Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ma tak mi svejedno. Sad da još mislim koji je koje gramaže,koliko težak,koja mašinica mi ide uz boju očiju? Boli me dupe,dok služe svrsi meni to sve ok i sve isto. Kad budem gledo u gram jel ovaj lakši od onog,koja je rolna u vaservagi sa štapom da ne vuče gore il dole onda sve bacim u materinu i počnem štrikat. Pa neću si kompkicirat život nebitnim stvarima. No ja sam takav općenito,nije tu samo pribor u pitanju,tu je i izbor tv-a,bjele tehnike,namještaja. Baš me briga za ime dok služi svrsi. Dakle ja uopće nisam mjerodavan dati bilo kakav savjet o priboru. Ima vas koji znate šta je kvalitet,jel vrijedi tu lovu i po meni najbitnije da li uživate u tom komadu pribora. Ovo zadnje po meni je i najbitnije.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

SMT

Citat: maverick  u Prosinac 21, 2021, 13:19:12
Varaličarenje je disciplina kojom svatko u datom trenu moze ne uloviti ribu vec moze uloviti kapitalnog primjerka u jednom zabacaju...nizerangirani pribor...bijeli twister i najjeftinija udica na običnom silku ce izvuci smudja od 15 kilograma....Ali postoje i drugi tipovi varaličara...necu reci poput mene, ali reci cu poput Jovana , kojim je varaličarenje jedini nacin ribolova i gdje i nije bitno sad svaki put loviti velike ribe ali jako je bitno biti konstantan s ulovima a to vec ne moze svatko...e tu bolji pribor jednostavno olaksava stvar i cijelu pricu cini puno ugodnijom...Ja volim citati o dobrom priboru...volim to cuti od likova koji ga znaju upotrebljavati....I razmisljam sad dok ovo tipkam da sam procitao vecinu napisanog tu ali cijenu nisam zapamtio...ni ne zanima me...ako mi se svidi kad budem probao kupicu ga...isti mi urac koliko kosta...Neki dan bijah u trgovini...ima vrhunskih stapova i za malo novaca...ali nisam kupio ni jedan

Ti si pedanterija, perfekcionista, u najpozitivnijem smislu…Moj respekt na to… Sramota me mojim camcem, stati pored tebe… Ja mogu pored kuma :stripii:..

Većinu vremena pecas na Dravi… Mislim da je ponuda GLza tebe velika… Veća nego za mene…

Preporuka pribora na nevidjeno je meni bzv… Davanje saveta isto… pogotovo ljudima koji imaju izgradjen svoj stil…

Ali evo kako sam te opisao u prvoj rečenici, voleo bih te videti sa GL na Dravi i čuti misljenje…Bilo bi to iskorišćeno sa tvoje strane kako treba, u to sam siguran…

smudjoslav

Pajdo, ti si neko ko se na forumu okarakterisao ili sam te ja okarakterisao kao saljivdziju...Samim tim moj post ka tebi je bio skroz sarkastican...E sad mozda ja imam neki drugaciji smisao za humor i za.ebanciju ali 98% mog pisanja je na neki nacin sprdnja...Nekom mozda smeta , nekome ne, neko je shvati na pravi nacin a neko ne... :ok:
Hocu reci da nisam ja nikakav party brejker ili neko kome nesto smeta i koliko sam shvatio neki misle da zelim nekog da kritikujem ..Svi smo razliciti i to je dobro, da je suprotno ne bi valjalo...
Volim ja i coolen i slaninu a volim i kiseli kupus(evo ideje za temu... :stripii:)...
ali volim i malo da pecnem nekoga, jbg navikao sam tako... :icon_thumright:
Uglavnom s.ebao sam temu i ako treba , brisite sve sto je visak... :hi:
Da se vratimo...Cts jeftin za 450e a Aspro skup za 465e. Cudno poredjenje ...
Ali samo da dodam da je zacetnik ove teme prosle godine polomio smudjeve i svako malo nam vadio mast sa slikama i recenzijama doticnog Cts-a a sad se nesto koprca iz senke ne bi li dokazao lovnost nekog tamo GL:a... :stripii: :hi:

SMT

Hahahaha…

Tako je… Bio je CTS Revo18 8ft i to bas taj od 450€ :stripii: :hi:…Dobar stap, odlicno napravljen… Bio sam zadovoljan uglavnom… Moram priznati da mi se bio dopao na prvu…

Taj spoj gornjeg u donji deo mi je bio trn u oku… Volim trn na stapu…

Brutalna motka u odnosu na GL… Ali u nekim drugim stvarima neuporediv, suptilnost i ostljivost na prvom mestu…Po meni preteran za smudja… Nekako polu pristojan komad ribe, brzo izglisira napolje i podigne na povrsinu…Oči im ispadnu, sta znam… Koju god glavu stavis on baci… Ja bih soma pecao sa njim…

Eto, malo poredjenja ako je na mestu…

Gremlin

Kad sam jako davno počeo da pecam, ovde nije bio neki veliki izbor štapova i mašina...sećam se da sam još u osnovnoj školi štedeo pare za Mitchell 440A mašinu za neki Cormoran teleskop na koji sam varaličario, i na kraju je kupio...dedine Germine sa kojima sam počeo sam poslao u penziju.

Od guma je bilo Mr. Twister, beli i žuti i šed u nešto više dekora, i to se uglavnom naručivalo iz Cabelas-a preko debelog Jove Stojkovića (stariji će ga se setiti, prevario je pola Beograda  :stripii:)

Ali je svuda bilo smuđa koliko hoćeš, pa nije bilo situacija da ijedno veče ne upecam bar 2-3 komada tih što kaže Maverick "socijalno-konzumnih", plus barem jednom nedeljno macan od 3+ kg...na taj najprostiji pribor, i to za par sati pecanja sa keja, koji tad nije bio okupiran splavovima kao danas.

Za tih 45+ godina, riblji fond je posebno u Beogradu i okolini ozbiljno devastiran, reke zagađene, nove govnare napravljene, obale okupirane i maksimalno napadnute, kontrole nema ni u tragovima, ribokrađa je dignuta na level pro, i sve je upropašteno do daske zbog želje za profitom.

Međutim, i dalje ostaje jedno - kad smuđ radi, on dođe i na štap od 50 Eura, i na onaj od 450 i od 1000 Eura, jer ne zna koji je štap na kraju strune, ni koje je marke, ni koje je gramaže, a ni koliko košta.

Zato neka svako peca sa čim voli, prema ličnim mogućnostima i afinitetima, i neka uživa u tome.

Bistro vam bilo,

:occasion14:

alexdja

Citat: smudjoslav  u Prosinac 21, 2021, 14:19:23
Pajdo, ti si neko ko se na forumu okarakterisao ili sam te ja okarakterisao kao saljivdziju...Samim tim moj post ka tebi je bio skroz sarkastican...E sad mozda ja imam neki drugaciji smisao za humor i za.ebanciju ali 98% mog pisanja je na neki nacin sprdnja...Nekom mozda smeta , nekome ne, neko je shvati na pravi nacin a neko ne... :ok:
Hocu reci da nisam ja nikakav party brejker ili neko kome nesto smeta i koliko sam shvatio neki misle da zelim nekog da kritikujem ..Svi smo razliciti i to je dobro, da je suprotno ne bi valjalo...
Volim ja i coolen i slaninu a volim i kiseli kupus(evo ideje za temu... :stripii:)...
ali volim i malo da pecnem nekoga, jbg navikao sam tako... :icon_thumright:
Uglavnom s.ebao sam temu i ako treba , brisite sve sto je visak... :hi:
Da se vratimo...Cts jeftin za 450e a Aspro skup za 465e. Cudno poredjenje ...
Ali samo da dodam da je zacetnik ove teme prosle godine polomio smudjeve i svako malo nam vadio mast sa slikama i recenzijama doticnog Cts-a a sad se nesto koprca iz senke ne bi li dokazao lovnost nekog tamo GL:a... :stripii: :hi:

Prvi deo posta kao da sam ja sročio...

