ribe, iako bi ga na oko potcenili…
Sto se tiče dizajna, retko to komentarišem… Iako ne volim gadne stapove nije mi to bitno… Medjutim ovaj štapić je i vizuelno efektan… A za te pare i ne bio :hi:… Kvalitet izrade je bez bilo šta da se kaže, tu dileme nema… To je sve utegnuto kao praćka…Japan, Rusi, ebem li ga, vidi se da nije za nas…

Sto se mene tice, zadovoljan sam… Kako sada razmisljam, ako bih ga i menjao, opet bi to bilo za GL… Trenutno me nista drugo ne zanima… Mozda taj Zetrix…

Onako, dobar stapic… Ne znam sta bih tu sad jos vise dodao…. Ja i dalje mislim da je Super Vivo HH klasa za sebe ali ajde, nije to tema…
Da li je to trend ili moda ali meni je neverovatno da ovi stapovi nemaju one zakacke za udice… Uzasno me to nervira…

Nisu neke ribe..  Ali lepo upeca… On ili ja, pojma nemam..  Ja i dalje mislim da ti “ upeci” sa vrhunskim ili dobrim priborom donose osmeh na lice… Drugacije je to… Mnogo…

To je to, ne znam jel previse subjektivno :hi:

No

Meni je jedino što još, za sada, igra od štapova je MH Aspro, vivo nuovo ili vivo prototip. Nakon toga će biti kraj igrice ili neka nova razina.
Jebote ne mogu sam sebi vjerovati da imam skoro 60 godina na plećima i da ovdje pišem o štapovima.
Što se dešava s vama od 20-30 god.

ljuska

ti od 20 -30 godina rađe će dat tu lovu za mobitel

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

šajzika

Citat: No  u Prosinac 20, 2021, 22:28:46
Meni je jedino što još, za sada, igra od štapova je MH Aspro, vivo nuovo ili vivo prototip. Nakon toga će biti kraj igrice ili neka nova razina.
Jebote ne mogu sam sebi vjerovati da imam skoro 60 godina na plećima i da ovdje pišem o štapovima.
Ipak sam malo stariji od navedenih al nema veze.
Davno sam naucio da ribolovac lovi ribu a ne pribor. Nisam htio ni uzimat te Gl stapove u ruku, ne zanimaju me.
Mogu biti jedino ljubomoran na vas par koji puno vremena provodite na vodi i uživate u svemu tome.

Ljepse mi  je vidit kad ih majstor podere i lijepo poslaže uz pribor  te nakon toga napise dobru recenziju nego da ja posjedujem taj štap i vrtim s njime u dnevnoj sobi ili kabini kamiona.

Vjerujem da je pribor vrhunski i tko to osjeti, voli i koristi on ce uzivati u njemu.

Meni bi to bilo kao da sa ferarijem idem do obližnje trgovine i nazad u garažu :stripii: , žao mi je mog realno skupog pribora koji stoji i ne koristi se a ne da mjenjam, kupujem skuplje i ne koristim se s njime.
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

Radujem se kad moji drugari kupe sebi nove igračke, čamce, štapove, mašine...posebno oni koji znaju, uspešno ih koriste, i uživaju u tome.

Mislim da sam sa 55 godina došao na kraj igrice, ako izuzmem novi alu čamac koji mi realno i nije baš bio neophodan. Koliko pecam i stari čamac je bio sasvim dovoljan...ali bolest ne bira.

Što se tiče pribora, imam ga za 3 života...pokušavam da skroz povučem ručnu, i za sada mi ide - prestao sam sa štapovima i mašinama, kupujem samo potrošni materijal i poneku novotariju.

:occasion14:

dravski pecaros

Osobno volim kupovati pribor i koristiti ga..
Dali imam potrebu za tolikim priborom nema ali to volim i mogu si priuštiti da moja obitelj radi toga ne ispašta..

Pošto je meni 90% pecanja na Karašici šarana i blinkeranje soma tako pokušavam u budućnosti ne kupovati da bi imao svega nego  ono što mi treba...  :occasion14:

No

Citat: šajzika  u Prosinac 21, 2021, 09:32:48
Citat: No  u Prosinac 20, 2021, 22:28:46
Ipak sam malo stariji od navedenih al nema veze.
Davno sam naucio da ribolovac lovi ribu a ne pribor. Nisam htio ni uzimat te Gl stapove u ruku, ne zanimaju me.
Mogu biti jedino ljubomoran na vas par koji puno vremena provodite na vodi i uživate u svemu tome.

Ljepse mi  je vidit kad ih majstor podere i lijepo poslaže uz pribor  te nakon toga napise dobru recenziju nego da ja posjedujem taj štap i vrtim s njime u dnevnoj sobi ili kabini kamiona.

Vjerujem da je pribor vrhunski i tko to osjeti, voli i koristi on ce uzivati u njemu.

Meni bi to bilo kao da sa ferarijem idem do obližnje trgovine i nazad u garažu :stripii: , žao mi je mog realno skupog pribora koji stoji i ne koristi se a ne da mjenjam, kupujem skuplje i ne koristim se s njime.

Ribolov, imanje ovog ili onog pribora je kao i život, isprepleten sa milijun utjecaja i razloga.
Netko sa priborom kupuje mogućnosti pribora, netko kupi imidž, netko šarenu lažu, netko nekakav virtualni status.
Meni vrijednost pribora nije na prvom mjestu. Na prvom mjestu je funkcionalnost, za ono što je pribor namjenjen.
Tako u šaranskom ribolovu (iz čamca) koristim prepravljene Germine, koje ne bih prodao ni mjenjao za najmodernije i najskuplje šaranske štapove.
Imam jedan Awa - Shima N Gage Beast Shidai 240 cm, koji sam kupio polovan za 200 kn i neću ga prodati nikada, jer s njim u proljeće lovim jeza, klena i bucova i pri tom maksimalno uživam. Zadovoljstvo mi je loviti tim štapom.
Za ribolov soma varalicom imam xzogu 100 gr kojoj sam skratio gornji i doljnji dio, stavio drvene ručke, druge vodilice (i to je to)

Kod ovih varaličarskih štapova za smuđa je još uvijek prometno.  Tu sam najviše mjenjao.
GL koji trenutno imam je najbliži onomu kako vidim tu vrstu ribolova. Volio bih probati za mrvu slabiji. Ne impresionira me toliko cjena štapa (iako nije zanemariva), više me impresionira njegov karakter tokom ribolova
Za godinu dvije možda i to područje bude zatvoreno. Tada ću si vjerojatno uzeti jedan isti za rezervu i to je to.

SMT

Porodicu i prijatelje necemo prodavati…

GL treba da menjamo kao čarape :stripii:… To su samo neki stapovi i nista vise, obicne motke za velike novce :stripii:… Za 2 godine ih se necemo ni secati… izaci ce bolji… Iako smo rekli da nema boljih :stripii:

Ajde da se kupuje, jbt evo je NG… kad ako ne sada…

Ossa vec poklekao a ima CTS-ove

Sad ce Harley uzeti jedan… Ko li je sledeci… Baka, Dravski i Rap… Necete valjda nas par samih ostaviti da se češemo po glavi :stripii:

ossa

Zahebi priču , CTS ostaje dok se GL ne dokaže. Onda ako bude valjao razmisliću da udam nešto iz ergele...
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Za CTS-ove nemam zetona, to meni skupo… Ali za taj GL možemo pregovarati ako ne valja :stripii:

Mogao bih i ja jedan taj Aspro da imam, pa nisam ja najgori…

Gremlin

Pa kakoooooooo ???

Ja sam mislio da su ovi CTS-ovi od 400-500 Eura najskuplji štapovi...
Dođem ovde kad ono CTS u statusu bižuterije...

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

pajdo77

Imam tri štapa za varaličarenje. Morao bi dobro razmisliti kako se koji zove. Različitih su gramaža-meni to sve isto. Rolne na njima znam da su Daive,koji model?da me ubiješ pojma nemam,morao bi skočit u hodnik pročitati. Kad idem pecati dohvatim onog koji mi je najbliže pa šta pokupim. Hoću reći da taj štap iz teme nije za svakoga. To je za onoga koji zna šta ima u rukama,zna razliku između njega i ostalih kojima je pecao ili još uvjek peca. Da mi ga netko pokloni meni isto ko da mi je germinu dao. Lijepo je guštat u vrhunskom priboru. Meni je to ok al ja više uživam u samom pecanju,pribor je meni manje bitan. Dok rolna vrti i štap ne puca meni sve štima

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

smudjoslav

Dal se nekad zapitas da zbog toga nemas udaraca po 22 izlaska na vodu...
Ne zbog stapa nego zato sto ih ne razlikujes iako su razlicitih gramaža... :stripii:  :stripii: :stripii:

maverick

Varaličarenje je disciplina kojom svatko u datom trenu moze ne uloviti ribu vec moze uloviti kapitalnog primjerka u jednom zabacaju...nizerangirani pribor...bijeli twister i najjeftinija udica na običnom silku ce izvuci smudja od 15 kilograma....Ali postoje i drugi tipovi varaličara...necu reci poput mene, ali reci cu poput Jovana , kojim je varaličarenje jedini nacin ribolova i gdje i nije bitno sad svaki put loviti velike ribe ali jako je bitno biti konstantan s ulovima a to vec ne moze svatko...e tu bolji pribor jednostavno olaksava stvar i cijelu pricu cini puno ugodnijom...Ja volim citati o dobrom priboru...volim to cuti od likova koji ga znaju upotrebljavati....I razmisljam sad dok ovo tipkam da sam procitao vecinu napisanog tu ali cijenu nisam zapamtio...ni ne zanima me...ako mi se svidi kad budem probao kupicu ga...isti mi urac koliko kosta...Neki dan bijah u trgovini...ima vrhunskih stapova i za malo novaca...ali nisam kupio ni jedan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"