Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Dosta ja gledam Ruske videe o ribolovu. E sad jel ja prije nisam obraćao pažnju toliko jer nije bilo aktualno al u zadnje vrijeme primjećujem da oni dosta spominju i pecaju te pričaju o štapovima iz teme. Ima onih sa ogromnim čamcima,motorima,kombinezonima koji su vjerovatno sponzorirani ali ima i nazovi običnih ljudi koji vitlaju tim štapovima. Nisu tamo neka rijetkost,bar među onima koji objavljuju svoje video uradke na jubitubi. Šteta što nemam prijevod pa bi znao više.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

No

Pajdo, normalno je da ih puno ima, jer rusa ima puno. Na njihovoj varijanti Njuškala ima ih stotine na prodaju, što novih, što polovnih po povoljnijim cijenama nego što je to nama dostupno legalnim kanalima.

https://www.avito.ru/?cd=1

mossi

Evo me opet...

GL je relativno redak brend gde su realno napisane nosivosti glava za Jig i to bez gume!

12-46 MH je 2u1, čak možda i 3u1, jer ne samo da dobiješ dva štapa u jednom nego i jednu mašinicu manje!

Posle tu negde 6 meseci, još nisam zabacio težu glavu od 40gr, nisam imao potrebe. Ali sam išao do nekih 6-7gr što uz kamen odrađuje vrhunski uz proporcialno kraći izbačaj.

Slično kao i sa malim lakim voblerčićima.. 5cm 6gr.. 10tak metara uz kamen ili otpustiti 15-20m ok, ali nije to motka za to.

Vobleri 8+cm 10+gr.. e to je već druga priča..

Ostaje mi problem u glavi.. vrhunska motkica za 5-18gr.. Ima GL i takve..

Ali to će verovatno biti neka priča na proleće ili leto.. pogotovo pošto uz tu zverku moram upakovati sa nekom lepom novom mašinicom, osim ako ga ne uparim sa starim dobrim TP 2500Mgs.. za početak..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

alexdja

Citat: ossa  u Prosinac 21, 2021, 16:06:47
Citat: alexdja  u Prosinac 21, 2021, 15:36:49
Citat: ossa  u Prosinac 21, 2021, 15:22:59
Ne znam stvarno, ali moj je novi model, i pecao sam barem 50 puta sa njim. Garancija neće ni trebati. Ključno je prvih 10-15 izlazaka na vodu.

Uf...

Nije baš tako, možda kad je u pitanju neka fabrička greška...

Ja sam slomio nano svojom greškom posle dosta pecanja, čak i dugo nakon nekih lepih somova koje je bez problema izvukao iako nije namenjen za to...

Srce (sa foruma) je slomio Revo tako što je malo jače cimnuo da iščupa džig iz panja, posle dugo vremena korišćenja...

Za ta pucanja u početku se slažem, Sportex je na primer slao zamenske štapove za BS...

Verovatno bi i GL pružio tu neku vrstu usluge svojim kupcima da postoji ovde uvoznik...

Ovako preko Albukerkija kad se kupuje jbg...

Ubismo temu... :stripii:

Za nano imaš u Carpisti, bar je bilo skoro. I to nije cts.

Srce je sigurno dobio drugi deo.

Baš preko Albuquerque, dobro si rekao .
Nisi mi napisao da Sportex nije CTS... :stripii:

Znam druže sve to, pisao sam generalno o mogućnosti nabavke dela za neki štap u odnosu na GL... :hi:
       Nema više divljeg bučka. :no:

pajdo77

Ne pričaju o cjenama al spominju karakteristike štapa i to koliko mogu razumjeti i vidjeti govore o raznim modelima. Hebiga laptop mi riknio,mob ispao pa mu malo čudan ekran tak da ćoretam dok pokušavam vidjeti te videe. Šteta što ne znam postaviti poneki da i vi vidite kad na njega naletim. Zgodno je za pogledati kako i sa čim drugi pecaju. Za taj Vivo pa od varalica mandula i porolonka. Nikad za navedeno čuo dok nisam naletio na te Ruse kako pecaju smuđa.

srco

Citat: alexdja  u Prosinac 21, 2021, 15:36:49
Citat: ossa  u Prosinac 21, 2021, 15:22:59
Ne znam stvarno, ali moj je novi model, i pecao sam barem 50 puta sa njim. Garancija neće ni trebati. Ključno je prvih 10-15 izlazaka na vodu.