Jbg, taki smo mi valjda iz Banata... :stripii:

A za drugi deo posta mogu samo reći, da je CTS nastavio da uplaćuje redovno, i dalje bi pisali o njemu, ovako ko ih jebe... :stripii:
       Nema više divljeg bučka. :no:

ossa

Pa dobro moj je elite sd 8'6" 20-55g. Nije baš toliko jak kao revo 18. A i nisam imao lovniji štap u životu. Aspro sam uzeo samo da teram kontru vivašima
Salu na stranu, cts daje mogućnost u slučaju krca za 50 evra drugi deo se dobije nov. Za ove iz teme ne znam kako ide. Mislite o tome. Uvek se setim kako Jova jednom reče da ih baca po čamcu i nastavka, ono u glavi, bok te mazo...
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Evo iz prve ruke kako ide…

Moj drugar je polomio Prototype a malo iznad eve… Ni danas ne znamo od čega… izgleda da je sranje od stapa :stripii:..

Ja odneo kod Ljubiše, čovek zakrpio i sad ima Prototype a sa umetkom… Baca ga po čamcu naj opustenije i više ne puca :stripii:

I dalje gleda samo GL… ludost… ja ne bi

Gremlin

Razbio mu je maler, ili je hebao ciganku

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

alexdja

Citat: ossa  u Prosinac 21, 2021, 14:46:25
Pa dobro moj je elite sd 8'6" 20-55g. Nije baš toliko jak kao revo 18. A i nisam imao lovniji štap u životu. Aspro sam uzeo samo da teram kontru vivašima
Salu na stranu, cts daje mogućnost u slučaju krca za 50 evra drugi deo se dobije nov. Za ove iz teme ne znam kako ide. Mislite o tome. Uvek se setim kako Jova jednom reče da ih baca po čamcu i nastavka, ono u glavi, bok te mazo...

Neko vreme da, dok ne ukinu model...

Da li može recimo za Taiahu da se naruči deo?

ossa

alexdja

Pa znam da nije, nego mi palo na pamet prvo kao primer...

Ne znam da li CTS isto ukida modele...

Ili bilo koji drugi proizvođač, generalno sam napisao o mogućnosti nabavke dela...

ossa

Ne znam stvarno, ali moj je novi model, i pecao sam barem 50 puta sa njim. Garancija neće ni trebati. Ključno je prvih 10-15 izlazaka na vodu.

SMT

Jbt,

Samo da brakovi ne pocnu pucati zbog GL… lako za stapove…
Otišlo predaleko…

pajdo77

Sad ću ja vama reć kako se nekad kupovao štap za pecanje a ne ko sad kad se čitaju katalozi,recenzije,gledaju videa i da ne nabrajam dalje. Dakle,uzmeš novčanik i pravac trgovina priborom,dobar dan-dobar dan i ravno prema šoškama gdje su štapovi poslagani. Ne gledaš ni lijevo,ni desno a bome ni dolje. Gdje gledaš? Gledaš gore,gledaš u vhove štapova. Već na putu do njih si napravio prvu eliminaciju jer ako ti treba štap za soma a ti gledaš deblji vrh,ako trebaš štap za smuđa a ti gledaš tanji vrh i sa obzirom šta ti treba ti motaš na tu stranu ravnajući se po špicevima štapa. E sad kad si došao do te hrpice preostalih odma vadiš prvi i šta radiš? Odma za špic pa savijaj,ne valja da je špageta a ne valja ni da je drška od metle,nešta između je taman. Kad si vidio kakav je vrh onda ide test broj dva,špic u plafon pa tiskaj i gledaj jel se savija gornjom trećinom,do pola il do drške. Ako ti štima,platiš i eto tebe na ulici sa novim štapom u nepunih pet minuta kako si ušo u trgovinu. A danas gledaj jel to nešto Fuji,fuj je kad ćuko uzme nešto što ne valja pa mu tom riječi daš do znanja da to nije dobro. Kakav je halter od štapa? Haltere su nosile žene da njime pridržavaju najlonske čarape. Otkud sad halteri na pecaljkama ja neznam. Tko je negad gledo težinu bacanja? Tko je uopće čitao ta sitna slova na štapu? Nitko. Jel tko tada uopće kupio loš štap? Ja čuo nisam da je ijedan vlasnik rekao da je kupio drek od štapa,svi kupili najbolji koji postoji i svi pecali od jutra do sutra sa njima. Možda su tada ljudi bili drugačiji,mlađima danas čudni al mi bar nismo kupovali štap od tisuću eura na neviđeno,pa ti sad gledaj ko je tu da ne kažem šta. Eto vam sad na,ja sam svoje reko.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk