Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Garofeeder

Ti ces mene na zlo natjerat... Ako me familija umlati ti si kriv...

Sreca je da ne kuze cijene, stap je stap.

SMT

Stvar je u karakteru, nemoj odmah na prvu reagovati, ostani hladan :stripii:  :hi: !

Bice jos neke egzotike kod mene uskoro, nadam se... "Nafilovacu" ja to dobro, ako me uhvati inspiracija ili neke ribe "zakucam"...

Sto bi samo ja na forumu trosio pare... Bice mi lakse uz jos nekoga...
Sta mislis ako tvoji pocnu prodavati pribor po cenama koje si im rekao... Mozda ti umlatis familiju :stripii:  :hi:

Garofeeder

Ma zajebavam se, podnose oni mene. A kera vole  :stripii:

Jebiga, ne pijem, ne kartam, ne kurvam se, nikome nista ne fali, godine vec ozbiljne pa gustam u cemu mogu.

Ali svakako moram prespavat, ipak su to lijepi zetoncici.

SMT

Na ovom forumu sam upoznao užasno dobre pecaroše! Pre svega, dobre momke, što je mozda i važnije... Pokrenuo sam ovu temu, davno kad sam nabavio prvog GL a nakon toga me je kontaktirao moj brat Srecko 80 i uveo u svet GL tj zasektašio me... pre xy godina u nekim nasim druzenjima dao mi je u ruke jednog super viva, kojeg samo on valjda ima i to 2 kom... Ovih nekih zadnjih dana nakon dugog niza godina i mojih bezbroj navaljivanja da stap bude moj , pozvao me je i ustupio jedan primerak...

Super Vivo 772 mh na 231 cm na 11-42g... U poredjenju sa Severom u istoj gramazi, osetno jaci stap, debljina vrha 1,7mm vs 2,1mm u korist SV... Tako da oni samo prividno deluju da se preklapaju..U poredjenu sa VNP 50-gramcem, brzi stap, snage tu negde... U svakom slucaju, nesto sto je exotica i u mom slucaju vrlo upotrebljivo... Nadam se uskoro i nekim utiscima sa vode, ulovima... Pa ako sam ovde nesto izgresio u poredjenjima, ispravicu se... moza poredim "babe i žabe" koncepcijski su to razliciti stapovi... juce mi je bio jos jedan drugar sa foruma da ih pogleda, pa na pitanje koji mi je najbolji, ja ne znam da odgovorim... treba mi vremena....neka ih tu, pecace i lovice :hi:

P.s... Ono sto se meni javlja kao "problem" kod sva tri modela, jeste odabir velicine masinice... Shimano 4000 nekako deluje vizuelno za broj veca, a i tezinski... Daiwe LT u vel 4000 se pokazuju kao bolje resenje za ove čačkalice... Certate LT ide na sve u vel 4000...

Prelep stap... ko zna hoce toga vise i biti... Iako ja kazem da izlaze novi i bolji...

Sent from my iPhone using Tapatalk

ossa

Divan stap, nadam se overen sa pravom ribom.  :clap2:
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Sad dok su ovako tu na gomili i dok ih koristim sve... S tim da VNP ceka neki malo veci vodostaj...

Ja oko tih materijala nista ne znam... I ne zanima me to puno... čini mi se da je Severac VS ova dva ipak od nekog drugacijeg materijala ili različitog postotka smeše,  ovoga i onoga! Uslovno receno "jeftinijeg" materijala! Nekako deluje staklastije... Iz ugla snage je on dole dosta slabiji od ova dva... ali daleko od slabog...ja sam ocekivao da je to  mekši  stap...Ozbiljna znija, kad ga protreses ujeda kao brembo kočnica na motoru... Taj vrh iako je tanak, bas nosi iznenadjujuce, to su premotali nekom "armaturom"... i ja sam se prvi put kod GL susreo sa tom vrstom savijanja, drugacije je... drugaciji rad stapa, otvaranje  i amplituda, ne lošija...Ja sam nenavikut kad koristim ova dva...

S druge strane, ta ergonomija kod Severa, debljina drske i duzina iste mi je najbolja... Za ribolov smudja koji trenutno praktikujem u rasponu od 10 do 20g i malo preko, prvog bi ga izabrao... Vidi se da je to stap novije generacije.... Da se vodilo racuna o upotrebljivosti a manje o lakovima i koncu...

SMT

Bugari otisli u Olimpic i sastavili svoj GL...  Supra! ista prica kao i ruska.. Vrhunski bugarski ribolobci otisli u Olimpic, bla bla bla... samo cini mi se dva modela...

Moram videti sa Gazdom, da se sa ovog eminentnog foruma sastavi delegacija. da i mi odemo u Japan... Samo mi na ovom forumu nemamo svoj GL... Najgori smo... :hi:

No

:hi:
Nismo najgori, ipak imamo po koji GL  :ok:

Ako odemo u Japan naručiti, tko zna hoćemo li se znati vratiti, a i ako se vratimo nećemo imati vremena za pecanje  :stripii:

tutnja

Vraćam se u sektu ako mi SMT proda onog malog 802M, koja je to motkica, još mi žao što sam svij otuđio..
Do tada sam član neke druge sekte
Stari se, šta se tu može..

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

SMT

Kod mene na proputovanju, ide u ruke jednog vrsnog ribolovca, model M/MH... Verujem da ce brzo biti opterecen ribama...Nesto sam i na vodi pecao sa njim pre par meseci, tj probao. Sinoc sam dzigovao u sobi sat vremena... Bas bas fin stapic... Debljina vrha 1,7 mm kao i na mom severcu, mozda zbog duzine nijansu, dve slabiji...

Sad vec i ja moga Severa koristim od proleca... Mislim da sam probao, video sve modele iz serije... Neke sam i preoporucio drugima za kupovinu, nema puno nezadovoljnih.

Svaki utisak je subjektivan, pogotovo moj i to ne treba naglasavati...
Iako na oko deluje "jeftinije" ili bolje reci svedenije od nekih modela GL, po meni je to bas pogodjena cela serija... Najvise zbog same akcije stapa koja je prilagodjenja nasem nacinu dziga tj odizanju stapa... Taj vrh je bas adekvatan za to, ima nekog "cementa i armature" u njemu u nekoj meri koja taman dovoljna, nikako preterana... pri tome ne vidim da je ista izgubio na osetljivosti, bar u mom slucaju za glave 10+... Iako je debljina i izrada rukohvata stvar ukusa, na ovoj seriji meni je ubedljivo najpogodjenija... stap nije konusan, tj donjiste deluje tanje u odnosu na aspra, super viva ili neku trecu seriju ali ja ne vidim da je ista slabije... Kad potkacimo smudja od kilu iz camca po sred tela, slab je i 80-gramac... Te sitne karike, verovatno mogu biti neka mana i eventualni problem... Meni je to kud i kamo estetski lepse i upakovanije od "zimskih karika"... ima i ono, da severo deluje kao "štapic" naspram nekih pomenutih ovde u temi ali prividno je... Severo je kod GL korak napred, kao sto je bio i prototype... Kod njih imamo prvo naziv koji su sebi dali Graphiteleader, verovatno nije skroz marketinski, ima nesto u tome...  imamo neku podelu, na "obicne", prototypove i nesto sa prefiksom Super. Ovo zadnje bi svakako trebalo biti i najbolje, po tome... Severac mu dodje kao neki radni stapic, sta znam...

Necu imati ovog 8-35, verovatno vise ni jednog GL ako nesto novo ne pocnu praviti. Kako stvari stoje, ne bih vise prelazio ni na jedan drugi premium brend ali to se nikada ne zna...

Blizi sam nekom srednjem segmentu.
Pa je moguce da cu u toj gramazi(8-35)kupiti Orsa Nero... Preopznao sam neke slicnosti u akciji sa Severom...

SMT

Super Vivo!

Akcija!

Sablja...

Sent from my iPhone using Tapatalk

SMT

https://olympic-co-ltd.jp/

Na zvanicnom olympic sajtu za 2026 stoje, Vigore, Corto, Belleza... ima cak i neko odelo za kupiti...
Romansa izmedju Mide i Olympica je izgleda zavrsena. 
Ima jos nešto novih VNP-a i Severa kod Alexa.. Preteklo...

Mi koji imamo sad vec ove "matorce" od stapova, ceno napisati jos po koji hvalospev o njima... Vise nostalgicno!

Realnost je Kina :hi: .. To ce nam Rusi izprezentovati u buducnosti, izgleda.