Uf...

Nije baš tako, možda kad je u pitanju neka fabrička greška...

Ja sam slomio nano svojom greškom posle dosta pecanja, čak i dugo nakon nekih lepih somova koje je bez problema izvukao iako nije namenjen za to...

Srce (sa foruma) je slomio Revo tako što je malo jače cimnuo da iščupa džig iz panja, posle dugo vremena korišćenja...

Za ta pucanja u početku se slažem, Sportex je na primer slao zamenske štapove za BS...

Verovatno bi i GL pružio tu neku vrstu usluge svojim kupcima da postoji ovde uvoznik...

Ovako preko Albukerkija kad se kupuje jbg...

Ubismo temu... :stripii:
Ahaha ... puče u sto komata ... ko ga šiša , kad ja hoću trodelni ( kao, da imam putnu verziju ) ...  nego hoću nešto drugo da vam kažem , kod mene je strast za ribolovom , prirodom , boravkom na vodi budila želju da istražujem , što sa tehnikama , što sa priborom . .. kod mene je to bilo pomalo extremno ( u ovoj poslednjoj " iteraciji" koja traje već dobrih 20 god ) , a inače pecam od pete godine ( sad mi je 48 svim tehnikama izuzev mušice ), jer nemam terene za to u okolini...  u odnosu na iskonsku strast koju osećam prema hobiju , delim to na tri dela i dva prekida ( izgleda da je sad pomalo treći na snazi) ... dok ima strasti , a treba da je ima , iako je nema treba je izazivati i držati formu ,meni je uvek bilo poželjno , učiti nove stvari , menjati pribore , štedeti  za nešto bolje , praviti poredjenja , isprobavati i generalno na pravi način uživati u punom obimu u svim stvarima koje ovaj hobi mo¿e da pruži ... uvek sam bio max , i sa priborom i sa druženjem i sa nautikom ... ali , nažalost postoje i životni trenutci koje nas odvoje od ovog divnog hobija , zarobe u balone neke zadate obaveze , nekog neispunjivog cilja , nekih nedohvatljivih rokova ... jednostavno kad nas otrgnu od nas samih ... i ok , sve je to život , ali treba čovek da bude toga svestan , i da teži da se vrati onome što ga dr¼i dugo godina , što mu samo je dobro učinilo , jer je to na kraju ono detinje i bezbrižno u nama... i zato treba istraživati , menjati , štedeti , kupovati , razmenjivati " sličice" , i na kraju izopštiti se koliko je moguće od ovog vilajeta oko nas , koji preti da nas proguta . Napisah u cugu dirnut nekim starim vremenima , ne zamerite na greškama .

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

SMT

:clap2: :clap2: :clap2:

Ne znam samo sto ne napises češće… :hi:

srco

pišem na telefonu , komp sam batalio od poslednje poslovne "traume" koje je bio deo , sad se malo kao ne dam ... pa kao sto rekoh pišem na telefonu , a telefon mali  a ja poeta :)) pa dok napišem zna da potraje ... osim kad me dirne pa ispalim iz cuga ne osećajući vremensku distancu ... uglavnom volim živu reč i dobro druženje , a imamo i gde a i kad , pa kad nas put nanese uvek sam raspoložen za dobro se podružit , što mi je takodje deo ove predivne naše priče koju gajimo.

alexdja

Jebote Srki ubi me s onim postom...

Aj u nedelju na paprikaš...

Treba neka drva da se cepaju, a rad krepi... :stripii:

srco

Nedelja je izvanredan dan za paprikaš ... dogovor

alexdja

Mogao bi i SMT da navrati, ako ne peca, što je verujem nemoguće, al da ne bude da nije pozvan...  :D

Rap

On jede samo bambija i pije kolu

pajdo77

Ja ju pravio 30 godina,zdraviji je razređivač.

Rap

Izgleda da nisi bio podoban da pravis pivo :stripii:

Gremlin

Citat: alexdja  u Prosinac 22, 2021, 11:46:18
Mogao bi i SMT da navrati, ako ne peca, što je verujem nemoguće, al da ne bude da nije pozvan...  :D

Vidim komšiluk ste zaboravili...

:crybaby2: